Σεξουαλική Υγεία

Ανδρική σεξουαλικότητα: Νεύρα στην επιδερμίδα που βοηθούν στο σεξ

Ανδρική σεξουαλικότητα: Νεύρα στην επιδερμίδα που βοηθούν στο σεξ

Ανδρική σεξουαλικότητα: Νεύρα στην επιδερμίδα που βοηθούν στο σεξ. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ερωτικής ζωής, η πρόωρη εκσπερμάτωση  είναι το κύριο σεξουαλικό πρόβλημα των ανδρών και πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες έχουν έκπτωση στα ερωτικά παιχνίδια και είναι πολύ σταθεροί στα γεννητικά όργανα και τη συνουσία.

Και τα δύο προβλήματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν – και ενδεχομένως να εξαλειφθούν – όταν οι άντρες εκτιμούν τον ερωτικό αντίκτυπο ειδικών, ελάχιστα γνωστών νεύρων που είναι ενσωματωμένα σε κάθε τετραγωνική ίντσα του δέρματος όλων.

Και οι πέντε αισθήσεις μπορούν να είναι πύλες στη σεξουαλική επιθυμία και ευχαρίστηση. Όμως, οι περισσότερες έρευνες εστιάζουν  σε δύο μόνο: μυρωδιά (αρώματα και άλλα αρώματα, μια βιομηχανία 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως) και την όραση (πορνογραφία και εσώρουχα, 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια). Εν τω μεταξύ, το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, είναι κρίσιμο για τη σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά εκπληκτικά λίγη έρευνα έχει επικεντρωθεί στον ερωτικό αντίκτυπο της αφής. Μια πρόσφατη μελέτη από Ευρωπαίους ερευνητές δείχνει πώς η απαλή αφή τροφοδοτεί την ερωτική διέγερση και ενισχύει την αγάπη, αλλά επηρεάζει διαφορετικά τους άνδρες και τις γυναίκες

Ας εξετάσουμε τη φυσιολογία του πόνου. Εγκαύματα, τσιμπήματα μελισσών, σπασμένα οστά και άλλες επιβλαβείς αισθήσεις ενεργοποιούν τα νεύρα του πόνου στο δέρμα. Οι βιοηλεκτρικές πληροφορίες μπαίνουν στον εγκέφαλο και μας ωθούν να ξεφύγουμε και να ανταποκριθούμε λεκτικά, αλλά  το δέρμα περιέχει επίσης άλλα ευαίσθητα στην αφή νεύρα που λίγοι έχουν ακούσει ποτέ: C-απτική ίνα. Ενεργοποιούνται με απαλό μασάζ οπουδήποτε και παντού, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Τα νεύρα C-απλής παίζουν βασικό αλλά απεριόριστο ρόλο στη σεξουαλική διέγερση και την ευχαρίστηση. Όταν διεγείρονται, οι ίνες C-απλής προειδοποιούν τον εγκέφαλο για ευχαρίστηση και μας ωθούν να πούμε, “Αχ.” Η ενεργοποίηση των νευρικών αλάτων C διεγείρει επίσης την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνης, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα χαλάρωσης, ευτυχίας και προσκόλλησης – συναισθήματα κεντρικά για ένα υπέροχο σεξ.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι άνδρες που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τη διέγερση νευρικού C-απτικού ανέφεραν επίσης  λιγότερο πρόβλημα με την πρόωρη εκσπερμάτωση. Το PE επηρεάζει το ένα τέταρτο έως το ήμισυ των ανδρών όλων των ηλικιών, γεγονός που το καθιστά το πιο διαδεδομένο σεξ πρόβλημα των ανδρών. Τα τελευταία 60 χρόνια, οι σεξουαλικοί θεραπευτές έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα που βοηθά περίπου το 90% των ασθενών με PE να μάθουν αξιόπιστο έλεγχο της εκσπερμάτισης. Ένα βασικό στοιχείο αυτού του προγράμματος είναι το απαλό μασάζ ολόκληρου του σώματος που ενεργοποιεί τα νεύρα C-απτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ύπνος μετά το σεξ χωρίς εσώρουχα προστατεύει από μολύνσεις

Πώς ο κορωνοϊός ενισχύει τις προφυλάξεις στο σεξ

Μάθε όσα θέλεις να ξέρεις για το πρωκτικό σεξ

Γιατί κοιμάται μετά το σεξ κατευθείαν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.