Συνταγές

Pasta Lovers: Ριγκατόνι με Alfredo σως

Pasta Lovers: Ριγκατόνι με Alfredo σως

Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και προσθέτουμε το θυμάρι και το βασιλικό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Pasta Lovers: Ριγκατόνι πλούσια σε σάλτσα Alfredo

  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Σημειώσεις

Όταν μιλάμε για ζυμαρικά με πλούσια σάλτσα, δεν μπορούμε παρά να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά ριγκατόνι. Κατά τη γνώμη μου τα ριγκατόνι είναι τα ζυμαρικά που ταιριάζουν άψογα με σάλτσες λόγω του σχήματός τους που τα βοηθάει να κρατάνε τη σάλτσα στο εσωτερικό τους. Η σάλτσα Alfredo είναι πλούσια σε λιπαρά καθώς χρησιμοποιούμε βούτυρα, κρέμα γάλακτος και τυριά. Είναι η αγαπημένη σάλτσα των “pasta lovers”. Ριγκατόνι με Alfredo σως λοιπόν, πρέπει να τη δοκιμάσετε και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:

250 γρ. Ριγκατόνι

3 κ.σ. Βούτυρο αγελαδινό

2 σκ. Σκόρδο

400 γρ. Γάλα

100 γρ. Κρέμα γάλακτος

200 γρ. Κρέμα τυρί

80 γρ. Παρμεζάνα

Αλάτι    Πιπέρι

Θυμάρι

3-4 φύλλα Βασιλικός

120 γρ. Σπανάκι baby

Βήματα

1              Ξεκινάμε τη συνταγή βράζοντας τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν “al dente”, να κρατάνε λίγο. Μόλις είναι έτοιμα τα ριγκατόνι, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν.

2              Ταυτόχρονα με τα ριγκατόνι μπορούμε να ετοιμάζουμε και τη σάλτσα alfredo.

Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο με το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Δεν θέλουμε να καεί το σκόρδο και να μαυρίσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο και προσθέτουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και την κρέμα τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η κρέμα τυριού και να ενσωματωθεί καλά με το γάλα.

3              Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να έρθει σε ελαφρύ βρασμό.

Όσο κοχλάζει η σάλτσα, τόσο πήζει. Οπότε χαμηλώνουμε στο σιγανό τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

4              Αφού μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι στη σάλτσα και κλείνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και προσθέτουμε το θυμάρι και το βασιλικό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή απόλαυση!!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζυμαρικά με πανσέτα και πέστο από μπρόκολο

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Πρωτότυπη σαλάτα με πέννες, πέστο, παντζάρι και φέτα

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!