ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση

Ασία Κορωνοϊός: Η Κίνα καθυστερεί την είσοδο του ΠΟΥ για διερεύνηση.  Την απογοήτευσή για την καθυστέρηση της μεταφοράς εμπειρογνωμόνων στην ασιατική χώρα για να ερευνήσουν την προέλευση του ιού, σε μια σπάνια περίπτωση δημόσιας κριτικής από τον διεθνή οργανισμό εξέφρασε ο Παγκόσμια Οργανισμός Υγείας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την άδεια να επιτρέψουν σε ειδικούς που έχουν διοριστεί από τον ΠΟΥ να εισέλθουν στη χώρα, ακόμα και όταν κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν να ταξιδεύουν, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus σε ενημέρωση. Η καθυστέρηση λαμβάνει χώρα παρά τους μήνες διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού μεταξύ Κινέζων αξιωματούχων και της ομάδας εμπειρογνωμόνων 10 μελών. “Είμαι πολύ απογοητευμένος από την είδηση αυτή, δεδομένου ότι 2 μέλη ταξίδεψαν ήδη και άλλοι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή”, ανέφερε. “Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την αποστολή το συντομότερο δυνατόν”.

Το Πεκίνο παρεμποδίζει τις διεθνείς προσπάθειες για τον εντοπισμό της προέλευσης μιας πανδημίας που έχει σκοτώσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ενοχλημένοι από την κριτική ότι η Κίνα αρχικά κάλυπτε την έκταση της κρίσης, κρατικά μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικά πρόσωπα πιέζουν για το ενδεχόμενο να μην εμφανιστεί ο παθογόνος παράγοντας αποκλειστικά στην ασιατική χώρα. Η Κίνα εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον ΠΟΥ σε ημερομηνίες και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή, με την ελπίδα ότι η απόφαση για τις διευθετήσεις θα ληφθεί το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying.

Μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ φαίνεται να έχουν ανακαλέσει το ταξίδι τους για την ώρα. “Όχι, ευτυχώς δεν ήταν ακόμα καθ’ οδόν”, ανέφερε η Ολλανδή βιολόγος Marion Koopmans σε δημοσίευση στο Twitter, απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντιμετώπιζε ταξιδιωτικά εμπόδια. ΠΟΥ και ειδικοί από την Κίνα σκοπεύουν να αναλύσουν τα δεδομένα και τα δείγματα που ελήφθησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

O Π.Ο.Υ διερευνά την προέλευση του covid-19

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Χανς Κλούγκε: Μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.