Συνταγές

Κυρίως Πιάτο: Σπιτικό μπέργκερ σολομού με απαλή σος και λαχανικά

Κυρίως Πιάτο: Σπιτικό μπέργκερ σολομού με απαλή σος και λαχανικά

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Κυρίως Πιάτο: Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 30 λεπτά – Mερίδες: 2 – Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο   Αυτό το μπέργκερ είναι πραγματικά απολαυστικό! Ο σολομός συναντά τη δροσιστική σος και ποτέ ξανά το κυρίως πιάτο σου δεν ήταν τόσο απολαυστικό!

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού, καθαρισμένο
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζανιού κομμένος βασιλικός
  • 1/4 φλιτζανιού πράσινα κρεμμύδια
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας καρύκευμα για θαλασσινά
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά
  • 8 στρογγυλά ψωμάκια σετ
  • (για τη σάλτσα):
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα, light
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδια
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις το σολομό σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σολομό και τα υπόλοιπα συστατικά για το μπιφτέκι, εκτός από τα ψωμάκια και τη ρόκα. Φοράς τα γάντια σου και, αφού έχεις διαλύσει το σολομό, πλάθεις στρογγυλά και ίσια μπιφτέκια.
  • Τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γιαούρτι, μαγιονέζα, το βασιλικό, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις τα μπιφτέκια με ελαιόλαδο. Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε μία λαδόκολλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Ω-3 τροφές μπορούν να αναστρέψουν τις μνημονικές βλάβες που προκαλεί η υπερεπεξεργασμένη διατροφή

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Υγιές δέρμα : Τρόφιμα για να το πετύχετε

Διατροφή : Τροφές που κάνουν καλό στα μάτια σας

Τρόφιμα : Διαχειριστείτε το άγχος μέσω της διατροφής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.