Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σχέσεις: Είναι καλή ιδέα να το κάνεις με την κολλητή σου ή απλή καταστροφή

Σεξ σχέσεις: Είναι καλή ιδέα να το κάνεις με την κολλητή σου ή απλή καταστροφή

Σεξ σχέσεις: Είναι καλή ιδέα να το κάνεις με την κολλητή σου ή απλή καταστροφή;  Οι καλύτεροι φίλοι είναι δύσκολο να το περάσουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στη ζωή σου και τους εμπιστεύεσαι, εκτιμάς και αγαπάς, πιθανόν για χρόνια. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτή η τελευταία λέξη, αγάπη, μετατρέπεται σε άλλη: λαγνεία; Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ με την καλύτερή σου φίλη;

Η σύμβουλος γάμων  Mary Kay Cocharo λέει: “Το να ξεκινήσεις κάτι ρομαντικό με ένα φίλο/φίλη  θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ιδέα σου μέχρι τώρα. “Ξέρω ότι οι άνθρωποι πάντα φοβούνται να το κάνουν αυτό, αλλά από τη δική μου οπτική γωνία — είμαι θεραπευτής γάμου για πάνω από 30 χρόνια — τα ζευγάρια που ξεκινούν με μια σταθερή βάση φιλίας είναι σε πραγματικά καλή θέση για να αντέξουν.” Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που συναντιούνται ως ξένοι, τα ζευγάρια που ξεκινούν ως φίλοι — ειδικά οι καλύτεροι φίλοι — έχουν πολύ καλύτερη βάση. Όσοι προσελκύονται από κάποιον που βλέπουν να διασχίζει το δωμάτιο έχουν πολλές φερομόνες.

Μερικές φορές σε αυτό το “χημικό κοκτέιλ”, θα προσελκύσουμε κάποιον και θα ξεκινήσουμε κάτι και όταν αυτές οι ορμόνες αρχίσουν να εξασθενούν, βρίσκουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να χτίσουμε μια σχέση.” Αλλά αν έχεις ήδη τη συναισθηματική σχέση στη θέση της (γεια, φιλία!) και μετά αρχίζεις να γίνεσαι οικείος, έχεις μια πολύ καλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα υγιές και ευτυχισμένο μέλλον.  Φυσικά, μερικές φορές το σεξ συμβαίνει προηγείται (ειδικά αν εμπλέκεται και ο άλλος). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μία συζήτηση. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή, αλλά είναι η καλύτερη στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι εσείς οι δύο είστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά το αν το σεξ σήμαινε κάτι περισσότερο από απλά σεξ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσα δεν λέει το στόμα τα λέει το σώμα

Πώς να κάνεις με ασφάλεια έρωτα με τον σύντροφό σου που έχει STD

Στοιχεία που δείχνουν ότι μια ερωτική σχέση είναι υγιής

Είναι απαραίτητο το σεξ σε μία σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.