Σεξουαλική Υγεία

Φρόιντ σεξ: 7 πράγματα που αποκάλυψε για τον έρωτα

Φρόιντ σεξ: 7 πράγματα που αποκάλυψε για τον έρωτα

Φρόιντ σεξ: 7 πράγματα που αποκάλυψε για τον έρωτα. Ο Φρόιντ έβαλε το σεξ στον χάρτη. Συνειδητοποίησε ότι ακόμη και τα μωρά έχουν ερωτικά συναισθήματα και ότι όλα τα μέρη του σώματος μπορούν να είναι ερωτικά.

Ο Φρόιντ ήξερε ότι η αγάπη, το σεξ, οι φαντασιώσεις, ακόμη και η αμφιθυμία είναι στο μυαλό μας συνειδητά και ασυνείδητα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε κάνει λάθος. Δεν κατάλαβε τη σεξουαλικότητα των γυναικών πολύ καλά και έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν ισχυρίστηκε ότι ο κλειτοριδικός οργασμός ήταν ασήμαντος εκτός από τον πρόδρομο του πιο σημαντικού, κολπικού οργασμού.

  1. Η σεξουαλικότητα είναι αδυναμία όλων – και δύναμη.
  2. Κάθε μέρος του σώματος είναι ερωτικό
  3. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική ασθένεια
  4. Όλες οι σχέσεις αγάπης περιέχουν αμφίσημα συναισθήματα
  5. Μαθαίνουμε να αγαπάμε από τις πρώιμες σχέσεις μας με τους γονείς και τους φροντιστές
  6. Ο αγαπημένος μας γίνεται μέρος του εαυτού μας
  7. Η φαντασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον σεξουαλικό ενθουσιασμό

Το σεξ αποτελεί πρωταρχικό κίνητρο και κοινό παρονομαστή για όλους μας. Ακόμα και ίσως ειδικά, τα πιο συνετά, πουριτανικά άτομα παλεύουν πολύ ενάντια στη σεξουαλική όρεξη και την έκφρασή τους.  Για αποδεικτικά στοιχεία, πρέπει κανείς να κοιτάξει μόνο τα πολλά σκάνδαλα που έχουν ταρακουνήσει το Βατικανό και τις φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Ο Φρόιντ παρατήρησε αυτόν τον αγώνα σε άνδρες και γυναίκες στη Βικτωριανή Βιέννη. Αλλά η σεξουαλικότητά μας μας καθορίζει με υγιείς και εντελώς απαραίτητους τρόπους. Αν δεν πιστεύετε στον Φροϋδικό θεραπευτή σας, απλώς ρωτήστε τη Samantha Jones από το HBO’s Sex and the City.

Ο Φρόιντ ήξερε ότι τα ανθρώπινα όντα ήταν σεξουαλικά όντα από την αρχή. Πήρε την έμπνευσή του από το μωρό που θηλάζει στο στήθος της μητέρας για να δείξει το παράδειγμα μιας πιο ώριμης σεξουαλικότητας, λέγοντας: «Κανείς απ’ όσοι έχουν  δει ένα μωρό να βυθίζεται χορτασμένο πίσω από το γυναικείο στήθος  και να κοιμάται με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα κι ένα χαμόγελο ευτυχίας, δε μπορεί να ξεπεράσει ότι αυτή η εικόνα είναι η αντανάκλαση της έκφρασης της σεξουαλικής ικανοποίησης αργότερα στη ζωή.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού η εγκυμοσύνη

Μόνο το sex δεν φτάνει...

Πόσο διαδεδομένο είναι το BDSM

Σεξ με νεότερο άνδρα. Γιατί το προτιμούν οι ώριμες γυναίκες

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Όταν σε θέλει μόνο για σεξ: Αναγνώριση και πρακτική αντιμετώπιση. Είναι τόσο υπέροχο να γνωρίζεις κάποιον, όπου υπάρχει η χημεία. Νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας "σύνδεσης αγάπης". Η ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρόμοιες αξίες που μοιράζεστε μαζί τους - σας δίνουν λόγους να πιστεύετε: αυτό είναι ένα άτομο που θα σας άρεσε να γνωρίσετε για μια πιθανή σχέση.

Η σεξουαλικότητα δεν καθορίζεται μόνο από τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους σέξι ανθρώπους ως «καυτούς» ή «σαγηνευτικούς» και εστιάζουν ιδιαίτερα στη σεξουαλική επιθυμία και την κατάκτηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζουν αυτές τις σκέψεις, σεξουαλικοποιούν όσους συμπεριφέρονται με προκλητικές, συναρπαστικές και δελεαστικές συμπεριφορές.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Σεξ: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.