Ψυχική Υγεία

Coaching: Διαφορές μεταξύ αυτού και της ψυχοθεραπείας

Coaching: Διαφορές μεταξύ αυτού και της ψυχοθεραπείας

Διαφορές μεταξύ του Coaching και της ψυχοθεραπείας. Αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, το να μιλάτε με κάποιον στο εξωτερικό της ζωής σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Η ψυχοθεραπεία και η καθοδήγηση είναι δύο υπηρεσίες που έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους, αλλά συχνά συγχέονται, καθώς υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο αυτών τομέων.

Ένας από τους σημαντικότερους διακριτικούς παράγοντες μεταξύ ψυχοθεραπευτών και life coach είναι ότι οι ψυχοθεραπευτές εκπαιδεύονται για να βοηθούν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες και οι Coach όχι. Αν και υπάρχει μεγάλο στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια, τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά από ποτέ, επηρεάζοντας περίπου 1  στους 4 Αμερικανούς σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Εάν αναζητάτε βοήθεια για ένα κοινό πρόβλημα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος ή διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), η ψυχοθεραπεία είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε. Σε γενικές γραμμές, η καθοδήγηση εστιάζεται περισσότερο στο να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους μελλοντικούς σας στόχους, ενώ η ψυχοθεραπεία τείνει να εστιάζει περισσότερο στο παρελθόν και στο παρόν. Πολλοί coaches θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς συμβάλλει το παρελθόν στο παρόν σας και οι ψυχοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους μελλοντικούς σας στόχους.

Οι ψυχοθεραπευτές αντιμετωπίζουν περισσότερους περιορισμούς από τους  coaches όσον αφορά το πού και πώς μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες. Πρέπει να τους χορηγηθεί άδεια στο κράτος όπου ασκούν την πρακτική τους, για παράδειγμα. Η ψυχοθεραπεία προσφέρεται πιο παραδοσιακά πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα γραφείο, ενώ το Coaching συμβαίνει συχνά μέσω τηλεφώνου ή μέσω του διαδικτύου. Ακόμα κι έτσι, κάποιοι ψυχοθεραπευτές προσφέρουν υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου και κάποιοι προπονητές έχουν γραφεία στα οποία βλέπουν πελάτες. Κάποιοι coaches επιλέγουν να συναντηθούν με πελάτες σε δημόσιο περιβάλλον, το οποίο είναι πιο σπάνιο για τους ψυχοθεραπευτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να εκτελέσετε πειράματα συμπεριφοράς

Σχέση online αγορών με ψυχική διαταραχή

Συναισθήματα: Άμεση έκφραση ή διαχείριση με αξιολόγηση και αναπλαισίωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να γελάσετε;

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο

Ψηφιακή αμνησία: 'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αφήνουμε τις νέες τεχνολογίες να αρχίσουν να σκέφτονται. Καταβάλλουμε όλο και λιγότερη προσπάθεια για τη διατήρηση δεδομένων και πληροφοριών, στηριζόμενοι στη συνεχή βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;

Η ποιότητα της μνήμης των μαρτύρων

Μάρτυρας σε δίκη: Η ποιότητα της μνήμης.Το περιεχόμενό του, οι αναμνήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι μια πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε διαφορετικά κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, στην ιατροδικαστική ψυχολογία, οι μάρτυρες καλούνται να μην πουν τα γεγονότα σε κανέναν, σε μια προσπάθεια να μην μολύνουν τις μνήμες. Είναι αστείο πώς λειτουργεί το μυαλό μας, και ιδίως η μνήμη των μαρτύρων.

Γιατί μένουμε αμέτοχοι σε μία κατάσταση

Ο αδιάφορος μάρτυρας: Τι κάνει τους ανθρώπους να μένουν αμέτοχοι . Γιατί αποφασίζουμε να μην βοηθήσουμε όταν ξέρουμε ότι ο άλλος περνάει άσχημα; Γιατί μερικές φορές αποφασίζουμε να απέχουμε; Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οι συμπεριφορές βοήθειας είναι ενστικτώδεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην βοηθήσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Τι μας δίδαξε ο Κάρολος Δαρβίνος

Συναισθήματα και ψυχολογία: Τι μας δίδαξε ο Κάρολος Δαρβίνος. Ο πρωτοπόρος στην πειραματική ψυχολογία και ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που εξήγησε ότι τα ζώα νιώθουν επίσης συναισθήματα που εμφανίζονται και στον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό.

Πώς να αισθανθείς λίγο καλύτερα όταν νιώθεις θλίψη

Είμαι στενοχωρημένη: Εδώ μερικοί τρόποι να αισθανθείς ομορφότερα. Η κατάθλιψη είναι πιο περίπλοκη απ' ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να είσαι λυπημένος και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το να είσαι τεμπέλης. Αλλά αυτές είναι κοινές παρανοήσεις που μερικές φορές εμποδίζουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία και να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να αισθανθούν καλύτερα.