Ψυχική Υγεία

Χωρισμός σχέση: Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ορθοποδήσεις

Χωρισμός σχέση: Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ορθοποδήσεις

Χωρισμός σχέση: Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ορθοποδήσεις. Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μεγάλη βοήθεια όταν θεραπεύεσαι από το τέλος μίας σχέσης. Ειδικά τώρα που έχουμε περιορίσει  την κοινωνική μας φούσκα. 

Ελπίζω να έχεις φίλους και οικογένεια που νιώθεις ότι μπορείς να στηριχτείς. Η περίοδος όμως που διανύουμε είναι λίγο περίεργη και ίσως οι κοντινοί σου άνθρωποι όσο και να θέλουν δε μπορούν να είναι δίπλα σου. Μην ανησυχείς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί πόροι ψυχικής υγείας που πρέπει να χρησιμοποιηθούν μετά από ένα χωρισμό που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συντριπτικά αρνητικά συναισθήματα, να κερδίσετε μια πολυπόθητη ελπίδα για το μέλλον, και τελικά, να συνεχίσετε.

Αν και όλοι έχουν τη δική τους τακτική για να θρηνήσουν μια σχέση, μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε κάποια επιπλέον βοήθεια εκτός του δικτύου άμεσης υποστήριξης. Από τις τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, μέχρι τις εφαρμογές διαλογισμού, όλα αυτά τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί με ένα στόχο: βοηθώντας σας όχι μόνο να επιβιώσετε από τη διάσπαση σας, αλλά τελικά να ευδοκιμήσετε παρά το γεγονός αυτό. Η πλοήγηση στον πρώτο μήνα της ζωής μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά το RXBreakup διαθέτει ένα σχέδιο αποκατάστασης διάρκειας 30 ημερών το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε με τη ζωή σας. Η εφαρμογή, η οποία ιδρύθηκε από κοινού από την ψυχολόγο και ειδικό σχέσεων του ζευγαριού, Τζέιν Ρίαρντον, έχει στόχο να σας δώσει τη δυνατότητα να εγκαταλείψετε καταστροφικά μοτίβα.

Αν και υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαλογισμού εκεί έξω, το InsightTimer ξεχωρίζει λόγω του απλού όγκου και της ποικιλίας που προσφέρει. Η εφαρμογή περιέχει χιλιάδες δωρεάν καθοδηγούμενους διαλόγους υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών δασκάλων παγκοσμίως. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείτε να αναζητήσετε την εφαρμογή ειδικά για τη λέξη-κλειδί “κατανομές” για να βρείτε σχετικές περιόδους λειτουργίας.

Διαλογισμός για σπασμένες καρδιές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

4 τεχνικές για να αποβάλλεις το άγχος

Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα

Πώς να κάνεις με ασφάλεια έρωτα με τον σύντροφό σου που έχει STD

Χιλιοειπωμένες φράσεις- μύθοι για την ψυχοθεραπεία

Ψυχολόγος online: Φράσεις που έχετε πει ή ακούσει για την ψυχοθεραπεία σχεδόν πάντα περιστρέφονται γύρω από την ασυμφωνία ή την περιττότητα μιας ψυχολογικής θεραπείας. Αυτοί οι τύποι μύθων και ψευδών είναι επιβλαβείς και εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους να λάβουν την επαγγελματική βοήθεια που χρειάζονται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν αρκετά ότι όλος αυτός ο συνδυασμός εμπειριών […]

Είναι εφικτή η φιλική σχέση μαμάς και παιδιού ή ο ρόλος της μαμάς είναι μονόδρομος

Μιλώντας γενικά όμως, η σχέση μαμάς - παιδιού δεν είναι μια φιλική σχέση. Εάν μια μαμά βάλει ως προτεραιότητα το να είναι φίλη με το παιδί της, διακινδυνεύει να χαθούν λίγο τα όρια, άρα και η τήρηση κάποιων βασικών κανόνων που η ίδια έχει θέσει.

Η επιστημονική απάντηση στο γιατί δεν ξεπερνάς τον πρώην σου

Ψυχολογία σχέσεις: Γιατί δε μπορώ να ξεπεράσω τον πρώην μου. Κάποιοι επικεντρώνονται στη δουλειά τους, άλλοι ξεκινούν απεγνωσμένα μια νέα σχέση. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν τους επιτρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται τον πρώην σύντροφό τους, που συνεχίζει να καταλαμβάνει χώρους στο μυαλό και στην καρδιά τους. Θα θέλαμε να έχουμε ένα κουμπί που να […]

Πώς επηρεάζει το ζευγάρι η μέσα σε λίγους μήνες άφιξη του μωρού

Φυσικά κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στην εγκυμοσύνη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η σχέση του ζευγαριού, ο βαθμός της ψυχοκοινωνικής ωριμότητας του ζευγαριού, το κατά πόσο η εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή και αναμενόμενη ή ανεπιθύμητη και απρόσμενη.

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Όταν είστε σε σχέση, είναι κρίσιμο να γνωρίζετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Ίσως να έχετε αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεστε με τους φίλους, αλλά να γίνεστε διστακτικοί και φοβικοί στο εργασιακό περιβάλλον. Ή να γνωρίζετε ότι αν ο/η σύντροφός σας ξεχάσει μια μέρα να βγάλει έξω τα σκουπίδια, εσείς εκνευρίζεστε. Όποια είναι τα δυνατά και αδύναμά σας σημεία, είναι σημαντική η επίγνωση πάνω σε αυτά.