Εναλλακτική Ιατρική

Λουτρό αποτοξίνωσης για τη θεραπεία κρυολογήματος

Λουτρό αποτοξίνωσης για τη θεραπεία κρυολογήματος

Το αφρόλουτρο αποτοξίνωσης θεωρείται ένας φυσικός τρόπος για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Κατά τη διάρκεια ενός λουτρού αποτοξίνωσης, συστατικά όπως το άλας (θειικό μαγνήσιο), το τζίντζερ και τα αιθέρια έλαια διαλύονται σε ζεστό νερό στην μπανιέρα. Μπορείτε να το απολαύσετε από 12 λεπτά έως μία ώρα κάθε φορά.

Μια πιθανή χρήση του λουτρού αποτοξίνωσης είναι για τη θεραπεία ενός κρυολογήματος. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι περιορισμένα σχετικά με τα οφέλη των λουτρών αποτοξίνωσης για το κρυολόγημα. Τα λουτρά αποτοξίνωσης μπορούν να βοηθήσουν σε ορισμένα συμπτώματα κρυλογήματος, κάνοντας το σώμα σας πιο άνετο και χαλαρώνοντας τους μυς, αλλά τα αποτελέσματα θα διαφέρουν για όλους.

Λειτουργεί;

Οι μελέτες περιορίζονται στην αποτελεσματικότητα ενός αφρόλουτρου αποτοξίνωσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος. Αλλά ένα κρυολόγημα, ο βήχας ή η γρίπη μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα που περιλαμβάνουν μυϊκούς πόνους και ίσως τα αποτοξινωτικά λουτρά να μπορούν να βοηθήσουν.

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων, όπως η λεβάντα και το χαμομήλι, στο αφρόλουτρό σας μπορούν να έχουν κάποια οφέλη για τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αιθέρια έλαια μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε.

Μία μικρή μελέτη με 19 συμμετέχοντες διαπίστωσε ότι η προσθήκη άλατος σε ένα λουτρό αυξάνει τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να διαθέσει γαλακτικό οξύ, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να απαλλάξει το σώμα από τους πόνους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει ώστε να χαλαρώσουν οι μύες.

Ορισμένες περιορισμένες έρευνες δείχνουν ότι κάποια αιθέρια έλαια μπορεί να έχουν αντιμικροβιακές και αντι-ιικές ιδιότητες. Ο ευκάλυπτος, για παράδειγμα, μπορεί να είναι θεραπευτικός για τους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού και να διευκολύνει την συμφόρηση. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη και τη χρήση αιθέριων ελαίων στα αφρόλουτρα αποτοξίνωσης.

Μπορεί ένα αφρόλουτρο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πυρετού;

Ενώ τα επιστημονικά στοιχεία είναι περιορισμένα, ένα ζεστό αφρόλουτρο θεωρείται ακόμη μια παλαιάς σχολής θεραπεία για την εξουδετέρωση του πυρετού. Προσπαθείστε η θερμοκρασία ζεστού νερού να είναι γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου και μην κάνετε αφρόλουτρο όταν αισθάνεστε ζάλη ή αστάθεια. Εάν αρχίσετε να τρέμετε, θα πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία του λουτρού σας. Τα ρίγη σημαίνουν ότι το σώμα σας προσπαθεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τον πυρετό.

Είναι τα λουτρά αποτοξίνωσης ασφαλή;

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν τα αποτοξινωτικά λουτρά είναι ασφαλή. Οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη νεφρική λειτουργία δεν πρέπει να  κάνουν αποξινωτικά αφρόλουτρα. (Το σώμα σας μπορεί να μην είναι σε θέση να απαλλαγεί από την περίσσεια μαγνησίου εάν τα νεφρά σας υπολειτουργούν.)

Πάντα να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα λουτρό αποτοξίνωσης. Επίσης, βγείτε από το λουτρό αμέσως εάν  ή αισθανθείτε ζάλη ή λιποθυμία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα λουτρό αποτοξίνωσης

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για λουτρά αποτοξίνωσης, ανάλογα με τα συμπτώματά σας. Μπορείτε να κάνετε αφρόλουτρο μία φορά την εβδομάδα για αρχή. Παρατηρήστε σημάδια αφυδάτωσης όπως το ξηρό δέρμα.

Ξεκινήστε με μικρότερο χρονικό διάστημα στο αφρόλουτρο (12 έως 20 λεπτά) για να δείτε πώς το σώμα σας αντιδρά στο λουτρό αποτοξίνωσης. Εάν δείτε ότι σας ταιριάζει, την επόμενη φορά αυξήστε το χρόνο.

Πιθανά οφέλη: Μείωση του πόνου στους μυς, χαλάρωση

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Καθώς γεμίζει, μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και μέχρι 5 σταγόνες λάδι λεβάντας, αν θέλετε. Αφού έχετε αρκετό νερό για να μπείτε, προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατος. Χρησιμοποιήστε το πόδι ή το χέρι σας για να ανακινήσετε το νερό και να βοηθήσετε στη διάλυση του αλατιού. Απολαύστε το, τουλάχιστον 12 λεπτά έως 1 ώρα.

Λουτρό με τζίντζερ

Πιθανά οφέλη: Προωθεί την εφίδρωση, η οποία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από τοξίνες. μπορεί να βοηθήσει με μυϊκούς πόνους. Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι αλάτι, 1/3 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, αν επιλέξετε. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ζεστό λουτρό.

