Σεξουαλική Υγεία

Ανδρική γονιμότητα: Ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ ωφελούν την ανδρική γονιμότητα

Ανδρική γονιμότητα: Ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ ωφελούν την ανδρική γονιμότητα

Ανδρική γονιμότητα: Η υπογονιμότητα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, είναι σίγουρα πιο συχνή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. 

Η υπογονιμότητα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, είναι σίγουρα πιο συχνή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Utah Health, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA, έδειξε ότι τα συμπληρώματα διατροφής ψευδάργυρος και φολικό οξύ δεν έχουν βελτιώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την ισχύ του σπέρματος στους άνδρες. Ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ έχουν από καιρό διαφημιστεί ως αποτελεσματική θεραπεία για την ανδρική υπογονιμότητα.

«Αυτή είναι μια δοκιμή ορόσημο συμπληρωμάτων ανδρικής υπογονιμότητας. Το μήνυμα για τους άνδρες είναι ότι, για πρώτη φορά, υπάρχουν δεδομένα υψηλής ποιότητας ότι ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ δεν βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ζώντων τοκετών ή τη λειτουργία του σπέρματος», δήλωσε ο ουρολόγος, James M. Hotaling.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την ανάπτυξη του σπέρματος και του φολικού οξέος, που είναι η φυσική μορφή του φολικού οξέος και βοηθά στο σχηματισμό του DNA του σπέρματος. Αυτό το ορυκτό υπάρχει στα περισσότερα από τα συμπληρώματα γονιμότητας που είναι επίσης γνωστά ως διατροφικά. Για τη μελέτη, οι ερευνητές στρατολόγησαν 2.370 ζευγάρια που σχεδίαζαν να υποβληθούν σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Για την ανάλυση, οι άνδρες έλαβαν τυχαία είτε ένα καθημερινό συμπλήρωμα είτε ένα εικονικό φάρμακο που αποτελείται από 30 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου και 5 χιλιοστόγραμμα φυλλικού οξέος για μια περίοδο έξι μηνών. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια έως και 18 μήνες μετά την έναρξη της δοκιμής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της εγκυμοσύνης. Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στις γεννήσεις ζωντανών γεννήσεων μεταξύ των ανδρών που έλαβαν το συμπλήρωμα και αυτών που έλαβαν το placebo.

Οι άνδρες και στις δύο ομάδες είχαν επίσης παρόμοιες μετρήσεις σχήματος σπέρματος, αριθμού σπερματοζωαρίων και κινητικότητας. «Αυτή η μεγάλη, καλά ελεγχόμενη, τυχαιοποιημένη μελέτη μας δείχνει ότι τα θρεπτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ δεν βελτιώνουν πραγματικά τις πιθανότητες να μείνει ένα ζευγάρι έγκυος και μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσουν παρενέργειες που δεν είναι ευεργετικές», δήλωσε ο ερευνητής C. Matthew Peterson.

«Είναι σημαντικό για τους άνδρες όλων των ηλικιών να τρώνε μια υγιεινή διατροφή για να διατηρήσουν τη γονιμότητα, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάρετε κάτι επιπλέον για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλύτερες παραμέτρους σπέρματος», πρόσθεσε ο Peterson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συνδέεται η ντομάτα με το σπέρμα;

Μαθαίνοντας τα πάντα για την αγγειίτιδα των όρχεων και τις επιπτώσεις της.

Πώς μπορεί το φθόριο να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Πότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια;

5 υπερτροφές που τονώνουν τη σεξουαλική υγεία της γυναίκας

Το μήκος του πέους έχει αυξηθεί κατά 24% τις τελευταίες δεκαετίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.