Πολιτική Υγείας

Ρωσία Εμβόλιο: Η Μόσχα αρχίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς

Ρωσία Εμβόλιο: Η Μόσχα αρχίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς

Ρωσία Εμβόλιο: Η Μόσχα άρχισε να εμβολιάζει εργαζόμενους με υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν με τον κορονοϊό σε νέες κλινικές σε ολόκληρη την πόλη. 

Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου Sputnik V COVID-19 μέσω 70 κλινικών το Σάββατο, σηματοδοτώντας τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό της Ρωσίας κατά της νόσου. Το εμβόλιο, που κατασκευάστηκε στη Ρωσία, θα διατεθεί αρχικά σε γιατρούς και άλλους ιατρούς, καθηγητές και κοινωνικούς λειτουργούς, επειδή διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης στην ασθένεια.

Λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την ομάδα Oxford-AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας άλλους ιούς για τη διανομή μορίων από τον κοροϊό που προκαλεί τον COVID-19 σε ανθρώπινα σώματα, προκειμένου να διεγείρει την ανοσοαπόκριση. Χορηγείται σε δύο ενέσεις σε διάστημα 21 ημερών. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ρωσία ανέφερε το ρεκόρ των 28.782 νέων κρουσμάτων COVID-19 το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων 7.993 στη Μόσχα, ανεβάζοντας το εθνικό σύνολο σε 2.431.731 από την έναρξη της πανδημίας. Οι αρχές επιβεβαίωσαν 508 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο εθνικό αριθμό θανάτων σε 42.684.

«Τις πρώτες πέντε ώρες, 5.000 άτομα υπέγραψαν για το εμβόλιο – δάσκαλοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκείνοι που διατρέχουν σήμερα τον εγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους», έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιανίν στον προσωπικό του ιστότοπο την Παρασκευή. Ο Aleksandra Godfroid του Al Jazeera, που ανέφερε από τη Μόσχα, δήλωσε ότι υπάρχει μια ώρα προγραμματισμένη για κάθε ασθενή. «Τα πρώτα 10 λεπτά είναι για γενικό έλεγχο υγείας». «Τα επόμενα 15 λεπτά είναι η προετοιμασία του εμβολίου, επειδή πρέπει να διατηρηθεί στους -18C και στη συνέχεια μισή ώρα για την παρατήρηση του ατόμου.» Όσοι θα πάρουν το εμβόλιο πρέπει να επιστρέψουν σε τρεις εβδομάδες για να κάνουν το δεύτερο εμβόλιο. «Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, θα πρέπει να ενισχυθεί η ανοσία τους μετά από 42 ημέρες», πρόσθεσε. Η ηλικία για όσους λαμβάνουν το εμβόλιο περιορίζεται στα 60. Άτομα με ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις υγείας, έγκυες γυναίκες και άτομα που είχαν αναπνευστική ασθένεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες απαγορεύονται από τον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

Χανς Κλούγκε: Μαζί θα κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας

Ηλίας Μόσιαλος: "Δυο - τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση θα ξέρουμε για την επιτυχία του εμβολιασμού"

Μετά τη Βρετανία ξεκινά και η Ρωσία τους ομαδικούς εμβολιασμούς

Κικίλιας: "Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.