Σεξουαλική Υγεία

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν; Αρχικά ας απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι το BDSM: Είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.

Ιταλοί ερευνητές πρόσφατα εξέτασαν τη σεξουαλικότητα 266 Ιταλών ανδρών και γυναικών που απολαμβάνουν τη δουλεία, την πειθαρχία και τον σαδο-μαζοχισμό (BDSM). Ο πληθυσμός της μελέτης κυμάνθηκε στην ηλικία από 18 έως 74 και κατά μέσο όρο 41. Το 2015, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ερεύνησαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.021 Αμερικανών ενηλίκων. Πολλοί δήλωσαν ότι δοκίμασαν ορισμένα στοιχεία του BDSM: spanking (30 τοις εκατό), κυρίαρχο / υποτακτικό παιχνίδι ρόλων (22 τοις εκατό), αυτοσυγκράτηση (20 τοις εκατό) και μαστίγωμα (13 τοις εκατό).

Το 2017, Βέλγοι επιστήμονες ερεύνησαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.027 Βέλγων ενηλίκων. Εκείνοι που παραδέχτηκαν πειραματισμούς με BDSM – σχεδόν οι μισοί (47 τοις εκατό). Δεκατρία τοις εκατό είπε ότι έπαιζαν έτσι «τακτικά» 8% δήλωσαν ότι ένιωσαν «αφοσιωμένοι» στη σεξουαλικότητα BDSM. Στη φαντασία, το BDSM είναι ακόμη πιο δημοφιλές. Στη Βελγική μελέτη που μόλις αναφέρθηκε, το 69 τοις εκατό των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι είχαν φαντασιώσεις BDSM, κάποιες αρκετά ακραίες.

Το 2011, άνοιξε ένα μοναδικό παράθυρο στη δημοτικότητα των φαντασιώσεων και του παιχνιδιού BDSM με τις δημοσιεύσεις της τριλογίας του Fifty Shades of Gray από τον Άγγλο συγγραφέα E.L. Τζέιμς. Τα τρία μυθιστορήματα ακολουθούν τον Christian Gray, έναν ατρόμητο, νεαρό κυρίαρχο δισεκατομμυριούχο και την αρχικά αφελή ερωμένη του Anastasia Steele, καθώς γίνεται υποτακτική του(sub, bottom), αρχικά διστακτικά, μετά πρόθυμα και τελικά ενθουσιωδώς. Μέχρι το 2019, η Fifty Shades είχε πουλήσει 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε 50 γλώσσες, το μοναδικό βιβλίο που έχει πουλήσει ποτέ τόσο πολλά αντίγραφα τόσο γρήγορα. Η σειρά ταινιών Fifty Shades έχει κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Και όταν η τριλογία έφτασε στη λίστα των μπεστ σέλερ, τα καταστήματα υλικού ανέφεραν μια ασυνήθιστη αύξηση των πωλήσεων σχοινιού.

Οι οπαδοί του BDSM είναι διπλανοί άνθρωποι, ψυχικά υγιείς και τυπικοί από κάθε άποψη – εκτός από το ότι βρίσκουν το απλό σεξ ανιαρό και θέλουν κάτι πιο συναρπαστικό και άγριο.  *Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις “Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism”, οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως Δεσμά & Πειθαρχία” (B/D), “Κυριαρχία & Υποταγή” (D/S), “Σαδισμός & Μαζοχισμός” (S/M). Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ερωτικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid-19 ασφαλές σεξ με την χρήση της μάσκας

Δοκίμασε και εσύ και ανακάλυψε ποια στάση σε φτιάχνει περισσότερο

Σεξ με νεότερο άνδρα. Γιατί το προτιμούν οι ώριμες γυναίκες

Πιθανές αιτίες αιμορραγίας μετά την σεξουαλική επαφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.