ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση.  Την απογοήτευσή για την καθυστέρηση της μεταφοράς εμπειρογνωμόνων στην ασιατική χώρα για να ερευνήσουν την προέλευση του ιού, σε μια σπάνια περίπτωση δημόσιας κριτικής από τον διεθνή οργανισμό εξέφρασε ο Παγκόσμια Οργανισμός Υγείας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την άδεια να επιτρέψουν σε ειδικούς που έχουν διοριστεί από τον ΠΟΥ να εισέλθουν στη χώρα, ακόμα και όταν κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν να ταξιδεύουν, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus σε ενημέρωση. Η καθυστέρηση λαμβάνει χώρα παρά τους μήνες διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού μεταξύ Κινέζων αξιωματούχων και της ομάδας εμπειρογνωμόνων 10 μελών. “Είμαι πολύ απογοητευμένος από την είδηση αυτή, δεδομένου ότι 2 μέλη ταξίδεψαν ήδη και άλλοι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή”, ανέφερε. “Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την αποστολή το συντομότερο δυνατόν”.

Το Πεκίνο παρεμποδίζει τις διεθνείς προσπάθειες για τον εντοπισμό της προέλευσης μιας πανδημίας που έχει σκοτώσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ενοχλημένοι από την κριτική ότι η Κίνα αρχικά κάλυπτε την έκταση της κρίσης, κρατικά μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικά πρόσωπα πιέζουν για το ενδεχόμενο να μην εμφανιστεί ο παθογόνος παράγοντας αποκλειστικά στην ασιατική χώρα. Η Κίνα εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον ΠΟΥ σε ημερομηνίες και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή, με την ελπίδα ότι η απόφαση για τις διευθετήσεις θα ληφθεί το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying.

Μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ φαίνεται να έχουν ανακαλέσει το ταξίδι τους για την ώρα. “Όχι, ευτυχώς δεν ήταν ακόμα καθ’ οδόν”, ανέφερε η Ολλανδή βιολόγος Marion Koopmans σε δημοσίευση στο Twitter, απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντιμετώπιζε ταξιδιωτικά εμπόδια. ΠΟΥ και ειδικοί από την Κίνα σκοπεύουν να αναλύσουν τα δεδομένα και τα δείγματα που ελήφθησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O Π.Ο.Υ διερευνά την προέλευση του covid-19

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Χανς Κλούγκε: Μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος νεφρού: Nέες προοπτικές θεραπείας

Καρκίνος νεφρού: Ερευνητές στο Karolinska Institutet στη Σουηδία συνδέουν την αντίσταση στη θεραπεία σε μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του νεφρού με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε μιτοχόνδρια στο κύτταρο. Όταν αύξησαν το μιτοχονδριακό περιεχόμενο με έναν αναστολέα, τα καρκινικά κύτταρα ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία. Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο Nature Metabolism, προσφέρουν ελπίδα για πιο στοχευμένα φάρμακα για τον καρκίνο.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Ανακαλύφθηκαν νέοι DNA παράγοντες κινδύνου για Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Τα ευρήματα νέας μελέτης για τη νόσο του Πάρκινσον έχουν ανοίξει μια συναρπαστική οδό για την ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων παρέμβασης στην εξέλιξη της κοινής κινητικής διαταραχής.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.

Διαδικτυακός εκφοβισμός και αυτοκτονία στην πρώιμη εφηβεία

Διαδικτυακός εκφοβισμός: Οι νέοι έφηβοι που γίνονται στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού είναι πιο πιθανό να αναφέρουν σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μια συσχέτιση που υπερβαίνει τη σχέση μεταξύ αυτοκτονίας και παραδοσιακού εκφοβισμού - εκτός διαδικτύου, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Lifespan Brain Institute (LiBI) του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. (CHOP) και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα στο JAMA Network Open.