Σεξουαλική Υγεία

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν

BDSM σεξ: Τι είδους τύποι το απολαμβάνουν; Αρχικά ας απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι το BDSM: Είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.

Ιταλοί ερευνητές πρόσφατα εξέτασαν τη σεξουαλικότητα 266 Ιταλών ανδρών και γυναικών που απολαμβάνουν τη δουλεία, την πειθαρχία και τον σαδο-μαζοχισμό (BDSM). Ο πληθυσμός της μελέτης κυμάνθηκε στην ηλικία από 18 έως 74 και κατά μέσο όρο 41. Το 2015, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ερεύνησαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.021 Αμερικανών ενηλίκων. Πολλοί δήλωσαν ότι δοκίμασαν ορισμένα στοιχεία του BDSM: spanking (30 τοις εκατό), κυρίαρχο / υποτακτικό παιχνίδι ρόλων (22 τοις εκατό), αυτοσυγκράτηση (20 τοις εκατό) και μαστίγωμα (13 τοις εκατό).

Το 2017, Βέλγοι επιστήμονες ερεύνησαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.027 Βέλγων ενηλίκων. Εκείνοι που παραδέχτηκαν πειραματισμούς με BDSM – σχεδόν οι μισοί (47 τοις εκατό). Δεκατρία τοις εκατό είπε ότι έπαιζαν έτσι «τακτικά» 8% δήλωσαν ότι ένιωσαν «αφοσιωμένοι» στη σεξουαλικότητα BDSM. Στη φαντασία, το BDSM είναι ακόμη πιο δημοφιλές. Στη Βελγική μελέτη που μόλις αναφέρθηκε, το 69 τοις εκατό των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι είχαν φαντασιώσεις BDSM, κάποιες αρκετά ακραίες.

Το 2011, άνοιξε ένα μοναδικό παράθυρο στη δημοτικότητα των φαντασιώσεων και του παιχνιδιού BDSM με τις δημοσιεύσεις της τριλογίας του Fifty Shades of Gray από τον Άγγλο συγγραφέα E.L. Τζέιμς. Τα τρία μυθιστορήματα ακολουθούν τον Christian Gray, έναν ατρόμητο, νεαρό κυρίαρχο δισεκατομμυριούχο και την αρχικά αφελή ερωμένη του Anastasia Steele, καθώς γίνεται υποτακτική του(sub, bottom), αρχικά διστακτικά, μετά πρόθυμα και τελικά ενθουσιωδώς. Μέχρι το 2019, η Fifty Shades είχε πουλήσει 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε 50 γλώσσες, το μοναδικό βιβλίο που έχει πουλήσει ποτέ τόσο πολλά αντίγραφα τόσο γρήγορα. Η σειρά ταινιών Fifty Shades έχει κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Και όταν η τριλογία έφτασε στη λίστα των μπεστ σέλερ, τα καταστήματα υλικού ανέφεραν μια ασυνήθιστη αύξηση των πωλήσεων σχοινιού.

Οι οπαδοί του BDSM είναι διπλανοί άνθρωποι, ψυχικά υγιείς και τυπικοί από κάθε άποψη – εκτός από το ότι βρίσκουν το απλό σεξ ανιαρό και θέλουν κάτι πιο συναρπαστικό και άγριο.  *Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις “Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism”, οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως Δεσμά & Πειθαρχία” (B/D), “Κυριαρχία & Υποταγή” (D/S), “Σαδισμός & Μαζοχισμός” (S/M). Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα ερωτικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid-19 ασφαλές σεξ με την χρήση της μάσκας

Δοκίμασε και εσύ και ανακάλυψε ποια στάση σε φτιάχνει περισσότερο

Σεξ με νεότερο άνδρα. Γιατί το προτιμούν οι ώριμες γυναίκες

Πιθανές αιτίες αιμορραγίας μετά την σεξουαλική επαφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νέους ως απάντηση στις ανακρίβειες του διαδικτύου

Sex διαδίκτυο ανήλικοι: Οι νέοι κάτω των 18 ετών έρχονται αντιμέτωποι με την διαδικασία εξερεύνησης της σεξουαλικότητάς τους. Το διαδίκτυο περιέχει τις πληροφορίες, όπως δυστυχώς και μη αποδεκτές συμπεριφορές.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Αίτια - Συμπτώματα - Θεραπεία

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στους άνδρες: Με τον όρο χαμηλή λίμπιντο περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται ή απουσιάζει. Η λίμπιντο είναι κυρίως ένα ορμονικό και εγκεφαλικό φαινόμενο.