Σεξουαλική Υγεία

Έλξη σχέσεις: Η δύναμη της εικόνας, της μυρωδιάς και της φωνής

Έλξη σχέσεις: Η δύναμη της εικόνας, της μυρωδιάς και της φωνής

Έλξη σχέσεις: Η επιστήμη της όψης, της μυρωδιάς και της φωνής. Έχεις βιώσει ποτέ άμεση χημεία με κάποιον; Μπορεί να φαίνεται σαν ακαθόριστο συναίσθημα—μια στιγμή όπου κατακλύζεσαι από έλξη προς ένα άτομο που μόλις γνώρισες.

Είναι αυτό το συναίσθημα που κάνει τους ανθρώπους να λένε “Όταν ξέρεις, ξέρεις” ή “Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά” ή άλλες κοινές διακηρύξεις για το πώς η αγάπη λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους. Η αγάπη μπορεί να είναι μυστηριώδης, αλλά η έλξη δεν είναι. Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικής έρευνας για την έλξη και το πώς επηρεάζει το σώμα και το μυαλό μας.

Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που σκεφτόμαστε πρώτα όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε γιατί μας ελκύει κάποιος: την προσωπικότητά τους, την ομορφιά τους ή το χιούμορ τους. Αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολλά περισσότερα κάτω από όλα αυτά, σε μοριακό επίπεδο. Οι μυρωδιές είναι πιο σημαντικές απ’ όσο ξέρεις. Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε όταν μυρίζουμε  έναν πιθανό σύντροφο επικοινωνείται υποσυνείδητα στα συστήματα του σώματός μας. Έχεις ακουστά τις φερομόνες; Μυστικές φερομόνες σε διαφορετικές στιγμές—όταν φοβόμαστε, πεινάμε, και ναι… νιώθουμε ελκυστικοί για κάποιον. Η έλξη μπορεί να σε αγχώσει. Αν έχετε αισθανθεί ποτέ σαν να καίγεστε και  να θέλετε να κάνετε εμετό, δεν κάνετε λάθος. Η κορτιζόλη απελευθερώνεται όταν ερωτεύεσαι κάποιον. Είναι μια απάντηση στο άγχος που μπορεί να σας κάνει ναυτία.

Ερωτευόμαστε τον ήχο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, η φωνή της ακούγεται πιο σαγηνευτική για τους άνδρες. Και οι γυναίκες αντιδρούν πιο έντονα στους άνδρες με βαθύτερες φωνές. Μια μελέτη συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που άκουγαν τη φωνή μιας γυναίκας μπορούσαν να έχουν μυρμήγκιασμα στο δέρμα τους. Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να συμβεί με βάση μόνο τον ήχο της φωνής κάποιου είναι εξαιρετικά ωραίο. Όσον αφορά τη φυσική έλξη, η δύναμη των οπτικών στοιχείων είναι αμφίπλευρη. Οι άνδρες φαίνεται να βρίσκουν μια γυναίκα πιο ελκυστική όταν βρίσκεται στην πιο γόνιμη στιγμή του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ραντεβού μέσω tinder ...

Ενοικιαζόμενες σχέσεις

Παθήσεις που ενεργοποιούνται λόγω αποχής από το σεξ

Εθισμός... μία ακόμα πτυχή της ψυχικής ασθένειας

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.

Ερωτευμένος με τον έρωτα

Ερωτικά συναισθήματα: Ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα. Σε κάθε νέα ρομαντική σχέση, υπάρχει ενθουσιασμός. Μαθαίνοντας την ιστορία κάποιου, βιώνοντας πράγματα φρέσκα μέσα από τα μάτια του, τα κοινά ενδιαφέροντα, την εξερεύνηση της φυσικής. Αλλά ξανά και ξανά ακούμε τους ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω αν είναι αγάπη;" Και, πιο πρόσφατα, κάποιος ρώτησε, "Πώς είναι το να ξέρεις στην πραγματικότητα;"

Γιατί αποφεύγει την σεξουαλική επαφή μας η γυναίκα μου

Η γυναίκα μου δεν ενδιαφέρεται για το σεξ: Τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό. Ίσως η γυναίκα σου δεν κάνει σεξ, ή φαίνεται να το αποφεύγει ενεργά. Ίσως να απορρίπτει τις σεξουαλικές σου προόδους όποτε τις κάνεις, και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάνατε σεξ. Παρακάτω υπάρχουν μερικοί πιθανοί λόγοι που μπορεί να εξηγήσουν γιατί η γυναίκα σου δεν ενδιαφέρεται για σένα σεξουαλικά.

Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο από την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: Λόγοι που η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται λιγότερο. Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιους, η κολπική ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία και σε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ συνολικά. Για άλλους, το σεξ εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στη μέση ζωή.