Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και ηλικία: Γιατί οι μεγαλύτερες γυναίκες προτιμούν το σεξ με νεότερους

Σεξ και ηλικία: Γιατί οι μεγαλύτερες γυναίκες προτιμούν το σεξ με νεότερους

Σεξ και ηλικία: Γιατί οι μεγαλύτερες γυναίκες προτιμούν το σεξ με νεότερους. Υπήρχαν πάντοτε ζευγάρια που αποτελούνται από μεγαλύτερες γυναίκες (κούγκαρ) και σημαντικά νεότερους άντρες, αλλά αυτές οι σχέσεις έγιναν τάση το 2009 με την πρεμιέρα της τηλεοπτικής εκπομπής «Cougar Town».

Στη συνέχεια, το 2017, ο Εμμανουήλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας και τα ΜΜΕ  ασχολήθηκαν αρκετά με το γεγονός ότι η σύζυγός του, και πρώην δασκάλα του,  ήταν  κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη του. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σεξολόγοι έχουν πρόσφατα ερευνήσει το φαινόμενο “κούγκαρ”.

Ένας Γάλλος ερευνητής πραγματοποίησε σε βάθος συνεντεύξεις με 55 γυναίκες, ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίες είχαν ασχοληθεί με σημαντικά νεότερους άνδρες. Η επιλογή των συντρόφων τους περιλάμβανε διάφορους παράγοντες, ανεξάρτητους από τις ηλικιακές διαφορές τους: εμφάνιση, ευφυΐα, καλοσύνη, οικογενειακό υπόβαθρο και αίσθηση του χιούμορ. Όμως, οι νεότεροι άνδρες έδωσαν επίσης στις μεγαλύτερες συντρόφους τους ένα δώρο καλωσορίσματος – σεξ “αψηφώντας το σενάριο”.

Τα διαδεδομένα σεξουαλικά σενάρια περιλαμβάνουν:

  • Ανδρική λαγνεία.
  • Γυναίκες που θέλουν να αισθάνονται ποθητές.
  • Οι άνδρες πρέπει να ενορχηστρώσουν το σεξ. Οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν το προβάδισμά τους.
  • Γυναίκες που φτάνουν κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Αυτά τα σενάρια μπορεί να είναι ευρέως αποδεκτά, αλλά είναι σοβαρά λανθασμένα: Ναι, η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών θέλουν να αισθάνονται επιθυμητές. Επιπλέον, μερικά επιπλέον στοιχεία είναι ότι – εκτιμώμενα 5 έως 10 τοις εκατό – βιώνουν επίσης δια βίου την ανδρική λαγνεία. Πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν υποτιμηθεί από φίλους και συνομήλικους τους για το ότι είχαν έντονη λίμπιντο.

Το σεξ  είχε σε ίση ποσότητα την πεολειχία αλλά και την αιδοιολειχία. Σε αντίθεση με τους  μεγάλους άνδρες οι νεότεροι ήταν πολύ πιο ανοιχτοί στο να ασχοληθούν περισσότερο με το αιδοίο και την τέρψη του, ικανοποιώντας απόλυτα τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, ερεθίζοντας τες ακραία.  Όταν οι άνδρες ενορχηστρώνουν το σεξ, εργάζονται για τους οργασμούς καταβάλλοντας περίπου το 95 τοις εκατό του χρόνου. Ωστόσο, ανάλογα με τη μελέτη, το ποσοστό των γυναικείων σεξουαλικών οργασμών είναι μόνο 50 έως 70 %, ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί ή πόσο μεγάλη είναι η στύση. Όπως μόλις αναφέρθηκε, στις σχέσεις κούγκαρ-νέων, οι γυναίκες επιμένουν στην εκτεταμένη αιδοιολειχία, που τις βοηθά να φτάσουν στην κορύφωση.

Τέλος, στη μελέτη, φαίνεται ότι οι μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες εκτίμησαν τη σεξουαλική ενέργεια και την αντοχή των μικρών τους, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να αυξάνουν νέες στύσεις αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, ώστε το ζευγάρι να μπορεί να πάει δεύτερο και μερικές φορές ακόμη και τρίτο! Και ενώ οι ώριμες γυναίκες δίνουν παραπάνω έμφαση στην αιδοιολειχία, δεν απορρίπτουν το σεξ, που γενναιόδωρα τους προσφέρουν οι νέοι. Να σημειώσουμε ότι σε άλλη μελέτη έχει αναφερθεί ότι τα 2/3 των ανδρών που είχαν εμπειρία με μεγαλύτερη γυναίκα ένιωθαν ευγνωμοσύνη για την ερωτική τους μύηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

13 βήματα για να τον τρελάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ

Πού να δώσετε προσοχή για να αυξήσετε τον σεξουαλικό πόθο

Μάθε όσα θέλεις να ξέρεις για το πρωκτικό σεξ

Το σεξ ανάμεσα σε ηλικιωμένα ζευγάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.