ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΥ: Δεν είναι απαραίτητος ο επιπλέον εμβολιασμός για Covid σε υγιή παιδιά

ΠΟΥ: Δεν είναι απαραίτητος ο επιπλέον εμβολιασμός για Covid σε υγιή παιδιά

ΠΟΥ: Τα εμβόλια για τον COVID-19 θα πρέπει να απευθύνονται σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέα συμβουλή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να μην χρειάζονται επιπλέον εμβόλια για τον COVID-19, αν και μπορεί να χρειαστεί να καλύψουν τη διαφορά με άλλα συνήθη εμβόλια.

Τι επισημαίνει ο ΠΟΥ για τους εμβολιασμούς στα παιδιά;

«Ο αντίκτυπος στη δημόσια υγεία από τον εμβολιασμό υγιών παιδιών και εφήβων είναι συγκριτικά πολύ χαμηλότερος από τα καθιερωμένα οφέλη των παραδοσιακών βασικών εμβολίων για παιδιά – όπως τα εμβόλια ροταϊού, ιλαράς και πνευμονιοκοκκικής συζυγούς», η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για την Ανοσοποίηση (SAGE). είπε την Τρίτη σε δελτίο τύπου.

Αντίθετα, τα εμβόλια για τον COVID-19 θα πρέπει να απευθύνονται σε άτομα υψηλού κινδύνου. «Ενημερωμένος ώστε να αντικατοπτρίζει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει μολυνθεί προηγουμένως με τον COVID-19 ή και τα δύο, ο αναθεωρημένος οδικός χάρτης τονίζει εκ νέου τη σημασία του εμβολιασμού όσων εξακολουθούν να κινδυνεύουν από σοβαρή νόσο», δήλωσε η πρόεδρος του SAGE, Δρ Hanna Nohynek.

Έτσι, το SAGE συνιστά πλέον πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις για ηλικιωμένους, ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους όλων των ηλικιών, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής και εγκύους έξι ή 12 μήνες μετά την τελευταία τους αναμνηστική δόση. Αυτά περιλαμβάνονται στην ομάδα υψηλής προτεραιότητας.

Στη μέση βρίσκονται τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν κινδύνους για την υγεία, καθώς και υγιείς ενήλικες κάτω των 60 ετών. Το SAGE συνιστά πλέον να λαμβάνουν τα κύρια εμβόλια και τα πρώτα ενισχυτικά. Δεν συνιστά επιπλέον ενισχυτές. Οι χώρες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την επιβάρυνση της νόσου και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας όταν αποφασίζουν εάν θα εμβολιάσουν υγιή παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 17 ετών.

Ο Nohynek σημείωσε την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών για άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ιλαράς. Τα κρούσματα αυτής της ασθένειας που μπορεί να προληφθεί με εμβόλια αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, ανέφερε το CNN.

Η πολιομυελίτιδα, επίσης, εξαπλώνεται σε αρκετές περιοχές. Οι σύμβουλοι εμβολίων του ΠΟΥ συνιστούν τη βελτίωση της κάλυψης του εμβολίου, ανέφερε το CNN, καθώς και τη χρήση μιας δόσης ενέσιμου εμβολίου πολιομυελίτιδας όταν υπάρχει «επίμονη κυκλοφορία του ιού της πολιομυελίτιδας».

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πανδημία του COVID έχει βαρύνει τα προγράμματα εμβολιασμού», είπε ο Nohynek. «Ήταν μια τεράστια προσπάθεια και πολλές χώρες τα κατάφεραν πολύ καλά φτάνοντας υψηλές καλύψεις, αλλά εξακολουθούν να απαιτούνται προσπάθειες για τη μείωση των ανισοτήτων και πρέπει να φτάσουμε στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας και πρέπει να κλείσουμε τα κενά κάλυψης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κορωνοϊός στην εγκυμοσύνη επηρεάζει την αναπτυξιακή λειτουργία του εμβρύου

COVID-19: Ο εμβολιασμός δεν συνδέεται με διακοπή περιόδου

Δ.Ευγενίδης: Με τον νέο τρόπο ελέγχου ιατρικών συνταγών γίνονται πολλά σφάλματα

Άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της covid -19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μας κάνει ο ανταγωνισμός λιγότερο ηθικούς; Νέα έρευνα λέει ναι, αλλά μόνο λίγο

Αυτά τα διερευνητικά αποτελέσματα -που δεν έχουν ακόμη αναπαραχθεί- υποδηλώνουν έναν λόγο για τον οποίο ο ανταγωνισμός δεν επηρεάζει πολύ την ηθική κατά μέσον όρο. Ίσως, η μειονεκτική θέση σε μια ανταγωνιστική διαδικασία να είναι αυτή που διαφθείρει και όχι ο ανταγωνισμός καθαυτός.

Τα κινητικά συμπτώματα στη δυστονία διαπιστώθηκε ότι προκαλούνται από δυσλειτουργία του νωτιαίου μυελού

"Η δυσλειτουργία του νωτιαίου κυκλώματος σπάνια εξετάζεται στην έρευνα για τις κινητικές διαταραχές, αλλά τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων παράγονται σε μεγάλο βαθμό από νευρώνες που κατοικούν εντός του νωτιαίου μυελού. Προς τούτο, ενώ η δυστονία DYT1 είναι μια σχετικά σπάνια πάθηση, τα ευρήματά μας θα μπορούσαν επίσης να είναι σημαντικά όχι μόνο για την κοινότητα των δυστονιών αλλά και για τη διαμόρφωση νέων στρατηγικών θεραπείας για άλλες νευρολογικές διαταραχές που επηρεάζουν ομοίως την κίνηση των άκρων".

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Τα εμβόλια που θεραπεύουν τον υπάρχοντα καρκίνο αποτελούν εδώ και καιρό στόχο της ιατρικής κοινότητας. Οι προκαταρκτικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) αφορούσαν εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, τον όγκο του εγκεφάλου γλοιοβλάστωμα και τον καρκινογόνο ιό HPV.

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Μεταβολισμός: Ενσωματώνοντας τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό στη διατροφή σας μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης θερμίδων του σώματός σας και τη συνολική ευεξία.