Ψυχική Υγεία

Ψυχολογία- νεύρα: Δε μπορώ να διαχειριστώ τον εκνευρισμό των άλλων

Ψυχολογία- νεύρα: Δε μπορώ να διαχειριστώ τον εκνευρισμό των άλλων

Ψυχολογία- νεύρα: Δε μπορώ να διαχειριστώ τον εκνευρισμό των άλλων. Για να καταλάβουμε όσους προσπαθούν να αποφύγουν τον θυμό εκείνων που βρίσκονται γύρω τους, πρέπει να καταλάβουμε πώς ήταν η παιδική τους ηλικία.

Κατά τη γέννηση, είμαστε πολύ εξαρτώμενα όντα . Το φαγητό μας, η ασφάλειά μας και, τελικά, η επιβίωσή μας εξαρτάται από τους ενήλικες. Όταν ανταποκρίνονται με συνέπεια στις κραυγές και τις απαιτήσεις του παιδιού, αναπτύσσει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, όταν αυτοί οι ενήλικες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του βρέφους ή το κάνουν με απρόβλεπτο τρόπο, το μωρό αισθάνεται ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που δεν είναι προβλέψιμο και δεν είναι ευαίσθητο στις απαιτήσεις του.

Τα παιδιά που δημιουργούν αυτό το είδος προσκόλλησης με τους γονείς τους μεγαλώνουν με τεράστιο άγχος, προσπαθώντας να προβλέψουν πότε το άλλο θα είναι διαθέσιμο και πότε όχι. Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι αναγκάζονται να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουν την εύνοια του ενήλικα, για να τον ευχαριστήσουν. Λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε ακατάλληλη πράξη μπορεί να οδηγήσει σε έναν ενήλικα να είναι θυμωμένος και να αποσύρει την αγάπη, την προσοχή και τη φροντίδα που είναι ζωτικής σημασίας. Αναμφίβολα αυτή η υποτακτική και φιλική στάση θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη κατά την παιδική ηλικία. Ωστόσο, είναι ακατάλληλη και επιβλαβής στον κόσμο των ενηλίκων.

Δεν είμαστε πλέον παιδιά, δεν εξαρτόμαστε από τους άλλους για να επιβιώσουμε και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να “παραδώσουμε” ή να παραμείνουμε στο πλευρό τους. Μπορούμε να θέσουμε όρια, μπορούμε να αποφασίσουμε, να επαναδιαπραγματευτούμε σιωπηρές συμφωνίες ή ακόμα και να φύγουμε. Ωστόσο, συχνά, αυτός ο παιδικός φόβος της απόρριψης και της εγκατάλειψης μπαίνει βαθιά στο ασυνείδητό μας και μας οδηγεί να αντιληφθούμε ως καταστροφική την ιδέα ότι κάποιος δεν μας εγκρίνει ή μας ενοχλεί.  Θυμήσου όμως ότι είναι εντάξει εάν ο άλλος είναι θυμωμένος, η ζωή μας δεν εξαρτάται πλέον από αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντάμειψε τον εαυτό σου σήμερα

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Άγχος σχέσης και αδύναμη προσκόλληση. Πώς θα αναγνωρίσεις τα σημάδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.