Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Φύλα: Τι σκέφτονται άνδρες και γυναίκες όταν κάνουν σεξ

Σεξ Φύλα: Τι σκέφτονται άνδρες και γυναίκες όταν κάνουν σεξ

Σεξ Φύλα: Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, προσφέρει εκτενή ματιά στο τι σκέφτονται οι άνδρες και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, προσφέρει εκτενή ματιά στο τι σκέφτονται οι άνδρες και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, πρακτικές ανησυχίες όπως “ελπίζω να μην μείνω έγκυος” και “μπορεί ο συγκάτοικος να μας ακούσει;” είναι πρωταρχικοί παράγοντες απόσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και για τα δύο φύλα.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας, τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες ανησυχούν σε ίσες αναλογίες για τις συναισθηματικές συνέπειες κατά τη διάρκεια της πράξης. “[Αυτό] είναι ένα προκλητικό εύρημα”, λέει ο Chris Watson, ψυχολόγος του Οντάριο, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη. “Το κοινό μπορεί να περιμένει από τις γυναίκες να είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες συναισθηματικές ανησυχίες, αλλά δεν βρήκαμε καμία διάκριση μεταξύ των φύλων”.

Οι ερευνητές εντόπισαν, επίσης, δύο κατηγορίες σκέψεων που δομούν οι σύντροφοι κατά τη σεξουαλική πράξη. Πρόκειται για την περίπτωση που κανείς “βγαίνει” νοητά έξω από το σώμα του, είτε προκειμένου να κρίνει την απόδοσή του, είτε διότι έχει ανησυχίες για την εικόνα του σώματος του. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η περίπτωση της έξωθεν θέασης για σκοπούς αξιολόγησης της επίδοσης είναι πιο συχνή στους άνδρες, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για την εμφάνισή τους.

Παρόλο που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος και οι άνδρες αντιμετωπίζουν περισσότερες σκέψεις αναφορικά με τη σεξουαλική τους απόδοση, η έρευνα αναδεικνύει ότι η διαφορά στις σκέψεις μεταξύ των φύλων είναι ελαφρώς λιγότερο έντονη από ό,τι στο παρελθόν.

Ειδικότερα, η έρευνα του Watson αναπαράγει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2006. Στην τρέχουσα μελέτη, περισσότερες γυναίκες ανέφεραν προβλήματα απόδοσης, από ό,τι στο προηγούμενο πείραμα. Όπως εξηγεί ο Watson, αυτό είναι δυνατό να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι σήμερα “θα μπορούσε να υπάρχει μια αναμενόμενη προσδοκία ότι οι γυναίκες θα είναι πιο σεξουαλικά ειδικευμένες». Τέλος, οι άνδρες ανέφεραν επίσης περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος από ότι στην παρελθούσα έρευνα, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την αυξημένη μιντιακή εστίαση σε θέματα ανδρικής περιποίησης και εμφάνισης.


Ωστόσο, αυτό που έχει τελικά τη μεγαλύτερη σημασία, λέει ο Watson, δεν είναι το είδος της σκέψης που οι σύντροφοι παράγουν, αλλά το πώς οι σκέψεις γίνονται αντιληπτές από τα ίδια τα άτομα. Κι αυτό διότι, εκείνοι που αντιδρούν άμεσα σε μια ανεπιθύτητη σκέψη με άγχος έχουν, επίσης, τα υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Το κόλπο, λοιπόν, δεν είναι να καταστείλετε τις σκέψεις που προκαλούν άγχος – εξάλλου ο εγκέφαλός μας δεν σβήνει κατά τη διάρκεια του σεξ -, αλλά να παραμείνετε ήρεμοι όταν σας επισκέπτονται ανεπιθύμητες σκέψεις και να εστιάσετε ξανά στην απόλαυση της εμπειρίας. Εάν οι φευγαλέες συναισθηματικές ανησυχίες υπαινίσσονται κάτι βαθύτερο, δοκιμάστε να επανεξετάσετε τις σκέψεις σας την επόμενη μέρα, όταν θα είστε πλήρως ντυμένοι, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες να σας προκαλέσουν άγχος ή δυσφορία την επόμενη φορά που θα κάνετε σεξ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι αγάπη ή σεξουαλική έλξη;

Τι είναι το τάντρα;

Τα οφέλη του σεξ, όταν έχετε περίοδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.