Νέα Υγείας

Οι δερματολόγοι μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια πολλών παθήσεων

Μία επίσκεψη στον δερματολόγο δεν θα σας βοηθήσει μόνο στο πρόβλημα της ακμής που σας ταλαιπωρεί ή στον έλεγχο μιας ελιάς. Οι δερματολόγοι μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια πολλών παθήσεων, από κοιλιοκάκη μέχρι διαβήτη. Σύμφωνα με τη Lisa Grandinetti,…
18 Φεβρουαρίου, 2020
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Pin It

Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά ο καφές περιέχει ουσίες που σου ανεβάζουν τη χοληστερίνη…εκτός από έναν.

Εάν έχεις υψηλή χοληστερίνη ή εάν τρέμεις μήπως αποκτήσεις, σίγουρα θα ψάχνεις κατά καιρούς τρόπους να τη μειώσεις μέσω της διατροφής σου ή των καθημερινών σου συνηθειών.

Δες τι γράψαμε για τη δίαιτα του καφέ.

Το ήξερες ότι μπορείς να αρχίσεις να βελτιώνεις την κατάσταση με το που ξυπνήσεις; Απλά επιλέγοντας το σωστό καφέ.

Αν κάνεις τη σωστή επιλογή τότε είσαι ωραίος. Ούτε ανησυχίες ούτε τίποτα.

Ναι είναι αλήθεια πως μπορεί να σου ανέβει η χοληστερίνη με τους πολλούς καφέδες.

Υπάρχει όμως ένα είδος καφέ που δεν πρόκειται να στο κάνει αυτό.

Σου αρέσει να πίνεις 3 και 4 καφέδες την ημέρα; Εδώ είσαι.

Δες παρακάτω για να διαπιστώσεις ποιο είδος καφέ δεν σου ανεβάζει τη χοληστερίνη:

Καλό είναι να ρίχνεις και μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αγαπημένου σου καφέ. Ιδανικά θέλεις να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα.

Κι όμως η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη, εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη. Για να αυξηθεί θα πρέπει βέβαια να πίνεις πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση.

Πάντως, ο ιδανικός καφές για όσους έχουν ή δεν θέλουν να αποκτήσουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη είναι το εθνικό μας πρωινό κρύο ρόφημα, ο φραπέ.

Αυτό γιατί έχει λιγότερη καφεστόλη από τον γαλλικό και τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Dr. RobVan Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Σε γενικές γραμμές ο στιγμιαίος καφές περιέχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ,

καλό είναι να ρίχνεις και μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αγαπημένου σου καφέ. Ιδανικά θέλεις να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα.

Pin It