Αυτοφροντίδα

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου

Αυτο-υπέρβαση: Το θάρρος του να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, είναι μια έννοια που συνδέεται στενά με την πνευματικότητα και έχει αποκτήσει δημοτικότητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αν και θεωρείται περίπλοκο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας και ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη σύμφωνα με τις αξίες τους, είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια γενική ιδέα που βασίζεται σε αυτόν τον όρο. Η αυτο-υπέρβαση και η πνευματικότητα συνδέονται στενά. Στην πραγματικότητα, μια από τις εγγενείς ιδιότητες της υπέρ-υπέρβασης είναι η επέκταση της συνείδησης πέρα ​​από τον εαυτό, δηλαδή, προς κάτι υψηλότερο, πιο περίπλοκο και άπειρο που είναι συνήθως θεϊκό ή πνευματικό στη φύση.

Μερικοί άνθρωποι επιτυγχάνουν αυτο-περατότητα μέσω της πίστης τους στον Θεό, ενώ άλλοι μπορούν να το επιτύχουν μέσω της αναγνώρισης κάποιου είδους πνευματικότητας ή ιδέας για την ψυχή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτοί οι τύποι πεποιθήσεων και αντιλήψεων βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το νόημα που θα τους οδηγήσει να υπερβούν. Στην πραγματικότητα, η αυτοπραγμάτωση είναι ένας υψηλός στόχος που αξίζει την ανάπτυξη και δεν πρέπει να παραμεληθεί. Ωστόσο ως πραγματικός στόχος, το «επόμενο επίπεδο» της ανάπτυξης θα πρέπει να αυτο – υπέρβαση: ένας στόχος που εστιάζει σε υψηλότερους στόχους από αυτούς που εστιάζουν στο συμφέρον.

Η επίτευξη της αυτο-υπερβατικότητας δεν είναι εύκολος δρόμος, καθώς αντιπροσωπεύει το υψηλότερο στάδιο της ανθρώπινης ανάπτυξης, πέρα από την αυτοπραγμάτωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξή του. Υπό αυτήν την έννοια, η Stephanie Flood προτείνει πέντε δημιουργικούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτοπερατότητα εμπνευσμένη από τον Βουδισμό: Εξερευνήστε βασικές τεχνικές διαλογισμού (ακόμα κι αν είστε έμπειρος διαλογιστής). Ενισχύστε τον εαυτό σας με γνώση και σοφία για να χτίσετε την επίγνωση. Μην φοβάστε το ταξίδι, πνευματικά ή σωματικά, για να βρείτε μια ιδέα. Βρίσκοντας τις δικές σας πνευματικές τεχνικές που σας φέρνουν πιο κοντά στον υψηλότερο σκοπό και τον ιδανικό εαυτό. Αυξήστε τις δονήσεις, ζώντας σε ένα θετικό περιβάλλον που ευνοεί την υπέρβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο καταστροφικά είναι τα "πρέπει"

Απόλαυσε την μοναξιά σου

Αυτοφροντίδα και συναισθηματική αναγέννηση

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τεχνικές χαλάρωσης για όταν έχετε στρες

Τεχνικές χαλάρωσης: Εάν ξεκινήσετε την πρακτική, ίσως παρατηρήσετε ότι το μυαλό σας στην αρχή δεν θα σταματά να σκέφτεται και να πηδά από τη μία σκέψη στην άλλη. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αυτό συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να κρίνετε ωστόσο αυτές τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που ανακινούνται. Απλώς παρατηρείστε τη διαδικασία και επιστρέψατε ξανά στο παρόν ή το στοχευμένο αντικείμενο ή mantra.

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Ρέικι : Ενισχύστε την ευημερία σας

Ρέικι : Στο παρόν άρθρο, ακολουθούν συμβουλές για να καταφέρετε μέσω της ενεργειακής θεραπείας να ανακτήσετε την ευημερία σας.

Γιόγκα για πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Αθλητισμός: "Υπάρχουν ξεχωριστές αλλά αλληλένδετες περιοχές στις οποίες η γιόγκα έχει συγκεκριμένα οφέλη, όχι μόνο για καρδιακές παθήσεις αλλά και για οποιαδήποτε ασθένεια", λέει ο ερευνητής και νευροεπιστήμονας της γιόγκα, Δρ Sat Bir Singh Khalsa, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα ,ε'ιναι μια φλεγμονώδη κατάσταση που επηρεάζει τη σπονδυλική σας στήλη, η τακτική κίνηση και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας.