Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Περίοδος: Μπορείτε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Σεξ Περίοδος: Μπορείτε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Σεξ Περίοδος: Το σεξ περιόδου είναι ασφαλές και μπορεί πραγματικά να προσφέρει πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών σας χρόνων, θα έχετε μια εμμηνορροϊκή περίοδο περίπου μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται όμως να αποφεύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Το σεξ περιόδου είναι ασφαλές και μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις δύσφορες κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ κατά την περίοδο;

1. Ανακούφιση από κράμπες

Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες είναι αποτέλεσμα των συστολών της μήτρας. Όταν έχετε οργασμό, οι μύες της μήτρας σας συστέλλονται επίσης και στη συνέχεια απελευθερώνονται. Αυτή η απελευθέρωση, μέσω των συσπάσεων, θα φέρει κάποια ανακούφιση στις κράμπες της περιόδου. Το σεξ ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες και οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε καλά. Επιπλέον, η συμμετοχή στη σεξουαλική δραστηριότητα ενεργοποιεί και προσανατολίζει το μυαλό σας από τον πόνο στην σεξουαλική συνάντηση, γεγονός που σας βοηθά να απαλλαγείτε από τυχόν αισθήσεις δυσφορίας.

2. Μικρότερης διάρκειας περιόδοι

Το σεξ μπορεί να μειώσει τη συνολική έκταση της περιόδου σας. Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ωθούν τη μήτρα να απελευθερωθεί πιο γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες χρονικά περιόδους.

3. Αυξημένη σεξουαλική ορμή

Η λίμπιντό σας αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του εμμηνοροϊκού κύκλου σας, κι αυτό χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι η σεξουαλική τους ορμή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο σας, άλλες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ερωτικά ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

4. Φυσική λίπανση

Ναι! Το αίμα δρα ως φυσικό λιπαντικό.

5. Ανακούφιση από πονοκεφάλους

Παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κεφαλαλγίας, πολλές από αυτές που κάνουν σεξ αναφέρουν ότι η σεξουαλική πράξη ανακουφίζει εν μέρει ή εντελώς τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν τα ζευγάρια να διατηρήσουν ζωντανή τη σεξουαλική επιθυμία μακροπρόθεσμα;

Η επικοινωνία και το μοίρασμα της ευαλωτότητας ως καθοριστικοί παράγοντες για μια καλή σεξουαλική ζωή

Μιλάμε για το σεξ ή μήπως όχι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».