Καθώς το αφρόλουτρο γεμίζει, προσθέστε 1 φλιτζάνι μηλόξυδο. Μπείτε για 45 λεπτά και πίνετε νερό καθώς απολαμβάνετε το αφρόλουτρο σας. Βγείτε από την μπανιέρα εάν αρχίσετε να τρέμετε.

Ξεβγαλθείτε καλά.

Αυτό το αφρόλουτρο μπορεί να σας αφυδατώσει πολύ. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αφρόλουτρο για να αναπληρώσετε την πρόσληψη υγρών.

Θαλασσινό αλάτι και λουτρό ευκαλύπτου

Πιθανά οφέλη: Εύκολη αποσυμφόρηση, βοήθεια με φλεγμονή και μυϊκούς πόνους

Προσθέστε 1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι, 1 φλιτζάνι αλάτι και 10 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε ζεστό τρεχούμενο νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έως και 2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας, αν θέλετε. Ανακατέψτε καλά .

Βυθιστείτε για 12 λεπτά μέχρι μία ώρα.

Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια

Επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν τα συμπτώματα κρυολογήματος  δεν βελτιώνονται σε μια εβδομάδα έως 10 ημέρες. Επίσης, αναζητήστε ιατρική φροντίδα όταν:

-ο πυρετός σας είναι πάνω από 38 ° C

-είχατε πυρετό για πάνω από πέντε ημέρες ή περισσότερο

-αντιμετωπίζετε δύσπνοια

-ακούτε συριγμό

-έχετε σοβαρό πονόλαιμο ή κεφαλαλγία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βότανα που θεραπεύουν και προστατεύουν ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα - Δύο εναλλακτικές θεραπείες με εντελώς διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο

Σύμμαχος ο βελονισμός στη μάχη με τον πόνο πριν το χειρουργείο

Βελονισμός Ιδιότητες: Μια νέα πιλοτική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση βελονισμού πριν από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει την ανάγκη ενός ατόμου για οπιοειδή μετά το χειρουργείο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βελονισμός είναι μια χαμηλού κόστους και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τον πόνο και το άγχος σε μερικούς ανθρώπους. Στις Ηνωμένες […]

Χαμομήλι ο σύμμαχος των διαβητικών

Διαχείριση διαβήτη: Χαμομήλι ασπίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη. Το χαμομήλι έχει πολλά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην πρόκληση ύπνου, ενισχύει την ανοσία, βοηθά στην πέψη και έχει αντιγηραντικά οφέλη. Μπορεί επίσης να έχει σημαντική επίδραση στην διαχείριση  του διαβήτη. 

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της άκανθας φτέρνας

Η παγοθεραπεία σύμμαχος στην αντιμετώπιση της άκανθας πτέρνας. Σε περίπτωση που αισθάνεστε πόνο μπορείτε να μειώσετε την φλεγμονή που ενδεχομένως να έχει συγκεντρωθεί στο σημείο με το να εφαρμόσετε πάγο στο συγκεκριμένο μέρος. Βάλτε πολλά παγάκια σε μια σακούλα, και τυλίξτε την με μια πετσέτα. Στην συνέχεια αφήστε τον πάγο στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον […]

Γιατροσόφι με λεμόνι για τον πόνο στα γόνατα

Όσοι γυμνάζονται ή τρέχουν, ιδιαίτερα όσο περνάει ο καιρός, αντιμετωπίζουν διάφορους πόνους στα γόνατα, οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από κάποιον τραυματισμό. Μετά την επίσκεψη στον γιατρό σας και αφού επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο γόνατο που να χρήζει ιατρικής φροντίδας και αγωγής, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μέθοδο η οποία μπορεί να σας ανακουφίσει […]

Καταπολεμήστε με φυσικό τρόπο τη γαστρεντερίτιδα

«Θανάσιμος εχθρός» του ιού της γαστρεντερίτιδας θα μπορούσε να αποδειχθεί ο κουρκουμάς, το ευρέως διαδεδομένο μπαχαρικό που προέρχεται από την Ασία, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά ευρήματα νέας εργαστηριακής μελέτης που δημοσιεύεται στις σελίδες του Journal of General Virology. Η κουρκουμίνη, το φυσικό συστατικό που περιέχει ο κουρκουμάς, εμφανίστηκε να εμποδίζει τη μετάδοση ή ακόμη και […]

Φυτικά συμπληρώματα κατά του πόνου στον αυχένα

Αν έχετε πόνο στον αυχένα, μπορεί να αξίζει να εξετάσετε την πιθανότητα να πάρετε κάποιο φυτικό συμπλήρωμα για να ανακουφιστείτε από τους πόνους. Ο πόνος στον αυχένα αφορά μια πολύ ευαίσθητη περιοχή του σώματός σας. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες. Μενθόλη και καμφορά: Πιθανότατα να χρησιμοποιείτε […]

Μυστικά για να αποφύγετε την καούρα στο στομάχι

Οι καούρες συμβαίνουν όταν υγρά από το στομάχι εισέρχονται “προς τα επάνω” στον οισοφάγο και πολλές φορές φτάνουν μέχρι και την στοματική κοιλότητα. Σε περίπτωση που έχετε καούρες, ή άλλα πεπτικά προβλήματα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε.   Για αποδοτική χώνεψη Μην καπνίζετε αμέσως μετά το φαγητό ενώ καλό θα […]