Pin It
Όλοι λατρεύουμε από παιδιά τα cinnamon rolls αυτά τα λαχταριστά αφράτα τσουρεκάκια με πολύ ζάχαρη και κανέλα και από πάνω με περιχυμένα με γλάσσο από κρέμα τυρί. Σας δίνουμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.

Yλικά

Για τη ζύμη:
• 1φλ. χλιαρό γάλα
• 2 αυγά
• 80γρ. βούτυρο
• 4 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2κ.γ. αλάτι
• 1/2φλ. ζάχαρη
• 2 1/2κ.γ μαγιά
Για την γέμιση:
• 1φλ. μαύρη ζάχαρη
• 2κ.σ. κανέλα
• 2 κ.σ. βούτυρο

Για το γλάσσο:
• 100γρ. κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 60γρ. βούτυρο μαλακό
• 1 1/2φλ. ζάχαρη
• 2 πρέζες αλάτι
• 1 βανίλια (1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας αν έχεις)

Εκτέλεση:

Ζύμη

Βάλε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα στον κάδο το μίξερ και ξεκίνα να τα ανακατεύεις καλά. Μόλις γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι- περίπου ένα 10λεπτο- αργότερα, βάλε το σε ένα μπολ, σκέπασε με μια μεμβράνη και άφησε το να ξεκουραστεί. Θέλεις το ζυμάρι σου να διπλασιάσει τον όγκο του πριν ξεκινήσεις να το ανοίγεις. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα την θερμοκρασία που έχει το σπίτι σου, η διαδικασία μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως και 1 ώρα. Έχε υπομονή.
Γέμιση

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι σου, ήρθε η ώρα να το απλώσεις. Σε έναν καθαρό πάγκο ρίξε λίγο αλεύρι και άνοιξε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνια διαστάσεων περίπου 40×50. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την κανέλα με την καστανή ζάχαρη. Λιώσε το βούτυρο και άπλωσε το στο ζυμάρι. Έπειτα άπλωσε το μείγμα κανέλας-ζάχαρης, αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο από τις άκρες. Τύλιξε το ζυμάρι σε ρολό.

Κόψε το ρολό που έχεις κάνει σε 12 ίσα κομμάτια. Βάλε τα σε ένα βαθύ ταψί, σκέπασε τα με μια πετσέτα και άσε τα για ένα μισάωρο να φουσκώσουν. Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Αφού φουσκώσουν, ψήσε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Γλάσσο

Μόλις ψηθούν βγάλε τα από τον φούρνο και ετοίμασε το γλάσσο. Χτύπα στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσσο και με το που ανακατευθούν καλά τα υλικά και το γλάσσο έχει μια κρεμώδης υφή, περίχυσε το πάνω από τα cinnamon rolls. Είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις!
Pin It