Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χριστούγεννα Γεύμα: Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Χριστούγεννα Γεύμα: Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.

Χριστούγεννα Γεύμα: Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε αγνό ελαιόλαδο. Εδώ θα βρείτε συνταγή για γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα & αγνό παρθένο ελαιόλαδο


  • Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
  • Χρόνος Προετοιμασίας 5 minutes
  • 4 μερίδες

Υλικά

Για τη Σούπα Βελουτέ

  • 500 γρ. κάστανα, προσβρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 30 ml κονιάκ ή μπράντι
  • 1300 ml ζωμό κρέατος
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για τη Σούπα Βελουτέ

  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3΄, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο, τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 5΄ ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ.
  2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
  3. Βράζουμε τη σούπα για 25΄και κατόπιν την πολτοποιούμε ώστε να γίνει βελουτέ.
  4. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί λίγο ακόμη ζωμό για να την αραιώσουμε.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.

Μπορούμε να αρωματίσουμε και με εστραγκόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δύο εξαιρετικά πιάτα για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Κάντε τα παιδα σας να αγαπήσουν τα κάστανα για τα πολλαπλά τους οφέλη

10 ιδέες για τη γέμιση της γαλοπούλας & χοιρινού

Συμβουλές: για να μην πάρετε ούτε ένα κιλό τα Χριστούγεννα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon