Ψυχική Υγεία

Έλξη σχέση: Πώς επιλέγουμε έναν σύντροφο;

Έλξη σχέση: Πώς επιλέγουμε έναν σύντροφο;

Έλξη σχέση: Πώς επιλέγουμε έναν σύντροφο; Αλληλεπιδρούμε με πολλούς ανθρώπους σε όλη μας τη ζωή, αλλά μόνο μερικοί καταλήγουν να είναι φίλοι ή φίλοι και πολύ λίγοι καταλήγουν να είναι ζευγάρι.

Σε πολλούς τομείς όπως η φιλοσοφία ή η ψυχολογία, αυτό που μας κάνει να επιλέξουμε ένα άτομο και όχι άλλο καθώς ένα ζευγάρι έχει μελετηθεί και επί του παρόντος υπάρχουν πολλές θεωρίες από αυτή την άποψη, μερικές συμπληρωματικές και άλλες, ακόμη και αντίθετες.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι, γενικά, η ομορφιά μας ανησυχεί και είναι κάτι που αποδίδουμε σημασία. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία ομορφιάς, από τα καλλυντικά έως την αισθητική χειρουργική έως τη μόδα, μεταφέρει πολλά χρήματα. Αλλά η ομορφιά είναι μια ανησυχία που υπήρχε πάντα, στην πραγματικότητα, υπάρχουν αμέτρητες κουλτούρες στις οποίες το σώμα είναι διακοσμημένο με μακιγιάζ, κολιέ, τατουάζ ή τρυπήματα.  Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γυναίκες εκτιμούν κατά την επιλογή ενός συντρόφου τους πόρους που ένας άντρας μπορεί να συνεισφέρει και οι άντρες εκτιμούν την ομορφιά. Αυτό οφείλεται στην κλασική εξελικτική βιολογία ότι αναζητούν γονιμότητα και αναπαραγωγική ικανότητα και επιδιώκουν να έχουν παιδιά και να μπορούν να ταΐζουν την οικογένεια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης η θεωρία ότι το DNA καθορίζει τις αποφάσεις μας όταν επιλέγουμε έναν σύντροφο. Ο Neil Rish από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησε τις επιδράσεις του οικογενειακού δέντρου στην επιλογή συντρόφου σε άτομα του Μεξικού και του Πουέρτο Ρίκο. Η ανάλυση του DNA αποκαλύπτει ότι τα τρέχοντα ζευγάρια μοιράζονται τους προγόνους τους και οι προηγούμενες γενιές είχαν επίσης ακολουθήσει την ίδια γενετική ορμή. Νόμος της προσωπικότητας. Οι ερευνητές έχουν βρει δύο χαρακτηριστικά προσωπικότητας που κάνουν ένα άτομο ιδιαίτερα ελκυστικό: ικανότητα και ζεστασιά. Με την ικανότητα εννοούμε το επίπεδο νοημοσύνης και κοινωνικών δεξιοτήτων ενός ατόμου και από τη ζεστασιά, δηλαδή την ικανότητα να είσαι κοντά και να αγαπάς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δε μπορώ να διαχειριστώ τον εκνευρισμό και τον θυμό των άλλων

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών με οδοντικό άγχος

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.