Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Περίοδος: Μπορείτε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Σεξ Περίοδος: Μπορείτε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας;

Σεξ Περίοδος: Το σεξ περιόδου είναι ασφαλές και μπορεί πραγματικά να προσφέρει πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών σας χρόνων, θα έχετε μια εμμηνορροϊκή περίοδο περίπου μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται όμως να αποφεύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Το σεξ περιόδου είναι ασφαλές και μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα στην υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις δύσφορες κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ κατά την περίοδο;

1. Ανακούφιση από κράμπες

Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες είναι αποτέλεσμα των συστολών της μήτρας. Όταν έχετε οργασμό, οι μύες της μήτρας σας συστέλλονται επίσης και στη συνέχεια απελευθερώνονται. Αυτή η απελευθέρωση, μέσω των συσπάσεων, θα φέρει κάποια ανακούφιση στις κράμπες της περιόδου. Το σεξ ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες και οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε καλά. Επιπλέον, η συμμετοχή στη σεξουαλική δραστηριότητα ενεργοποιεί και προσανατολίζει το μυαλό σας από τον πόνο στην σεξουαλική συνάντηση, γεγονός που σας βοηθά να απαλλαγείτε από τυχόν αισθήσεις δυσφορίας.

2. Μικρότερης διάρκειας περιόδοι

Το σεξ μπορεί να μειώσει τη συνολική έκταση της περιόδου σας. Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ωθούν τη μήτρα να απελευθερωθεί πιο γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες χρονικά περιόδους.

3. Αυξημένη σεξουαλική ορμή

Η λίμπιντό σας αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του εμμηνοροϊκού κύκλου σας, κι αυτό χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι η σεξουαλική τους ορμή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο σας, άλλες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ερωτικά ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

4. Φυσική λίπανση

Ναι! Το αίμα δρα ως φυσικό λιπαντικό.

5. Ανακούφιση από πονοκεφάλους

Παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κεφαλαλγίας, πολλές από αυτές που κάνουν σεξ αναφέρουν ότι η σεξουαλική πράξη ανακουφίζει εν μέρει ή εντελώς τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν τα ζευγάρια να διατηρήσουν ζωντανή τη σεξουαλική επιθυμία μακροπρόθεσμα;

Η επικοινωνία και το μοίρασμα της ευαλωτότητας ως καθοριστικοί παράγοντες για μια καλή σεξουαλική ζωή

Μιλάμε για το σεξ ή μήπως όχι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.