Διατροφή

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Υλικά

– 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

– ½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού

– ξύσμα πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

– 6 αβγά

– 2 φλιτζάνια φαρίνα

– 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, σε σκόνη

– 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

– αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο

– 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

– 4 κουτ. σούπας γάλα

– μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατεύετε τη φαρίνα με την πούδρα των αμύγδαλων και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για 5 λεπτά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το πικραμύγδαλο και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και τέλος τους χυμούς εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού. Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές σταματάτε το μίξερ και το ρίχνετε σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 23-24εκ. Ψήνετε την πίτα στους 175ºC για 40-50 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Είναι η ώρα που θα της βάλετε και το νόμισμα.
  4. Όσο κρυώνει η βασιλόπιτα, ετοιμάζετε το γλάσο: λιώνετε το βούτυρο σε μικρό και βαρύ τηγάνι. Όταν φαίνεται ότι βράζει -δηλαδή κάνει φουσκάλες- χαμηλώνετε τη φωτιά και το παρατηρείτε προσεκτικά. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρο, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.
  • Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Ευωδιαστή Βασιλόπιτα Κέικ

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός θερμίδων για τα γλυκά των Χριστουγέννων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι χειρότερες τροφές μετά την άσκηση

Αποθεραπεία διατροφή: Κατανοώντας ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε μετά την άσκηση, μπορείτε να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σας και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα και τον νου σας.

Τρόποι για να απολαύσετε το φαγητό του γάμου χωρίς να το μετανιώσετε

Γάμος φαγητό: Με την εποχή του γάμου να πλησιάζει, η προοπτική να επιδοθείτε σε νόστιμα γλέντια μπορεί να είναι συναρπαστική και τρομακτική. Ενώ απολαμβάνετε τις γιορτές, υπάρχει συχνά μια ανησυχία για πιθανή αύξηση βάρους.

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα.