Συνταγές

Κροκέτες Τυρί: Συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Κροκέτες Τυρί: Συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.

Κροκέτες Τυρί: Συνταγή για τυροκροκέτες

Υλικά

  • 4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  • 3 κοφτές κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • λίγο πιπέρι
  • ασπράδια 2 αβγών
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λίγη γαλέτα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βουτύρου.
  2. Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα. Ανακατεύετε καλά και με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει.
  3. Μόλις πήξει το γάλα, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί.

  1. Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε επάνω το μείγμα. Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπολ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ένα κουταλάκι λάδι, στο άλλο βάζετε αλεύρι και στο τρίτο τη γαλέτα.
  3. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
  4. Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έξυπνες ιδέες για υγιεινά παιδικά μενού

Πως θα αντιμετωπίσετε τα παιδιά που δυσκολεύονται στο φαγητό

Συνταγή της ημέρας : Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα και σκορδαλιά

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Ευωδιαστή Βασιλόπιτα Κέικ

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.