Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας


Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε μακριά σχοινιά, πάχους περίπου 1 ίντσας. Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας για να σχηματίσετε τα νιόκι.
  4. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δόσεις και μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Παλμού μέχρι να γίνει λείο. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πέστο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε τα νιόκι πατάτας με σάλτσα πέστο ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον τυρί παρμεζάνα αν θέλετε.

Απολαύστε τα σπιτικά νιόκι πατάτας σας με πέστο! Ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Τα Πράσινα Κρεμμυδάκια Σύμμαχος Ενάντια στον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon