ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ ανακοινώσεις: Αποφύγετε τις αγκαλιές στις γιορτινές μέρες

Π.Ο.Υ ανακοινώσεις: Αποφύγετε τις αγκαλιές στις γιορτινές μέρες

Π.Ο.Υ ανακοινώσεις: Αποφύγετε τις αγκαλιές στις γιορτινές μέρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ένα ανεπιθύμητο αλλά αναπόφευκτο μήνυμα: Μην αγκαλιάζεστε! 

Για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο επικεφαλής εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ είπε  ότι το “συγκλονιστικό” ποσοστό των κρουσμάτων COVID-19 και των θανάτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να πλησιάσουν πολύ τους αγαπημένους τους φέτος.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι Η.Π.Α έχει καταγράψει περισσότερους από 280.000 θανάτους από κορωνοϊό μέχρι σήμερα. Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου για το αν οι αγκαλιές θα μπορούσαν να θεωρηθούν “στενή επαφή” ο οργανισμός υγείας γενικά συμβουλεύει ότι αυξάνει τον κίνδυνο. Το Νοέμβριο, ο επικεφαλής ιατρός του Η.Β.  Chris Whitty είπε επίσης στους Βρετανούς ότι δεν πρέπει να αγκαλιάζουν ή να φιλούν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου “εάν θέλετε να επιβιώσουν για να τους αγκαλιάσετε ξανά.” Η διευθύντρια εμβολίων της ΠΟΥ, Δρ. Kate O’Brien, προειδοποίησε ότι ενώ οι νέες εκστρατείες ανοσοποίησης για την καταπολέμηση της COVID- 19 θα πρέπει να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πανδημίας, “η χρήση εμβολίων δεν πρόκειται να διακοπεί“, αυτό σημαίνει αυτόματο τερματισμό της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε την πειραματική βολή που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. η χώρα ξεκίνησε τον εμβολιασμό των πληθυσμών υψηλότερου κινδύνου την Τρίτη, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκστρατείας ανοσοποίησης. Ο O’Brien είπε ότι όσοι έχουν ανησυχίες για τη λήψη ενός εμβολίου COVID- 19 που έχει αναπτυχθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο πρέπει να μάθουν περισσότερα για την επιστήμη, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ανησυχίες “πραγματικά θεμιτά ερωτήματα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι περιορισμοί των Χριστουγέννων και οι απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού

Κλειστή η εστίαση και στις γιορτές - Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια

Πανδημία: Όταν η χειραψία έγινε παρελθόν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".