Fitness

Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στην ψυχολογία

Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στην ψυχολογία

 

Το σώμα μας χαρακτηρίζεται από την αρμονία των κινήσεων,δηλαδή πόσο εύκολα μπορεί να κινηθεί,το ένα τμήμα του σε σχέση με το άλλο. Η διαταραχή της αρμονίας μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον άνθρωπο.

Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο Νίκος  Λαγός , Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής –Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Άλμα  Τριπλούν. 

Η γυμναστική δεν είναι μόνο βιοτική ανάγκη, συνδέεται αρκετά με υπαρξιακά ζητήματα, κυρίως με τις ανάγκες,του εγώ και της λεγόμενης αυτοπραγμάτωσης. Ενισχύει την αυτοεικόνα και την ταυτότητα των ανθρώπων.

Προσλαμβάνει ιδιαίτερα κρίσιμη συμβολική σημασία για τον άνθρωπο σε μικρή ηλικία .

Αυτοεικόνα σημαίνει πώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Σ αυτό ενσωματώνεται και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, ως μία σύνθεση θετικών και αρνητικών στοιχείων που αφορούν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά μας.

Η ταυτότητα περιλαμβάνει την αυτoεικόνα καθώς και όλα τα στοιχεία του «είναι»που μας διαφοροποιούν από τους άλλους και μας ορίζουν ως μια ξεχωριστή και διακριτή συνείδηση.

Είναι πολύ σημαντικά όλα τα παραπάνω,αφού προσδιορίζουν την αυτοπεποίθηση, την ικανοποίηση των εγωιστικών μας αναγκών,κυρίως τις ανάγκες αυτοπραγμάτωσης,την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό καθώς και το πώς αισθανόμαστε, τις επιλογές,τις συμπεριφορές και τις σχέσεις μας.

Με τη γυμναστική δημιουργείς… σταματάς να είσαι ανεκτικός στη μετριότητα,αποκτάς πειθαρχία, τηρείς τις αρχές σου,δεν παραμελείς τους στόχους σου και μετά από όλα αυτά, έχεις  ψυχική και σωματική  υγεία.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.