Greek English French German Italian
-1024x533.jpg
Pin It

Ευρήματα από μια νέα έρευνα δείχνουν ότι τα συμπτώματα του Πάρκινσον, θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τη χρήση μαριχουάνας.


Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο κοινή νευρολογική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας βραδυκινησία, αστάθεια, και διαταραχή της ισορροπίας και του συντονισμού. 


Η έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Zvi Loewy, από το Touro College of Pharmacy στη Νέα Υόρκη, έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Parkinson's Disease και περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα ευρήματα.


Πιο συγκεκριμένα, πολλοί ερευνητές, κατά καιρούς, έχουν επισημάνει ότι η ιατρική μαριχουάνα έχει ήδη εγκριθεί σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του καρκίνου, του HIV / AIDS, του γλαυκώματος, του χρόνιου πόνου, των σπασμών και της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Πρόσφατα, μια άλλη μελέτη υποστήριξε ότι η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) - η δραστική ουσία που βρίσκεται στη μαριχουάνα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του βήτα-αμυλοειδούς στα νευρικά κύτταρα, μία πρωτεΐνη, η οποία θεωρείται το σήμα κατατεθέν της νόσου του Alzheimer.


Στις ΗΠΑ, η νόσος του Parkinson επηρεάζει περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους.


Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην κίνηση, καθώς και στις γνωστικές και ψυχολογικές λειτουργίες.


Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, οι θεραπείες φέρουν μαζί τους αρκετούς περιορισμούς και δεν επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.


Οι ερευνητές από την τελευταία μελέτη υποστηρίζουν ότι η έρευνα έδειξε ότι το ενδοκανναβινοειδοές σύστημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του Πάρκινσον.


Λεπτομερώς, τα συστατικά αυτού του συστήματος εκφράζονται έντονα στο νευρικό κύκλωμα των βασικών γαγγλίων, οι οποίες είναι μέρος ενός σύνθετου νευρωνικού συστήματος," συμπληρώνουν.


πάρκινσον

"Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή την έρευνα», λέει ο καθηγητής Loewy, "οι θεραπείες εκεί έξω ήταν βασικά για κινητικά συμπτώματα, αλλά η νόσος τους Πάρκινσον έχει επίσης μη κινητικά συμπτώματα που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου."


Ο ίδιος και η ομάδα του πραγματοποίησαν μια ενδελεχή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τις μελέτες της μαριχουάνας.


Το πιο συναρπαστικό εύρημα ήταν ότι τα χημικά συστατικά της μαριχουάνας μπορούν να ωφελήσουν στην καταπολέμηση διάφορων συμπτωμάτων του Πάρκινσον.


Για παράδειγμα, ο καθηγητής Loewy σημειώνει ότι η μαριχουάνα βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου και σε άλλες ασθένειες, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω για την ανακούφιση του πόνου σε άτομα με νόσο του Πάρκινσον. Ο πόνος επηρεάζει περίπου το 50 τοις εκατό των ατόμων με την πάθηση, σημειώνουν οι ερευνητές.


Αλλά γιατί είναι η μαριχουάνα ελπιδοφόρα, ειδικά, για το Πάρκινσον; Σύμφωνα με την ομάδα, οι ενώσεις των κανναβινοειδών στη μαριχουάνα προσδένονται στους υποδοχείς ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα την μείωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.


Η πρόληψη της βλάβης των νευρώνων θα μπορούσε να επιβραδύνει παράλληλα και την εξέλιξη της νόσου.


Αλλά το μεγάλο εύρημα από την έρευνα τους επικεντρώνεται γύρω από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές επιδράσεις της μαριχουάνας, οι οποίες είναι ικανές να αποτρέψουν τη ζημιά στους νευρώνες.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης, ότι η φλεγμονή μπορεί να βλάψει τους νευρώνες που παράγουν ντοπαμίνη - η έλλειψη των οποίων συμβάλλει σε προβλήματα κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν ότι η πρόληψη της βλάβης των νευρώνων θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.


Σημειώνουν επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη για ασφαλέστερα φάρμακα για τη θεραπεία του Πάρκινσον, προσθέτοντας ότι η κάνναβη μπορεί να παρέχει μια βιώσιμη εναλλακτική θεραπεία της νόσου.


Ωστόσο, όπως και με κάθε ουσία, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψιν Η πρόσφατη έρευνα έχει αποκαλύψει κάποια μειονεκτήματα στη χρήση μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μνήμης, αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης, και διαταραγμένη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.


Οι ερευνητές από την τελευταία μελέτη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να παρέχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τις αλληλεπιδράσεις των κανναβινοειδών.

Pin It

Cook name