Σεξουαλική Υγεία

Έλξη σχέσεις: Η δύναμη της εικόνας, της μυρωδιάς και της φωνής

Έλξη σχέσεις: Η δύναμη της εικόνας, της μυρωδιάς και της φωνής

Έλξη σχέσεις: Η επιστήμη της όψης, της μυρωδιάς και της φωνής. Έχεις βιώσει ποτέ άμεση χημεία με κάποιον; Μπορεί να φαίνεται σαν ακαθόριστο συναίσθημα—μια στιγμή όπου κατακλύζεσαι από έλξη προς ένα άτομο που μόλις γνώρισες.

Είναι αυτό το συναίσθημα που κάνει τους ανθρώπους να λένε “Όταν ξέρεις, ξέρεις” ή “Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά” ή άλλες κοινές διακηρύξεις για το πώς η αγάπη λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους. Η αγάπη μπορεί να είναι μυστηριώδης, αλλά η έλξη δεν είναι. Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικής έρευνας για την έλξη και το πώς επηρεάζει το σώμα και το μυαλό μας.

Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που σκεφτόμαστε πρώτα όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε γιατί μας ελκύει κάποιος: την προσωπικότητά τους, την ομορφιά τους ή το χιούμορ τους. Αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολλά περισσότερα κάτω από όλα αυτά, σε μοριακό επίπεδο. Οι μυρωδιές είναι πιο σημαντικές απ’ όσο ξέρεις. Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε όταν μυρίζουμε  έναν πιθανό σύντροφο επικοινωνείται υποσυνείδητα στα συστήματα του σώματός μας. Έχεις ακουστά τις φερομόνες; Μυστικές φερομόνες σε διαφορετικές στιγμές—όταν φοβόμαστε, πεινάμε, και ναι… νιώθουμε ελκυστικοί για κάποιον. Η έλξη μπορεί να σε αγχώσει. Αν έχετε αισθανθεί ποτέ σαν να καίγεστε και  να θέλετε να κάνετε εμετό, δεν κάνετε λάθος. Η κορτιζόλη απελευθερώνεται όταν ερωτεύεσαι κάποιον. Είναι μια απάντηση στο άγχος που μπορεί να σας κάνει ναυτία.

Ερωτευόμαστε τον ήχο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, η φωνή της ακούγεται πιο σαγηνευτική για τους άνδρες. Και οι γυναίκες αντιδρούν πιο έντονα στους άνδρες με βαθύτερες φωνές. Μια μελέτη συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που άκουγαν τη φωνή μιας γυναίκας μπορούσαν να έχουν μυρμήγκιασμα στο δέρμα τους. Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να συμβεί με βάση μόνο τον ήχο της φωνής κάποιου είναι εξαιρετικά ωραίο. Όσον αφορά τη φυσική έλξη, η δύναμη των οπτικών στοιχείων είναι αμφίπλευρη. Οι άνδρες φαίνεται να βρίσκουν μια γυναίκα πιο ελκυστική όταν βρίσκεται στην πιο γόνιμη στιγμή του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ραντεβού μέσω tinder ...

Ενοικιαζόμενες σχέσεις

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Εθισμός... μία ακόμα πτυχή της ψυχικής ασθένειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.