ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ εμβολιασμός: “Δεν είναι σωστό” οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους

Π.Ο.Υ εμβολιασμός: “Δεν είναι σωστό” οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους

Π.Ο. Υ εμβολιασμός: Δεν είναι σωστό" οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους. Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας λέει ότι "δεν είναι σωστό" οι νεότεροι, υγιέστεροι ενήλικες στις πλούσιες χώρες να εμβολιάζονται κατά του COVID- 19 πριν από τους ηλικιωμένους στις φτωχότερες χώρες.

Ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus ξεκίνησε την εβδομαδιαία συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Π.Ο.Υ- σχεδόν από τα κεντρικά γραφεία του στη Γενεύη—, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνο 25 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε μία φτωχή χώρα, ενώ πάνω από 39 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε σχεδόν 50 πλουσιότερα έθνη. Σε μερικά από τα σκληρότερα δημόσια λόγια του ακόμα εναντίον των παραγωγών εμβολίων, ο Tedros επέκρινε για άλλη μια φορά τις “διμερείς συμφωνίες” μεταξύ επιχειρήσεων φαρμάκων και χωρών που πλήττουν την ικανότητα του προγράμματος COVAX, το οποίο έχει τη στήριξη της Π.Ο.Υ και έχει ως στόχο να μεταφέρει εμβόλια σε όλες τις χώρες.

“Μόλις 25 δόσεις έχουν δοθεί σε μια χώρα χαμηλότερου εισοδήματος- όχι 25 εκατομμύρια, όχι 25.000- μόνο 25. Πρέπει να είμαι ευθύς”, ανέφερε ο Tedros. Δεν προσδιόρισε τη χώρα. Ο Tedros χαιρέτισε ωστόσο το επιστημονικό επίτευγμα πίσω από την κυκλοφορία εμβολίων λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έκρηξη της πανδημίας στην Κίνα, όπου μια ομάδα με τη στήριξη του Π.Ο.Υ έχει πλέον αναπτυχθεί για να ερευνήσει τις ρίζες του κορωνοϊού. “Τα εμβόλια είναι η ένεση στο χέρι που χρειαζόμαστε όλοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά”, ανέφερε.

“Αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο, ακόμα και καθώς τα εμβόλια φέρνουν ελπίδα σε κάποιους, να γίνουν ένα ακόμα τούβλο στο τείχος της ανισότητας μεταξύ των κόσμων των ανθρώπων και των μη-εχόντων”. εμβόλια σε όλες τις χώρες βάσει αναγκών. “Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δώσει προτεραιότητα στη ρυθμιστική έγκριση σε πλούσιες χώρες, όπου τα κέρδη είναι τα υψηλότερα, και όχι στην υποβολή” στοιχείων στον ΠΟΥ, ανέφερε, ώστε να μπορεί να εγκρίνει εμβόλια για ευρύτερη χρήση. σημείο πρόσβασης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

O Π.Ο.Υ διερευνά την προέλευση του covid-19

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Επιτροπή από τον Π.Ο.Υ τη UNICEF και τη Lancet επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.