Σεξουαλική Υγεία

Εγκυμοσύνη- σεξ: Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού

Εγκυμοσύνη- σεξ: Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού

Εγκυμοσύνη- σεξ: Επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού. Η αντιμετώπιση της εγκυμοσύνης ως ζευγάρι μπορεί να είναι μια πρόκληση αλλά όσο υπέροχη όσο δύσκολη.

Κατά τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ατομικές διαφορές είναι μεγάλες. Όμως, αναμφίβολα, η επικείμενη άφιξη ενός παιδιού σηματοδοτεί ένα πριν και μετά στη ζωή του καθενός από τους γονείς του και επίσης στη συναισθηματική τους ένωση . Έτσι, εάν το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι θετικό ή αρνητικό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται και οι δύο την κατάσταση.

Αυτό το συναισθηματικό roller coaster μπορεί να επηρεάσει τη σχέση του ζευγαριού εάν δεν υπάρχει επικοινωνία, ενσυναίσθηση και ανοχή μεταξύ τους. Είναι σημαντικό η γυναίκα να γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα της, έτσι ώστε να μπορεί να βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα και όχι σε εντυπώσεις, ώστε να μην επηρεάζεται τόσο από τις ενέργειες του συντρόφου της. Όμως, από την πλευρά του, ο άντρας πρέπει να είναι υπομονετικός, με κατανόηση και ευαίσθητος στη διαδικασία που περνάει η σύντροφός του. Διαφορετικά, εάν δεν υπάρχει καλή διάθεση και των δύο στον διάλογο, οι τριβές μπορεί να είναι έντονες και σταθερές. Η γυναίκα μπορεί να αισθάνεται μοναξιά, παρεξηγημένη και συναισθηματικά παραμελημένη, ενώ ο άντρας μπορεί να αισθάνεται επίθεση και κακομεταχείριση χωρίς λόγο.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η μείωση της λίμπιντο είναι συχνή, ειδικά σε μερικές στιγμές της εγκυμοσύνης. Η σωματική δυσφορία και η αλλαγή μπορεί να συμβάλουν σε αυτό. Επομένως, είναι απαραίτητο να είστε υπομονετικοί και να κατανοείτε ο ένας τον άλλον και να περνάτε από κάθε στάδιο από την αγάπη, την αποδοχή και την ένωση. Όλα θα περάσουν. Η ενσυναίσθηση, η υπομονή, η ανοχή και η αγάπη που μια μέρα μας οδήγησαν να σφυρηλατήσουμε τον δεσμό πρέπει να είναι βασικοί σύμμαχοι. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκυμοσύνη θα είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της υπάρχουσας ένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βαλσαμέλαιο: Το φυσικό προϊόν που βοηθάει να απαλλαγείτε από τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Βάλτε το τζίντζερ στις διατροφικές σας συνήθειες - Δείτε τον τρόπο

Εγκυμοσύνη: Αντιεπιληπτικά΄με αυξημένο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών στο παιδί που θα γεννηθεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.

Οι ψυχικές συνθήκες της μητέρας οδηγούν σε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στις ΗΠΑ

Πάνω από το 80% των μητρικών θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προληφθούν, ιδιαίτερα οι σχεδόν 1 στους 4 μητρικούς θανάτους που αποδίδονται σε διαταραχές ψυχικής υγείας.