Εναλλακτική Ιατρική

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα: Το χάσμα της επιστημονικής κατάρτισης

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα: Το χάσμα της επιστημονικής κατάρτισης

Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα: Οι ασκούμενοι της Αγιουρβέδα αναζητούν ισοδυναμία με αλλοπαθητικούς γιατρούς, όμως φαίνεται να υπάρχει μια τεράστια διαφορά στην ποσότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνεται στα δύο συστήματα.

Τα πάντα, από τον ελάχιστο αριθμό κλινών σε νοσοκομεία διδασκαλίας έως την πληρότητα κρεβατιών και την παρακολούθηση των εξωτερικών ασθενών που απαιτείται για να επιτρέπεται η προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, είναι πολύ λιγότερα για τα κολέγια της Αγιουρβέδα από ό,τι για τα αλλοπαθητικά κολλέγια.

Μόλις το ένα τέταρτο των 414 κολλεγίων της Αγιουρβέδα έχει 100 θέσεις. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των καθισμάτων UG Αyurveda βρίσκονται σε κολέγια με 60 θέσεις ή λιγότερα, τα οποία πρέπει να έχουν μόνο ένα νοσοκομείο διδασκαλίας 60 κρεβατιών με χωρητικότητα 40% ή περίπου 24 κρεβάτια. Από τα 60 κρεβάτια, τα κρεβάτια που πρέπει να διατηρηθούν για τα shalakya tantra και shalya tantra (χειρουργικές επεμβάσεις) είναι μόλις 25.

Συγκριτικά, σχεδόν όλα τα κολέγια MBBS έχουν τουλάχιστον 100 θέσεις MBBS και για αυτό χρειάζονται ένα νοσοκομείο διδασκαλίας 500 κρεβατιών με 75% χωρητικότητα (375 κρεβάτια) και 120 κρεβάτια που διατηρούνται για γενική χειρουργική επέμβαση. Έτσι, οι μαθητές που συμμετέχουν για μεταπτυχιακό σε χειρουργικές ειδικότητες στην Αγιουρβέδα θα έχουν δει λιγότερους ασθενείς και θα έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες να εκπαιδευτούν στη χειρουργική.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη χειρουργική πειθαρχία των shalya tantra και shalakya tantra διδάσκονται στα ίδια κολέγια με τον όρο απλώς οριακής αύξησης κρεβατιών, ασθενών, καθηγητών και προσωπικού υποστήριξης. Εάν ένα κολέγιο έχει περισσότερες από δέκα θέσεις PG σε κλινικά θέματα, θα πρέπει να παρέχονται επιπλέον κρεβάτια στην αναλογία μαθητών-κρεβατιών 1: 4, σε αντίθεση με το επίπεδο UG όταν ο λόγος είναι 1: 1.

Όμως τα κολέγια που έχουν λιγότερες από δέκα θέσεις PG μπορούν να κάνουν τις ίδιες διευκολύνσεις με εκείνες που προβλέπονται για την προπτυχιακή διδασκαλία. Έτσι, το κλινικό υλικό είναι λιγότερο σε αγιουρβεδικά κολλέγια από ότι σε αλλοπαθητικά κολλέγια. Επίπλέον, το κόστος που απαιτείται για την έναρξη ενός κολλεγίου ayurveda είναι πολύ μικρότερο από αυτό για ένα κολέγιο αλλοπαθητικής για το οποίο οι εγκαταστάσεις και η εκπαίδευση που επιβάλλεται είναι πολύ υψηλότερες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενυδατικά υλικά από τη φύση για σώμα και πρόσωπο

Όταν ο χειμώνας θέλει τη διατροφή του

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν πιθανό αντίδοτο στην αλλαντίαση

Μορίνγκα: η νέα υπερτροφή που θα σας συναρπάσει

Τα οφέλη του thai μασαζ στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στη μέση και τη λεκάνη που συχνά παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

"Ο βελονισμός βελτίωσε σημαντικά τον πόνο, τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής σε γυναίκες με πόνο στη μέση/τη λεκάνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, ο βελονισμός δεν είχε παρατηρήσιμες σοβαρές ανεπιθύμητες επιδράσεις στα νεογέννητα", γράφουν. "Χρειάζονται ακόμη περισσότερες μεγάλης κλίμακας και καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για να επιβεβαιωθούν περαιτέρω αυτά τα αποτελέσματα", προσθέτουν.

Νέα εμπειρία χαλάρωσης και αναπνοής σε σπήλαια αλατιού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε μια σπηλιά αλατιού είναι σίγουρα ευχάριστο να περάσετε μια ώρα, ξεκουραζόμενοι και προβληματιζόμενοι και για να έχετε την ευκαιρία να δείτε τα προβλήματά σας να διαλύονται, είναι φθηνότερο από το να δείτε έναν θεραπευτή.

Βότανα που θεραπεύουν και προστατεύουν ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ειδικά αυτήν την περίοδο με την πανδημία να μας κρατάει κλεισμένους στα σπίτια μας, η οχύρωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη και η βοτανοθεραπεία ο πιο φυσικός τρόπος για να την πετύχουμε

Σύμμαχος ο βελονισμός στη μάχη με τον πόνο πριν το χειρουργείο

Βελονισμός Ιδιότητες: Μια νέα πιλοτική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρήση βελονισμού πριν από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει την ανάγκη ενός ατόμου για οπιοειδή μετά το χειρουργείο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βελονισμός είναι μια χαμηλού κόστους και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τον πόνο και το άγχος σε μερικούς ανθρώπους. Στις Ηνωμένες […]

Χαμομήλι ο σύμμαχος των διαβητικών

Διαχείριση διαβήτη: Χαμομήλι ασπίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη. Το χαμομήλι έχει πολλά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην πρόκληση ύπνου, ενισχύει την ανοσία, βοηθά στην πέψη και έχει αντιγηραντικά οφέλη. Μπορεί επίσης να έχει σημαντική επίδραση στην διαχείριση  του διαβήτη. 

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της άκανθας φτέρνας

Η παγοθεραπεία σύμμαχος στην αντιμετώπιση της άκανθας πτέρνας. Σε περίπτωση που αισθάνεστε πόνο μπορείτε να μειώσετε την φλεγμονή που ενδεχομένως να έχει συγκεντρωθεί στο σημείο με το να εφαρμόσετε πάγο στο συγκεκριμένο μέρος. Βάλτε πολλά παγάκια σε μια σακούλα, και τυλίξτε την με μια πετσέτα. Στην συνέχεια αφήστε τον πάγο στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον […]