Σεξουαλική Υγεία

Υπογονιμότητα: Οι σερβιέτες αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και υπογονιμότητας;

Υπογονιμότητα: Οι σερβιέτες αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και υπογονιμότητας;

Υπογονιμότητα: Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι σερβιέτες περιέχουν αρώματα και χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα τους, γνωρίζετε τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν;

Οι σερβιέτες είναι απαραίτητες όταν έρχεται περίοδος, καθότι είναι ο ασφαλέστερος και ο πιο άνετος τρόπος αντιμετώπισής της. Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι σερβιέτες περιέχουν αρώματα και χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα τους, γνωρίζετε τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν; Μια νέα μελέτη σόκαρε παγκοσμίως, αποκαλύπτοντας ότι οι σερβιέτες υγείας που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε διάφορες χώρες από γυναίκες, μπορεί να αποτελούν σοβαρές απειλές για την υγεία. Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αυτές τις σερβιέτες μπορεί να είναι σοβαρά επιβλαβείς και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και στειρότητας στις γυναίκες.

Οι σερβιέτες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και στειρότητας για τις γυναίκες

Σύμφωνα με αναφορές, η μελέτη που διεξήχθη από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Toxic Link, με έδρα το Νέο Δελχί, διαπίστωσε ότι οι σερβιέτες που κατασκευάζονται από μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στην Ινδία περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και στειρότητας . Για τη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 10 διαφορετικούς τύπους σερβιέτες (βιολογικές και ανόργανες) που κατασκευάζονται στην Ινδία. Διαπίστωσαν ότι οι φθαλικές ενώσεις και οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) είναι δύο από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες σε αυτά τα επιθέματα. Ένας μεγάλος αριθμός κοριτσιών και γυναικών χρησιμοποιούν επιθέματα και αυτό θα τους πανικοβάλει.

Σύμφωνα με την έρευνα, ίχνη φθαλικών ενώσεων και πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) που βρέθηκαν σε όλα τα δείγματα έχουν την ικανότητα να σχηματίζουν καρκινικά κύτταρα. Τα επιθέματα είναι γνωστό ότι προκαλούν υπογονιμότητα. Εάν οι χημικές ουσίες απορροφηθούν από το σώμα, οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Πολλές άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες που διατίθενται συνήθως σε προϊόντα υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων τοξικών χημικών όπως καρκινογόνων, αναπαραγωγικών τοξινών, ενδοκρινικών διαταραχών και αλλεργιογόνων, βρίσκονται σε σερβιέτες και η παρουσία επιβλαβών χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των καρκινογόνων, είναι μια καταστροφική αποκάλυψη.

Λοιπόν, τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντί για σερβιέτες;

Ενώ οι σερβιέτες υγείας πιστεύεται ότι είναι μια άνετη επιλογή και τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη μεταξύ των γυναικών στην Ινδία, δεν φαίνεται να είναι τα πιο ασφαλή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι επιστρέφετε στη χρήση υφάσματος ή χαρτιών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Προτιμήστε ταμπόν και κύπελλα εμμήνου ρύσεως. Ωστόσο, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με ασφάλεια σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Εάν επιλέξετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε σερβιέτες, αλλάζετε συχνά. Αποφύγετε τη χρήση επιθεμάτων που περιέχουν αρώματα και βεβαιωθείτε ότι το επίθεμα είναι κατασκευασμένο από μαλακό υλικό που δεν οδηγεί σε αλλεργίες ή μολύνσεις. Διατηρήστε τον κόλπο σας καθαρό για να αποφύγετε πιθανές λοιμώξεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπέρβαρα αγόρια έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπογόνιμοι άνδρες, διαπιστώνει μελέτη

Ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ ωφελούν την ανδρική γονιμότητα

Τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την θλίψη;

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.