Αυτοφροντίδα

Χωρισμός- Αυτοπεποίθηση: Πώς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου

Χωρισμός- Αυτοπεποίθηση: Πώς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου

Χωρισμός- Αυτοπεποίθηση: Πώς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου. Ο χωρισμός είναι μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει, καθώς συνεπάγεται με αναπροσαρμογή σε έναν νέο τρόπο ζωής χωρίς σύντροφο.

Επομένως, είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στην αυτοεκτίμηση για να αποφύγουμε ότι πονάει και πριν καταλήξουμε να περιγράφουμε τον εαυτό μας με αρνητικό τρόπο. Επίσης, ένας χωρισμός συνεπάγεται με την παύση  ή τον τερματισμός ενός σχεδίου ζωής που είχαμε και, επομένως,με το  ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα. Είναι η ώρα να πάρουμε τα ηνία για να ξεκινήσουμε έναν νέο δρόμο, χωρίς να σταματήσουμε να στηρίζουμε τον εαυτό μας και στον οποίο η δύναμή μας γίνεται ένας θεμελιώδης πυλώνας για να προχωρήσουμε.

Μια άλλη θεμελιώδης πτυχή για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μετά από έναν χωρισμό είναι η προσωπική φροντίδα, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Υπό αυτήν την έννοια, το πρώτο βήμα είναι να φροντίσετε την υγεία σας. Εάν, λόγω του χωρισμού ή του άγχους πριν από αυτήν την κατάσταση, δεν είχατε την ευκαιρία να πάτε σε ιατρικές ή αισθητικές επισκέψεις, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Κάτι άλλο σημαντικό είναι να φροντίζετε την εμφάνισή σας. Για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμηση μετά από έναν χωρισμό, πρέπει να δείτε στον καθρέφτη το άτομο που θέλετε να είσαστε, δηλαδή, πρέπει να έχετε θετική ενίσχυση όταν κοιτάζετε τον εαυτό σας. Επομένως, το να περνάς λίγα λεπτά την ημέρα για να φροντίζεις την εμφάνισή σου είναι πολύ σημαντικό. Λάβετε υπόψη ότι η αυτοεκτίμηση εξαρτάται επίσης από το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας, δηλαδή από το αν μας αρέσει ή όχι.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα και να τακτοποιήσετε τη ζωή σας, καθώς η αυτοεκτίμηση μετά από έναν χωρισμό μπορεί να καταστραφεί από το χάος που προκύπτει από τη διαδικασία προσαρμογής στη νέα κατάσταση. Το να αισθάνεσαι ότι ζεις μια ομαλή ζωή θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να σου δώσει το αίσθημα ότι είσαι ικανός και ανεξάρτητος άνθρωπος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το σχεσιακό OCD

Γιατί είναι δύσκολο για μένα να συσχετιστώ με ανθρώπους

Μήπως η δοτικότητά σου τον "παραλύει";

Τεχνική ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.