Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: σολομός με πέννες

Συνταγή της ημέρας: σολομός με πέννες

 

 

Νόστιμος σολομός με πέννες και κρέμα γάλακτος για τους λάτρεις των ψαριών.

 

Υλικά

  • 1 φέτα φρέσκου σολομού περίπου μισού κιλού
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • πέννες, ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε
  •  τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

1.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά.

2.  Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τον σολωμό αφού τον έχουμε καθαρίσει .

3.  Αφήνουμε να σιγοβράσει προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι και λίγο αλάτι.

4.  Αφού βράσει με ένα πιρούνι διαλυουμε τον σολομό σε κομματάκια.

5. Όταν η σάλτσα πήξει προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει αλ ντέντε.

6.  Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον άνηθο.

7. Σερβίρετε καυτό και ρίχνετε τυρί τριμμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και το ψήνετε επί 45΄ στους 180ºC ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ από πάνω. Το βγάζετε απ’ τον φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20΄ πριν το κόψετε και το σερβίρετε για να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, ώστε να κόβεται χωρίς να διαλυθεί, αλλά και να είναι στο μάξιμουμ της νοστιμιάς.