ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Θα ερευνήσει την προέλευση του ιού από τη Γιουχάν

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Θα ερευνήσει την προέλευση του ιού από τη Γιουχάν

Π.Ο.Υ. κορωνοϊός: Θα ερευνήσει την προέλευση του ιού από τη Γιουχάν. Μια ομάδα 10 διεθνών επιστημόνων θα ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Γιουχάν τον επόμενο μήνα για να ερευνήσει τις ρίζες του κορωνοϊού, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το Πεκίνο ήταν απρόθυμο να συμφωνήσει σε μια ανεξάρτητη έρευνα και χρειάστηκαν πολλούς μήνες  διαπραγματεύσεων ώστε επιτραπεί στον ΠΟΥ να έχει πρόσβαση στην πόλη. Ο ιός θεωρείται ότι προέρχεται από μια αγορά στην πόλη που πουλάει ζώα. Ωστόσο, η αναζήτηση της πηγής έχει οδηγήσει σε εντάσεις, κυρίως με τις ΗΠΑ.

Βιολόγος της ομάδας που ταξίδεψε στη Γιουχάν είπε ότι ο Π.Ο.Υ δεν επεδίωκε να επιμερίσει την ευθύνη, αλλά μάλλον να αποτρέψει μελλοντικές εστίες. “Δεν έχει να κάνει με την εύρεση μιας ένοχης χώρας”, ανέφερε ο Fabian Leendertz από το Γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch. “Έχει να κάνει με την προσπάθεια κατανόησης του τι συνέβη και μετά να δούμε εάν, βάσει αυτών των δεδομένων, μπορούμε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο στο μέλλον”. Τις πρώτες ημέρες του ιού, εντοπίστηκε σε μια αποκαλούμενη “υγρή αγορά” στη Wuhan της επαρχίας Hubei, και υπέθεσαν ότι εκεί ήταν που έκανε το άλμα από τα ζώα στους ανθρώπους. Τώρα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί απλά να έχει ενισχυθεί εκεί.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας Κινέζος γιατρός στο Κεντρικό Νοσοκομείο Wuhan – Li Wenliang – προσπάθησε να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του για την πιθανή έξαρση μιας νέας νόσου, αλλά η αστυνομία του είπε να “σταματήσει να κάνει ψευδή σχόλια” και διερευνήθηκε για “διάδοση φημών”. Ο Dr Li πέθανε το Φεβρουάριο μετά την προσβολή του ιού κατά τη θεραπεία ασθενών στην πόλη. Τον Απρίλιο, προέκυψαν υποψίες και ισχυρισμοί ότι ο ιός μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο στο Wuhan.

Ήρθαν στο φως τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τα οποία ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι της πρεσβείας ανησυχούσαν για τη βιοασφάλεια στην περιοχή. Πρόσφατα δημοσιεύματα σε κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Covid-19 θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εκτός Κίνας. Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν ότι οι εκθέσεις είναι αβάσιμες, και η εκστρατεία απεικονίζει την ανησυχία εντός της ηγεσίας στο Πεκίνο σχετικά με τις ζημιές στη διεθνή φήμη της χώρας από την πανδημία.

Η Κίνα καλεί τις χώρες να συνεργαστούν με την ΠΟΥ για να ερευνήσουν την προέλευση COVID-19

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Επιτροπή από τον Π.Ο.Υ τη UNICEF και τη Lancet επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών

Ο ΠΟΥ δίνει συμβουλές προστασίας στα θύματα βίας εν καιρώ lockdown

Ο ΠΟΥ ανοίγει γραφείο στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.

Εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα-Ασκήσεις & tips που ανακουφίζουν τον πόνο

Αθλητισμός κολύμβηση: Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να προκαλέσει κατάγματα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Ασύρματος βηματοδότης βιοδιασπάται όταν δεν είναι απαραίτητος

Ασύρματος βηματοδότης: Οι ερευνητές είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά να προσφέρουν στους ασθενείς με καρδιοπάθειες έναν προσωρινό «έξυπνο» βηματοδότη που απλώς διαλύεται όταν δεν είναι πλέον απαραίτητος.

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.