Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι bulgogi: Ένα κορεάτικο πιάτο για εκλεπτυσμένες γευστικές απαιτήσεις

Μοσχάρι bulgogi: Ένα κορεάτικο πιάτο για εκλεπτυσμένες γευστικές απαιτήσεις

Μοσχάρι bulgogi: Λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος μαριναρισμένες με καρυκεύματα και μπαχαρικά, ψημένες ιδανικά στα κάρβουνα για μια πανδαισία γεύσης.


Το Bulgogi πρωτοφτιάχτηκε χιλιάδες χρόνια πίσω στο βασίλειο του Goguryeo στην Κορέα. Αυτό το πιάτο ήταν σε μορφή ψητού βόειου κρέατος. Αργότερα, στη δεκαετία του 1800 που ανακαλύφθηκαν οι σχάρες, οι Κορεάτες άρχισαν να μαρινάρουν λεπτές λωρίδες βόειου κρέατος και στη συνέχεια να τις ψήνουν στην σχάρα. Το Bulgogi που κυριολεκτικά σημαίνει «κρέας της φωτιάς» είναι ένα εκπληκτικό κορεάτικο πιάτο. Είναι ουσιαστικά ψητό μοσχαρίσιο κρέας που θα κάνει οποιονδήποτε θαυμαστή του κορεάτικου φαγητού μόλις το δοκιμάσει να ενθουσιαστεί.

Πώς να φτιάξετε και εσείς Bulgogi

Τα συστατικά είναι λίγα αλλά πολύ ουσιαστικά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 1/2 κιλό κόντρα φιλέτο. Θα πρέπει να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες για το βέλτιστο αποτέλεσμα στην μαγειρική.

Για την μαρινάδα θα χρειαστείτε:

  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρασί μαγειρέματος ρυζιού ή κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αχλάδι πουρέ

Μερικά από τα πιο χρήσιμα tips είναι:

  1. Φτιάξτε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί εκτός από τυχόν προαιρετικά λαχανικά όπως κρεμμύδια ή μανιτάρια.
  2. Ανακατέψτε το μοσχάρι στη σάλτσα που παρασκευάστηκε παραπάνω και σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το βόειο κρέας. Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα έχει ανακατευτεί καλά με το βόειο κρέας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας εδώ και απλώς να κάνετε μασάζ σε όλα τα υλικά μαζί.

Διάφοροι τρόποι παρασκευής:

  1. Ζεσταίνουμε το αγαπημένο μας τηγάνι σε δυνατή φωτιά και απλά τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και από τις δύο πλευρές (χρησιμοποιήστε Pan-Fry)
  2. Φτιάξτε το στα κάρβουνα: Ο πιο αυθεντικός και παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος κορεάτικου μαγειρέματος είναι το μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε είτε ένα λεπτό ατσάλινο πλέγμα είτε αλουμινόχαρτο για να ψήσετε το κρέας πάνω στα κάρβουνα γιατί διαφορετικά θα καεί.
  3. Ψήστε το στο φούρνο: Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στην επάνω σχάρα του φούρνου σας αλλά μην ξεχνάτε να το κοιτάτε συχνά για να μην καεί!
  4. Παραδοσιακό τηγάνι Bulgogi πάνω σε γκάζι: Χρησιμοποιήστε το κλασικό τηγάνι με θόλο πάνω σε γκάζι και μαγειρέψτε με νερό ή ελαφρύ ζωμό που έχει προστεθεί στο χείλος. Ο χυμός από το κρέας θα πέσει στο νερό το οποίο θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο υγρό που μπορείτε να ανακατέψετε με το ρύζι σας.

Μαγειρέψτε το καλά και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει στα σίγουρα. Οι εξωτικές γεύσεις, η εύκολη παρασκευή και το μαρινάρισμα προσφέρουν έναν ξεχωριστό τόνο umami στο πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απόψε ταξιδεύουμε στην Ανατολή με το συναρπαστικό Mongolian Beef

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon