Επιστημονικά Νέα

Πάρκινσον θεραπεία: ανακαλύφθηκε νέα θεραπευτική αγωγή για τη νόσο

Πάρκινσον θεραπεία: ανακαλύφθηκε νέα θεραπευτική αγωγή για τη νόσο

Oι τρέχουσες θεραπείες νόσου του Πάρκινσον βελτιώνουν τα συμπτώματα, δεν είναι αποτελεσματικές σε προχωρημένα στάδια ασθένειας και, δυστυχώς, δεν επιβραδύνουν ή θεραπεύουν την ασθένεια.

Πάρκινσον θεραπεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ben-Gurion του Negev ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη BMP5 / 7 προσφέρει πολλά υποσχόμενες θεραπείες που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Brain της κλινικής νευρολογίας. Η νόσος του Πάρκινσον, η οποία προσβάλλει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ και 10 εκατομμύρια παγκοσμίως, προκαλεί τρόμο και σοβαρή κινητική δυσλειτουργία λόγω προοδευτικού εκφυλισμού εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη .

Πιστεύεται ότι η πρωτεΐνη άλφα-συνουκλεΐνη, που υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο , ξεδιπλώνεται και σχηματίζει τοξικές συστάδες σε αυτά τα κύτταρα, η οποία προκαλεί την ασθένεια. Ενώ οι τρέχουσες θεραπείες νόσου του Πάρκινσον βελτιώνουν τα συμπτώματα, δεν είναι αποτελεσματικές σε προχωρημένα στάδια ασθένειας και, δυστυχώς, δεν επιβραδύνουν ή θεραπεύουν την ασθένεια. Ο Δρ Claude Brodski, MD, επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής Νευροεπιστήμης της BGU, ανακάλυψε ότι η σηματοδότηση BMP5 / 7 στους νευρώνες μειώθηκε σημαντικά στα εγκεφαλικά κύτταρα που παράγουν ντοπαμίνη, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόοδο της νόσου του Πάρκινσον.

“Πράγματι, βρήκαμε ότι η θεραπεία με ΒΜΡ5 / 7 μπορεί, σε ένα μοντέλο ποντικού για νόσο του Πάρκινσον, να αποτρέψει αποτελεσματικά τις κινητικές βλάβες που προκαλούνται από τη συσσώρευση άλφα-συνουκλεΐνης και να αντιστρέψει την απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη “, λέει ο Δρ Brodski. “Αυτά τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, καθώς υποδηλώνουν ότι το BMP5 / 7 θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Επί του παρόντος, εστιάζουμε όλες τις προσπάθειές μας για να φέρουμε την ανακάλυψή μας πιο κοντά στην κλινική εφαρμογή.” Η BGN Technologies, η εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Ben-Gurion, έχει υποβάλει αρκετές αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν αυτήν την ανακάλυψη.

Ο Δρ Galit Mazooz Perlmuter, ανώτερος αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης, bio-pharma της BGN Technologies, σημειώνει, “Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για νέες θεραπείες για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, ειδικά σε προχωρημένα στάδια της νόσου. Τα ευρήματα του Δρ Brodski, αν και ακόμα στα αρχικά τους στάδια, προσφέρετε έναν τροποποιημένο ως προς τη νόσο στόχο ναρκωτικών που θα αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφική κατάσταση. Ζητούμε τώρα έναν βιομηχανικό εταίρο για περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της ευρεσιτεχνίας εν αναμονή της εφεύρεσης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της άνοιας του Πάρκινσον

Νέα έρευνα για τη σχέση ατμοσφαιρικής ρύπανσης με νευρολογικές διαταραχές

Αποκαλύφθηκε σύνδεση λιπιδίων που παίζουν ρόλο στη νόσο Πάρκινσον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το μακροχρόνιο στρες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Καρδιά και άγχος: Μπορεί το μακροχρόνιο στρες να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα απαντούσαν καταφατικά, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτό είναι λιγοστά.

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισωμάτα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ συνδέουν την ανεύρεση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού (από προηγούμενη λοίμωξη) με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης στο μέλλον. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε αντισώματα έναντι του Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό μελλοντικά σε σύγκριση με εκείνα που βγήκαν αρνητικά στο τεστ αντισωμάτων.

Μπορούν τα αρνητικά ιόντα να λειτουργήσουν ως αντικαταθληπτικά

Θάλασσα: Τα αρνητικά ιόντα είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια που εισπνέουμε σε αφθονία σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως η θάλασσα. Μόλις φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματός μας, τα αρνητικά ιόντα πιστεύεται ότι προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, ορμόνης της διάθεσης, βοηθώντας στην ανακούφιση της κατάθλιψης, την διαχείριση του άγχους και την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Έρευνα ενοχοποιεί τη φρουκτόζη για βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό σύστημα: Νέα έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Swansea σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Francis Crick Institute στο Λονδίνο έδειξε ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη σακχάρου μπορεί να αποτρέψει την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων με τρόπους που, μέχρι τώρα, σε μεγάλο βαθμό ήταν άγνωστοι.

Αποκωδικοποιήθηκε το... κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του Perseverance

NASA Perseverance: Το «κρυφό μήνυμα» της NASA στο αλεξίπτωτο με το οποίο το ρομπότ Perseveranceκατέβηκε στην επιφάνεια του Άρη τράβηξε την προσοχή χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το αποκρυπτογράφησαν.

Η πανδημία μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά έναν ολόκληρο χρόνο στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πανδημία Covid-19, μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά έναν ολόκληρο χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας., ενώ  εκτιμάται ότι την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε μία τέτοια δραματική πτώση ήταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι νέες μεταλλάξεις του ιού γίνονται όλο και πιο συχνές ανά την υφήλιο, και δημιουργούν εύλογη ανησυχία, κυρίως η μετάλλαξη B.1.351 που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική, για την πιθανή ανθεκτικότητα τους, τόσο στις τρέχουσες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όσο και στα εμβόλια.