Διατροφή

Μοσχάρι bulgogi: Ένα κορεάτικο πιάτο για εκλεπτυσμένες γευστικές απαιτήσεις

Μοσχάρι bulgogi: Ένα κορεάτικο πιάτο για εκλεπτυσμένες γευστικές απαιτήσεις

Μοσχάρι bulgogi: Λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος μαριναρισμένες με καρυκεύματα και μπαχαρικά, ψημένες ιδανικά στα κάρβουνα για μια πανδαισία γεύσης.

Το Bulgogi πρωτοφτιάχτηκε χιλιάδες χρόνια πίσω στο βασίλειο του Goguryeo στην Κορέα. Αυτό το πιάτο ήταν σε μορφή ψητού βόειου κρέατος. Αργότερα, στη δεκαετία του 1800 που ανακαλύφθηκαν οι σχάρες, οι Κορεάτες άρχισαν να μαρινάρουν λεπτές λωρίδες βόειου κρέατος και στη συνέχεια να τις ψήνουν στην σχάρα. Το Bulgogi που κυριολεκτικά σημαίνει «κρέας της φωτιάς» είναι ένα εκπληκτικό κορεάτικο πιάτο. Είναι ουσιαστικά ψητό μοσχαρίσιο κρέας που θα κάνει οποιονδήποτε θαυμαστή του κορεάτικου φαγητού μόλις το δοκιμάσει να ενθουσιαστεί.

Πώς να φτιάξετε και εσείς Bulgogi

Τα συστατικά είναι λίγα αλλά πολύ ουσιαστικά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 1/2 κιλό κόντρα φιλέτο. Θα πρέπει να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες για το βέλτιστο αποτέλεσμα στην μαγειρική.

Για την μαρινάδα θα χρειαστείτε:

  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρασί μαγειρέματος ρυζιού ή κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αχλάδι πουρέ

Μερικά από τα πιο χρήσιμα tips είναι:

  1. Φτιάξτε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί εκτός από τυχόν προαιρετικά λαχανικά όπως κρεμμύδια ή μανιτάρια.
  2. Ανακατέψτε το μοσχάρι στη σάλτσα που παρασκευάστηκε παραπάνω και σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το βόειο κρέας. Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα έχει ανακατευτεί καλά με το βόειο κρέας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας εδώ και απλώς να κάνετε μασάζ σε όλα τα υλικά μαζί.

Διάφοροι τρόποι παρασκευής:

  1. Ζεσταίνουμε το αγαπημένο μας τηγάνι σε δυνατή φωτιά και απλά τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και από τις δύο πλευρές (χρησιμοποιήστε Pan-Fry)
  2. Φτιάξτε το στα κάρβουνα: Ο πιο αυθεντικός και παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος κορεάτικου μαγειρέματος είναι το μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε είτε ένα λεπτό ατσάλινο πλέγμα είτε αλουμινόχαρτο για να ψήσετε το κρέας πάνω στα κάρβουνα γιατί διαφορετικά θα καεί.
  3. Ψήστε το στο φούρνο: Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στην επάνω σχάρα του φούρνου σας αλλά μην ξεχνάτε να το κοιτάτε συχνά για να μην καεί!
  4. Παραδοσιακό τηγάνι Bulgogi πάνω σε γκάζι: Χρησιμοποιήστε το κλασικό τηγάνι με θόλο πάνω σε γκάζι και μαγειρέψτε με νερό ή ελαφρύ ζωμό που έχει προστεθεί στο χείλος. Ο χυμός από το κρέας θα πέσει στο νερό το οποίο θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο υγρό που μπορείτε να ανακατέψετε με το ρύζι σας.

Μαγειρέψτε το καλά και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει στα σίγουρα. Οι εξωτικές γεύσεις, η εύκολη παρασκευή και το μαρινάρισμα προσφέρουν έναν ξεχωριστό τόνο umami στο πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόψε ταξιδεύουμε στην Ανατολή με το συναρπαστικό Mongolian Beef

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μοσχάρι Stroganoff: Ζουμερό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Σπιτικό φαγητό για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τον σκύλο

Διατροφή κατοικίδια: Η σπιτική τροφή για σκύλους προσφέρει μια θρεπτική και προσαρμόσιμη επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να παρέχουν στους σκύλους συντρόφους τους γεύματα υψηλής ποιότητας.