ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Οι λόγοι της πρωτιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Οι λόγοι της πρωτιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Κορονοϊός Εμβόλιο Βρετανία: Το πρώτο αυστηρά δοκιμασμένο εμβόλιο κορονοϊού έλαβε πράσινο φως για χρήση την Τετάρτη στη Βρετανία. Οι δόσεις του εμβολίου, που έγιναν από τον αμερικανικό φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer και μια μικρή γερμανική εταιρεία, τη BioNTech, θα χορηγηθούν στους Βρετανούς πολίτες από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η κυβέρνηση.

Προχωρώντας μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στους μαζικούς εμβολιασμούς, η Βρετανία πίεσε με την απόφαση της τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες κλήθηκαν μάλιστα στον Λευκό Οίκο την Τρίτη από τον Πρόεδρο Τραμπ, για να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ήταν και οι ίδιες έτοιμες να κάνουν το ίδιο.

Γιατί η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο πριν από τις ΗΠΑ;

Οι δύο χώρες ελέγχουν διαφορετικά τα εμβόλια. Αντί να αποδεχτούν τα ευρήματα των κατασκευαστών εμβολίων, οι Αμερικανοί ρυθμιστές αναλύουν προσεκτικά ανεπεξέργαστα δεδομένα από τις δοκιμές για να επικυρώσουν τα αποτελέσματα, εξετάζοντας αυτό που οι ρυθμιστικές αρχές έχουν περιγράψει ως χιλιάδες σελίδες εγγράφων. Ο Δρ Stephen Hahn, επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε την Τρίτη ότι ο F.D.A. “είναι ένας από τους λίγους ρυθμιστικούς οργανισμούς στον κόσμο που εξετάζει πραγματικά τα ανεπεξέργαστα δεδομένα.”

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία και αλλού στην Ευρώπη στηρίζονται περισσότερο στις αναλύσεις των εταιρειών. Αντί να μεταβιβάζουν τα ίδια δεδομένα δοκιμής και να περιορίζουν τους ίδιους τους αριθμούς, οι ρυθμιστικές υπηρεσίες συχνά μελετούν τις αναφορές ενός φαρμακοποιού και, εκτός αν υπάρχουν ανωμαλίες, στηρίζουν τις αποφάσεις τους σε έγγραφα που παρέχονται από την εταιρεία.

Το ερώτημα εάν η Βρετανία είχε εγκρίνει ένα εμβόλιο βιαστικά, ή οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς ο ιός σκοτώνει περίπου 1.500 Αμερικανούς την ημέρα, προκάλεσε μια έντονη συζήτηση μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας την Τετάρτη. Οι ευρωπαίοι ρυθμιστικοί φορείς δήλωσαν ότι η έγκριση της Βρετανίας ήταν τόσο περιορισμένη που εφαρμόστηκε μόνο σε συγκεκριμένες παρτίδες του εμβολίου, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε η Pfizer τον όποιο οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν.

Οι Βρετανοί ρυθμιστές ζητούν επίσης γνωμοδοτήσεις από μια ειδική επιτροπή, αλλά αυτή η ομάδα έχει την ευελιξία να εξετάζει τα δεδομένα και να συναντιέται όπως χρειάζεται, επιτρέποντάς της να κινείται πιο γρήγορα. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της Βρετανίας ζήτησε από τους εμπειρογνώμονες της να επανεξετάσουν τα δεδομένα εμβολίων, καθώς ήταν ήδη διαθέσιμα, και ξεχωριστές ομάδες εργάστηκαν παράλληλα σε διαφορετικά μέρη της διαδικασίας, αντί να περιμένει η μια την άλλη να τελειώσει.

Οι χώρες που παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να εγκρίνει ένα εμβόλιο. Όπως και η F.D.A., η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει προγραμματίσει μια συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου για να συμβουλευτεί εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και να προσφέρει γνώμη σχετικά με το εμβόλιο Pfizer. Η εργασία του οργανισμού περιπλέκεται από την υποχρέωσή της να ζητήσει τις απόψεις και των 27 ΕΕ. χώρες. Αυτή η διαδικασία έχει επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να οργανωθούν οι χώρες μετά τη συνάντηση, και έτσι είναι πιθανό να καθυστερήσουν οι εμβολιασμοί μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με προτεραιότητα το εμβόλιο που αναμένεται στην Ελλάδα αρχές του 2021

Το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου της Μoderna αγγίζει το 94,1%

Ποιοι εμβολιάζονται πρώτοι και πότε, στην Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη επιβραδύνουν την πρόοδο στις καρδιακές παθήσεις

Στεφανιαία νόσος: Οι αυξήσεις στα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσαν να ευθύνονται για την επιβράδυνση στη μείωση του επιπολασμού της σταφανιαίας νόσου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Σε ποιες περιοχές αναβάλλονται την Τετάρτη οι υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

e-ΕΦΚΑ: Δεν θα συνεδριάσουν αύριο, Τετάρτη, οι υγειονομικές επιτροπές σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες. Την ίδια ώρα, θα αναβληθούν και οι επιτροπές σε περιοχές που δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση του ιατρού μέλους της επιτροπής.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.