ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

V-day: Ο πρώτος εμβολιασμός στη Βρετανία

V-day: Ο πρώτος εμβολιασμός στη Βρετανία

V-day: Ο πρώτος εμβολιασμός στη Βρετανία. Οι υγειονομικές αρχές του Η.Β. άρχισαν να εκδόσουν τις πρώτες δόσεις ενός ευρέως δοκιμασμένου και ανεξάρτητα αναθεωρημένου εμβολίου COVID- 19 σήμερα, ξεκινώντας ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ανοσοποίησης το οποίο αναμένεται να αποκτήσει δυναμική καθώς περισσότεροι οροί κερδίζουν έγκριση.

Η πρώτη ένεση έγινε νωρίς το πρωί. Η αρχική φάση του προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε με αυτό που ονομάστηκε “V-Day“. Η πρώτη αποδέκτρια ήταν η γιαγιά Margaret Keenan, η οποία γίνεται 91 την επόμενη εβδομάδα. Έλαβε το εμβόλιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Coventry στις 6:31 π.μ. Η Keenan είπε ότι αισθάνθηκε “τόσο προνομιούχος που ήταν το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά του COVID- 19.” “Είναι το καλύτερο δώρο πρόωρων γενεθλίων που θα μπορούσα να ευχηθώ, καθώς σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου το Νέο Έτος, όταν θα είμαι μόνος μου για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου”, ανέφερε.

Σε ένα tweet, ο Βρετανός Πρωθυπουργός  Boris Johnson ευχαρίστησε την υπηρεσία υγείας της χώρας, τους υπεύθυνους ανάπτυξης του εμβολίου, τους εθελοντές που βοήθησαν να αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό μέσω των δικών και “όλους όσους ακολουθούν τους κανόνες για την προστασία των άλλων.” Θα το νικήσουμε μαζί”, δήλωσε ο Johnson. Οι πρώτες 800.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο πηγαίνουν σε άτομα άνω των 80 ατόμων που είτε νοσηλεύονται είτε έχουν ήδη προγραμματίσει ραντεβού με εξωτερικούς ασθενείς, μαζί με νοσηλευτές. Άλλοι θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους, αλλά όλοι οι εμβολιασμοί θα παρέχονται δωρεάν μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας.

Μεταξύ των ηλικιωμένων Βρετανών που πρόκειται να εμβολιαστούν είναι ο Hari Shukla, του Νιούκαστλ. “Όταν έλαβα το τηλεφώνημα, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω και να συμμετάσχω σε αυτό,″ είπε. “Έτσι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επίσης.″

Η πρώτη αποδέκτης εμβολίου στη Βρετανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία

Εμβόλιο Βρετανία - Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάζει πρώτο

Καραντίνα: Νέα μελέτη μειώνει τις ημέρες απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid

Οι εμμονές φθείρουν την ψυχική μας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Η ικανότητα των μητέρων να "θυμούνται" προηγούμενες εγκυμοσύνες υποδηλώνει νέες στρατηγικές για την πρόληψη επιπλοκών

Αυτή η επιρροή που συνδέεται με τα εμβρυϊκά κύτταρα βασίζεται στην έρευνα που δημοσίευσαν ο Way και οι συνεργάτες του στο Cell το 2015 και η οποία δείχνει ότι τα παιδιά διατηρούν ένα μικρό απόθεμα κυττάρων που μεταφέρονται από τις μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ονομάζονται μητρικά μικροχιμαιρικά κύτταρα.