Συνταγές

Ορεκτικά & Ντιπ: Κροκέτες με τυριά και σάλτσα πορτοκάλι- κύμινο

Ορεκτικά & Ντιπ: Κροκέτες με τυριά και σάλτσα πορτοκάλι- κύμινο

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Ορεκτικά & Ντιπ: Κροκέτες με τυριά και σάλτσα πορτοκάλι – κύμινο

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ. ΤΩΝ 40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ

Για τις κροκέτες

  • 150 γρ. τυρί edam, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. αλεύρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 225 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι – κύμινο

  • 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 125 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους, φρεσκοτριμμένος
  • Κορνφλάουρ, λίγο για το δέσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κροκέτες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 40 γρ. και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με την πολέντα. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα της πολέντας, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα της πολέντας. Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι – κύμινο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισπανικές κροκέτες με σπανάκι για υγιεινές απολαύσεις

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τυροκροκέτα

Έξυπνες ιδέες για υγιεινά παιδικά μενού

Πως θα αξιοποιήσετε τα περισσεύματα του γιορτινού τραπεζιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!