ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Οι λόγοι της πρωτιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Οι λόγοι της πρωτιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Το πρώτο αυστηρά δοκιμασμένο εμβόλιο κορονοϊού έλαβε πράσινο φως για χρήση την Τετάρτη στη Βρετανία. Οι δόσεις του εμβολίου, που έγιναν από τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και μια μικρή γερμανική εταιρεία, τη BioNTech, θα χορηγηθούν στους Βρετανούς πολίτες από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η κυβέρνηση.

Προχωρώντας μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους μαζικούς εμβολιασμούς, η Βρετανία πίεσε με την απόφαση της τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες κλήθηκαν μάλιστα στον Λευκό Οίκο την Τρίτη από τον Πρόεδρο Τραμπ, για να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ήταν και οι ίδιες έτοιμες να κάνουν το ίδιο.

Γιατί η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ;

Οι δύο χώρες ελέγχουν διαφορετικά τα εμβόλια. Αντί να αποδεχτούν τα ευρήματα των κατασκευαστών εμβολίων, οι Αμερικανοί ρυθμιστές αναλύουν προσεκτικά ανεπεξέργαστα δεδομένα από τις δοκιμές για να επικυρώσουν τα αποτελέσματα, εξετάζοντας αυτό που οι ρυθμιστικές αρχές έχουν περιγράψει ως χιλιάδες σελίδες εγγράφων. Ο Δρ Stephen Hahn, επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε την Τρίτη ότι ο F.D.A. “είναι ένας από τους λίγους ρυθμιστικούς οργανισμούς στον κόσμο που εξετάζει πραγματικά τα ανεπεξέργαστα δεδομένα.”

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία και αλλού στην Ευρώπη στηρίζονται περισσότερο στις αναλύσεις των εταιρειών. Αντί να μεταβιβάζουν τα ίδια δεδομένα δοκιμής και να περιορίζουν τους ίδιους τους αριθμούς, οι ρυθμιστικές υπηρεσίες συχνά μελετούν τις αναφορές ενός φαρμακοποιού και, εκτός αν υπάρχουν ανωμαλίες, στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε έγγραφα που παρέχονται από την εταιρεία.

Το ερώτημα εάν η Βρετανία είχε εγκρίνει ένα εμβόλιο βιαστικά, ή οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς ο ιός σκοτώνει περίπου 1.500 Αμερικανούς την ημέρα, προκάλεσε μια έντονη συζήτηση μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας την Τετάρτη. Οι ευρωπαίοι ρυθμιστικοί φορείς δήλωσαν ότι η έγκριση της Βρετανίας ήταν τόσο περιορισμένη που εφαρμόστηκε μόνο σε συγκεκριμένες παρτίδες του εμβολίου, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε η Pfizer τον όποιο οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν.

Οι Βρετανοί ρυθμιστές ζητούν επίσης γνωμοδοτήσεις από μια ειδική επιτροπή, αλλά αυτή η ομάδα έχει την ευελιξία να εξετάζει τα δεδομένα και να συναντιέται όπως χρειάζεται, επιτρέποντάς της να κινείται πιο γρήγορα. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Βρετανίας ζήτησε από τους εμπειρογνώμονες της να επανεξετάσουν τα δεδομένα εμβολίων, καθώς ήταν ήδη διαθέσιμα, και ξεχωριστές ομάδες εργάστηκαν παράλληλα σε διαφορετικά μέρη της διαδικασίας, αντί να περιμένει η μια την άλλη να τελειώσει.

Οι χώρες που παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να εγκρίνει ένα εμβόλιο. Όπως και η F.D.A., η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει προγραμματίσει μια συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου για να συμβουλευτεί εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και να προσφέρει γνώμη σχετικά με το εμβόλιο Pfizer. Η εργασία του οργανισμού περιπλέκεται από την υποχρέωσή της να ζητήσει τις απόψεις και των 27 ΕΕ. χώρες. Αυτή η διαδικασία έχει επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να οργανωθούν οι χώρες μετά τη συνάντηση, και έτσι είναι πιθανό να καθυστερήσουν οι εμβολιασμοί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με προτεραιότητα το εμβόλιο που αναμένεται στην Ελλάδα αρχές του 2021

Το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου της Μoderna αγγίζει το 94,1%

Ποιοι εμβολιάζονται πρώτοι και πότε, στην Βρετανία

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Φοβία: Κανείς δεν ξυπνά το πρωί ελπίζοντας να φοβάται θανατηφόρα και ακανόνιστα κοινά αντικείμενα ή δραστηριότητες που φαινομενικά όλοι οι άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών προειδοποιεί για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του κορωνοϊού πιθανότατα θα επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού και αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειες προστασίας των ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Θανατηφόρος ιός στην Ασία εγείρει ανησυχίες για καινούρια πανδημία

Πανδημία Covid 19: Το ποσοστό θανάτου για τον ιό Nipah είναι έως 75% και δεν έχει εμβόλιο. Ενώ ο κόσμος επικεντρώνεται στο Covid-19, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν, ότι δεν θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.