Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.


Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Υλικά

– 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

– ½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού

– ξύσμα πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

– 6 αβγά

– 2 φλιτζάνια φαρίνα

– 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, σε σκόνη

– 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

– αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο

– 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

– 4 κουτ. σούπας γάλα

– μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατεύετε τη φαρίνα με την πούδρα των αμύγδαλων και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για 5 λεπτά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το πικραμύγδαλο και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και τέλος τους χυμούς εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού. Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές σταματάτε το μίξερ και το ρίχνετε σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 23-24εκ. Ψήνετε την πίτα στους 175ºC για 40-50 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Είναι η ώρα που θα της βάλετε και το νόμισμα.
  4. Όσο κρυώνει η βασιλόπιτα, ετοιμάζετε το γλάσο: λιώνετε το βούτυρο σε μικρό και βαρύ τηγάνι. Όταν φαίνεται ότι βράζει -δηλαδή κάνει φουσκάλες- χαμηλώνετε τη φωτιά και το παρατηρείτε προσεκτικά. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρο, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.
  • Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Ευωδιαστή Βασιλόπιτα Κέικ

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός θερμίδων για τα γλυκά των Χριστουγέννων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή

Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα: Τα μπισκότα τζίντζερ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αρωματικά γλυκά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των εορτών. Η χαρακτηριστική γεύση του τζίντζερ, σε συνδυασμό με την κανέλα, το γαρίφαλο και τη γλυκιά μελάσα,

4 tips που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την ζάχαρη

Η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση είναι να αναγνωρίσετε ποιες τροφές περιέχουν ζάχαρη. Πολλές φορές η ζάχαρη κρύβεται σε τρόφιμα που δεν περιμέναμε, όπως σε σάλτσες, έτοιμα γεύματα και ακόμη και σε φρούτα σε κονσέρβα.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε σπανάκι συχνά 

Η κατανάλωση φυτικών ινών βοηθά στη βελτίωση της πεπτικής υγείας και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Οι φυτικές ίνες προάγουν επίσης την αίσθηση κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Το απόλυτο γλυκό για μικρούς και μεγάλους

Μαλακά Μπισκότα: Τα μαλακά μπισκότα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά με απαλή και αφράτη υφή. Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας και συνδυάζονται τέλεια με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Close Icon