Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Τάντρα: Πώς να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες στη σεξουαλική σας ζωή

Σεξ Τάντρα: Πώς να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες στη σεξουαλική σας ζωή

Σεξ Τάντρα: Όταν ασκείτε τάντρα, εσείς και ο σύντροφός σας μαθαίνετε να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλον με ενέργεια που συνεχίζει να αναπτύσσεται και μετά το τέλος της σεξουαλικής συνάντησης.

Παρόλο που το Τάντρα συχνά προσομοιώνεται με το σεξ, η ταντρική φιλοσοφία αφορά πραγματικά τη σύνδεση – είτε πρόκειται για τη σύνδεση με τον εαυτό σας, είτε μεταξύ υμών και του συντρόφου σας. Σε τελική ανάλυση, η ίδια η λέξη – προερχόμενη από τα αρχαία σανσκριτικά – σημαίνει «ιστός» ή πράξη «της ύφανσης ενέργειας». Ειδικότερα, το Τάντρα αφορά τη φώτιση διαμέσου της συμμετοχής σε βαθιά διαλογιστικό, αυθόρμητο και πηγαία οικείο σεξ.

Όπως και η γιόγκα, το τάντρα έχει να κάνει με τη σωματική και πνευματική επίγνωση ή συνειδητότητα. Όταν μαθαίνετε και ασκείτε τάντρα, γίνεστε πιο συντονισμένοι με το σώμα σας, ξέρετε καλύτερα τι του δίνει ευχαρίστηση, αλλά και τον τρόπο που θα φτάσετε σε αυτήν. Αυτό σας επιτρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στις επιθυμίες και τις ανάγκες του σώματός σας και να βεβαιωθείτε ότι πληρούνται. Επιπλέον, οι ενέργειες που διοχετεύετε κατά τη ροή του ταντρικού σεξ, σε όλο το σώμα σας, μπορούν να εντείνουν τον οργασμό σας.

Εάν έχετε σύντροφο, το Τάντρα θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και το δικό του σώμα.  Επειδή το τάντρα, επικεντρώνεται στην επίτευξη υψηλότερης κατάστασης συνειδητότητας νου-σώματος, μπορεί επίσης να ενισχύσει τη δημιουργία ενός βαθύτερου και πιο αρμονικού δεσμού με τον σύντροφό σας. Όταν ασκείτε τάντρα, εσείς και ο σύντροφός σας μαθαίνετε να είστε σωματικά και πνευματικά παρόντες, τροφοδοτώντας ο ένας τον άλλον με ενέργεια που συνεχίζει να αναπτύσσεται και μετά το τέλος της σεξουαλικής συνάντησης.

Το Τάντρα σας επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε και να επεκτείνετε όλες τις πτυχές του εαυτού σας και αυτές του/της συντρόφου σας, έτσι ώστε να αρχίσετε να γνωρίζετε πραγματικά εσάς και τον άνθρωπό σας, μέσα και έξω. Εάν σας ενδιαφέρει να ενσωματώσετε τις ταντρικές φιλοσοφίες στη σεξουαλική και ερωτική σας ζωή, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε την περιέργειά σας στους σεξουαλικούς σας συντρόφους, η Sofia Sundari, συγγραφέας και προπονήτρια σεξουαλικής ενδυνάμωσης, προτείνει τα εξής:

Προσπαθήστε να μην κατακλύσετε τους συντρόφους σας με πληροφορίες. Αντ ‘αυτού, εξηγήστε τους τι απολαμβάνετε στη ήδη υπάρχουσα σεξουαλική σας ζωή και πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε αυτήν την εμπειρία. Ακούστε τι έχουν να πουν, είναι σημαντικό. Εάν μαζί επιλέξετε να δοκιμάστε το τάντρα, εμπιστευτείτε έναν δάσκαλο να καθοδηγήσει το ταξίδι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη του σεξ, όταν έχετε περίοδο

Πώς μπορούν τα ζευγάρια να διατηρήσουν ζωντανή τη σεξουαλική επιθυμία μακροπρόθεσμα;

Η επικοινωνία και το μοίρασμα της ευαλωτότητας ως καθοριστικοί παράγοντες για μια καλή σεξουαλική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.