Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Συστατικά:


  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Αλάτι για γεύση
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε τις πατάτες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε μακριά σχοινιά, πάχους περίπου 1 ίντσας. Κόψτε τα σχοινιά σε κομμάτια 1 ίντσας για να σχηματίσετε τα νιόκι.
  4. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα νιόκι σε δόσεις και μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Παλμού μέχρι να γίνει λείο. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πέστο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι και ανακατέψτε.
  7. Σερβίρετε τα νιόκι πατάτας με σάλτσα πέστο ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον τυρί παρμεζάνα αν θέλετε.

Απολαύστε τα σπιτικά νιόκι πατάτας σας με πέστο! Ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Τα Πράσινα Κρεμμυδάκια Σύμμαχος Ενάντια στον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon