Συνταγές

Γκουρμέ Σάντουιτς: Δύο συνταγές για κάλεσμα φίλων στο σπίτι χωρίς να κουραστεί η οικοδέσποινα

Γκουρμέ Σάντουιτς: Δύο συνταγές για κάλεσμα φίλων στο σπίτι χωρίς να κουραστεί η οικοδέσποινα

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Γκουρμέ Σάντουιτς: Θέλω να καλέσω φίλους σπίτι για μπύρες και δεν αντέχω να μαγειρέψω, ούτε να πλένω πιάτα. Απ’ την άλλη δεν μου πάει να παραγγείλω ετοιματζίδικα, ούτε να κάνω κάτι τόσο απλό που να είναι βαρετό. Τι προτείνεις, χωρίς να φάω ώρες στη κουζίνα αλλά να είναι γαστρονομικά ενδιαφέρον;

#1. Σάντουιτς με Καραμελωμένο Κρεμμύδι, Μετσοβόνε & Καρύδια

Υλικά: 

1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες

2-3 λεπτές φέτες μετσοβόνε

25 γρ. βούτυρο Lurpak

1 κ.σ. κρέμα Balsamico

2-3  καθαρισμένα καρύδια

Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται ολικής άλεσης ή πολύσπορο)

Διαδικασία παρασκευής:

Σε χαμηλή ένταση λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι επί 12 περ. λεπτά ανακατεύοντας  κάθε τόσο.

Όταν έχει μαραθεί αρκετά και πάρει χρώμα ρίχνετε την κρέμα μπαλσάμικο, ανακατεύετε και αφαιρείτε απ’ το μάτι.

Γεμίζετε το σάντουιτς και το βάζετε σε τοστιέρα ή στον φούρνο να λιώσει λίγο το μετσοβόνε.

Γεύση & Ταίριασμα:

Πρόκειται για άνευ προηγουμένου γευστική έκπληξη (μέχρι και για μας που το σκεφτήκαμε)!

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

#2. Σάντουιτς με Σολομό, Cream Cheese & Ρόκα

Υλικά: 

1-2 φέτες καπνιστού σολομού (προαιρετικά μερικές σταγόνες λεμονιού και φρέσκο πιπέρι πάνω στον σολομό)

Φρέσκο Τυρί κρέμα της Arla, απλό, ή και με μυρωδικά

2 φύλλα ρόκας κομμένα

½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

2-3  ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί

1  μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Ψωμί της επιλογής σας (συνίσταται μπριός ή πρέτσελ, αλλά ταιριάζει και μαύρο γερμανικό πολύσπορο)

Διαδικασία παρασκευής:

Αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε το τυρί με μυρωδικά μπορείτε να παραλείψετε τον άνηθο, το αγγουράκι και το κρεμμύδι.

Γεύση & Ταίριασμα:

Ένας κλασικός συνδυασμός που αποτελεί μια εύκολη σύνθεση.

Το φρέσκο κρεμώδες τυρί, με  τη γλύκα του και την αίσθηση οικειότητας που δίνει, κατευνάζει τις γευστικές εντάσεις του σολομού και επιτρέπει στην πιπεράτη και αυθάδη ρόκα να συμπληρώσει την σύνθεση, ξυπνώντας όλα τα αισθητήρια γεύσης.  Η τραγανότητα έρχεται, πέρα απ’ τον μίσχο της φρέσκιας ρόκας και απ’ τα αγγουράκια και φρέσκια κρεμμυδάκια!

Ιδανική επιλογή ψωμιού,  κάποιο μπριός ή πρέτσελ, αλλά σε άλλη λογική, ταιριάζει και μαύρο γερμανικό πολύσπορο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.