Αυτοφροντίδα

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, είναι μια έννοια που συνδέεται στενά με την πνευματικότητα και έχει αποκτήσει δημοτικότητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αν και θεωρείται περίπλοκο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας και ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη σύμφωνα με τις αξίες τους, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια γενική ιδέα που βασίζεται σε αυτόν τον όρο. Η αυτο-υπέρβαση και η πνευματικότητα συνδέονται στενά. Στην πραγματικότητα, μια από τις εγγενείς ιδιότητες της υπέρ-υπέρβασης είναι η επέκταση της συνείδησης πέρα ​​από τον εαυτό, δηλαδή, προς κάτι υψηλότερο, πιο περίπλοκο και άπειρο που είναι συνήθως θεϊκό ή πνευματικό στη φύση.

Μερικοί άνθρωποι επιτυγχάνουν αυτο-περατότητα μέσω της πίστης τους στον Θεό, ενώ άλλοι μπορούν να το επιτύχουν μέσω της αναγνώρισης κάποιου είδους πνευματικότητας ή ιδέας για την ψυχή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτοί οι τύποι πεποιθήσεων και αντιλήψεων βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το νόημα που θα τους οδηγήσει να υπερβούν. Στην πραγματικότητα, η αυτοπραγμάτωση είναι ένας υψηλός στόχος που αξίζει την ανάπτυξη και δεν πρέπει να παραμεληθεί. Ωστόσο ως πραγματικός στόχος, το «επόμενο επίπεδο» της ανάπτυξης θα πρέπει να αυτο – υπέρβαση: ένας στόχος που εστιάζει σε υψηλότερους στόχους από αυτούς που εστιάζουν στο συμφέρον.

Η επίτευξη της αυτο-υπερβατικότητας δεν είναι εύκολος δρόμος, καθώς αντιπροσωπεύει το υψηλότερο στάδιο της ανθρώπινης ανάπτυξης, πέρα από την αυτοπραγμάτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξή του. Υπό αυτήν την έννοια, η Stephanie Flood προτείνει πέντε δημιουργικούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτοπερατότητα εμπνευσμένη από τον Βουδισμό: Εξερευνήστε βασικές τεχνικές διαλογισμού (ακόμα κι αν είστε έμπειρος διαλογιστής). Ενισχύστε τον εαυτό σας με γνώση και σοφία για να χτίσετε την επίγνωση. Μην φοβάστε το ταξίδι, πνευματικά ή σωματικά, για να βρείτε μια ιδέα. Βρίσκοντας τις δικές σας πνευματικές τεχνικές που σας φέρνουν πιο κοντά στον υψηλότερο σκοπό και τον ιδανικό εαυτό. Αυξήστε τις δονήσεις, ζώντας σε ένα θετικό περιβάλλον που ευνοεί την υπέρβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο καταστροφικά είναι τα "πρέπει"

Απόλαυσε την μοναξιά σου

Αυτοφροντίδα και συναισθηματική αναγέννηση

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".