Συνταγές

Ποιο είδος τυριού ταιριάζει στα ζυμαρικά

Ποιο είδος τυριού ταιριάζει στα ζυμαρικά

Οι σεφ ορκίζονται ότι ταιριάζει και ταιριάζει πολύ σε συγκεκριμένες μακαρονάδες

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκια μοτσαρέλα είναι ιδανικά συνοδευτικά μιας λαχταριστής μακαρονάδας.

Κλασικές επιλογές δηλαδή που δεν λαθεύουν ποτέ.

Μόνο που η κουζίνα έχει πολύ να κάνει με τη δημιουργικότητα και την ανατρεπτική σκέψη. Κι έτσι κάθε αλλαγή, δοκιμασμένη αλλαγή, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτιάξετε μια μακαρονάδα με σπανάκι και ντομάτες, δοκιμάστε το κατσικίσιο τυρί.

Αυτό προτείνει ο γνωστός ιταλός σεφ MarcVetri, λέγοντάς μας πως όταν το κατσικίσιο τυρί αναμειγνύεται με τα ζεστά μακαρόνια και λίγο από το νερό που τα βράσαμε, μετατρέπεται σε μια λαχταριστή, ελαφριά και γευστικά πλούσια σος.

Να το δοκιμάσετε, μας λέει, με μακαρονάδες που έχουν ζαρζαβατικά εντός τους…

Ο απροσδόκητος γευστικός συνδυασμός που τρελαίνει κόσμο

Ώρα να τον δοκιμάσετε 

Η σουπερστάρ σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου StephanieIzard έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της, αν και αυτός έχει και τη βούλα της επιστήμης.

Το μεγάλο της γευστικό ατού; Η σκούρα σοκολάτα και η παρμεζάνα!

Η Izard προτείνει αρκετά ταιριάσματα των δύο υλικών, από λιωμένη σκούρα σοκολάτα πάνω σε ψημένη παρμεζάνα μέχρι και τριμμένη παρμεζάνα πάνω σε παγωτό bitter σοκολάτας.

Ο ανατρεπτικός συνδυασμός προτείνεται μάλιστα ως ιδανικός και από το Foodpairing, μια ερευνητική ομάδα που μελετά ποιες τροφές και υλικά πάνε με ποια. Αυτοί μας λένε πως η αλμυρή γεύση της παρμεζάνας ταιριάζει «εξαιρετικά καλά» με το βάθος της γεύσης της μαύρης σοκολάτας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πως είναι η σοκολάτα αυτή που φέρνει στην επιφάνεια τις φρουτώδεις και στυφές γεύσεις του τυριού, οι οποίες μένουν αλλιώς θαμμένες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.