Διατροφή

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας

Reuben σάντουιτς: Ένα εμβληματικό σάντουιτς από το 1900 στο πιάτο σας

Σάντουιτς reuben: Corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και dressing σε ψωμί σίκαλης. Η συνταγή της επιτυχίας για ένα εντυπωσιακό σάντουιτς με ιστορία πλέον των 100 ετών!

Ορισμένοι εντοπίζουν την προέλευσή του στο ντελικατέσεν του Ρούμπεν στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο Άρθουρ Ρούμπεν δημιούργησε ένα σπέσιαλ σάντουιτς για μια από τις κορυφαίες συμπρωταγωνίστριες του Τσάρλι Τσάπλιν το 1914. Μια άλλη ιστορία προέλευσης παραπέμπει σε έναν πελάτη, τον Ρούμπεν Κουλακόφσκι. Λέγεται ότι είχε παραγγείλει ένα σάντουιτς με μοσχάρι και ξινολάχανο στο ξενοδοχείο Blackstone, στην Ομάχα. Όπως και νά’χει, ένα καλό reuben πρέπει να είναι γεμάτο και μάλιστα να ξεχειλίζει από υλικά.

Φτιάξτε το δικό σας ρώσικο dressing ή αγοράστε το από το κατάστημα. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αρκετή ποσότητα. Λειτουργεί σαν την τέλεια «κόλλα» για να κολλήσετε αυτό το επικό σάντουιτς. Το reuben είναι πραγματικά κλασικό…και για έναν πολύ καλό λόγο. Τα συνήθη συστατικά είναι: corned beef, ελβετικό τυρί, ξινολάχανο και ρωσικό dressing. Χρησιμοποιείται πάντα ψωμί σίκαλης και συνήθως ψήνεται στη σχάρα. Το αρχικό σάντουιτς λέγεται ότι δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900!

Συστατικά για σάντουιτς reuben

  • 8 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 4 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 γ. ρώσικο dressing
  • 8 φέτες ελβετικό τυρί
  • 350 γρ. corned beef
  • ξυνολάχανο

Για το ρωσικό dressing

  • 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. χρένο
  • 2 κουτ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. πάπρικα
  • Αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Βουτυρώνουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού. Από την πλευρά που δεν έχει βούτυρο, απλώστε σε κάθε φέτα ρωσικό dressing. Από πάνω τοποθετήστε το μισό από τις φέτες με τυρί, κορν μοσχάρι και ξινολάχανο. Καλύψτε κάθε σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες, με την πλευρά του ντρέσινγκ προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε ένα σάντουιτς στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, 3 λεπτά ανά πλευρά.

Για το ρώσικο dressing, τα πράγματα είναι απλά. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το χρένο, το Worcestershire, τη ζάχαρη και την πάπρικα μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε κατά το δοκούν και απολαύστε. Όπως αναφέρθηκε, ακόμη και το dressing Thousand Islands αποτελεί καλή εναλλακτική. Ωστόσο, η homemade έκδοση υπερέχει στα σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Πώς θα αποφύγετε τα junk food που σας τραβούν σαν μαγνήτης

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαϊντανός: Φρεσκάδα για το στόμα και την αναπνοή

Μαϊντανός: Με τις αντισηπτικές του ιδιότητες και την υπέροχη γεύση του, ο μαϊντανός μπορεί να γίνει ο καθημερινός σου σύμμαχος για ένα λαμπερό χαμόγελο και μια φρέσκια αναπνοή.

Τι μπορείτε να φάτε αν έχετε τη νόσο του Crohn;

Νόσος Crohn: Η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή καταπόνησης του πεπτικού συστήματος και στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων.

Ποια είδη τροφών πρέπει να προτιμάμε αν το έντερό μας έχει ερεθιστεί;

Ερεθισμένο έντερο: Όταν αντιμετωπίζετε διαταραχές του εντέρου, είναι απαραίτητο να εστιάσετε σε εύπεπτες και καταπραϋντικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων