ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μάσκες Κορωνοϊός: Το ΜΙΤ κατασκευάζει μάσκα που εξοντώνει τον Covid 19

Μάσκες Κορωνοϊός: Το ΜΙΤ κατασκευάζει μάσκα που εξοντώνει τον Covid 19

Μάσκες Κορωνοϊός: Το ΜΙΤ κατασκευάζει μάσκα που εξοντώνει τον Covid 19.  Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια μάσκα που παγιδεύει και εξουδετερώνει την επιβλαβή δράση του κορονοϊού με όπλο την θερμότητα.

Οι μάσκες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στο φιλτράρισμα ιών όπως ο ιός SARS-CoV-2, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μόλυνσης. Μια ομάδα ερευνητών από το MIT ελπίζει τώρα να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει μια μάσκα που απενεργοποιεί τους ιούς χρησιμοποιώντας θερμότητα.

Οι ερευνητές στοχεύουν να κατασκευάσουν μάσκες που ενσωματώνουν ένα θερμαινόμενο πλέγμα χαλκού. Καθώς το άτομο που φορά τη μάσκα αναπνέει μέσα και έξω, ο αέρας ρέει επανειλημμένα στο πλέγμα και τυχόν ιικά σωματίδια στον αέρα επιβραδύνονται και απενεργοποιούνται από το πλέγμα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Μια τέτοια μάσκα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τους επαγγελματίες της υγείας, λένε οι ερευνητές, καθώς και για το κοινό σε καταστάσεις όπου η κοινωνική απόσταση θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, όπως ένα πολυσύχναστο λεωφορείο. «Αυτή είναι μια εντελώς νέα ιδέα για τη μάσκα στο ότι δεν αποκλείει κυρίως τον ιό. Στην πραγματικότητα αφήνει τον ιό να περάσει από τη μάσκα, αλλά το επιβραδύνει και το απενεργοποιεί », λέει ο Michael Strano, ο καθηγητής χημικών μηχανικών Carbon P. Dubbs στο MIT.

“Αυτό το σχέδιο σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε μια μικρή μάσκα, κάτι που θα ταιριάζει στο πρόσωπό σας, αλλά ο ιός μπορεί να περάσει πολύ περισσότερο χρόνο για να απενεργοποιηθεί από ό, τι χωρίς τον σχεδιασμό αντιδραστήρα αντίστροφης ροής”, λέει ο Strano. Το πλέγμα χαλκού περιβάλλεται από νεοπρένιο, ένα μονωτικό υλικό που εμποδίζει το εξωτερικό της μάσκας να γίνει πολύ ζεστό για φθορά. “Η συντριπτική πλειονότητα των μασκών λειτουργεί σήμερα με διήθηση, φιλτράρισμα σωματιδίων κατά μέγεθος ή ηλεκτρικό φορτίο”, λέει ένας από τους ερευνητές. “Αυτή η μάσκα βασίζεται σε έναν διαφορετικό μηχανισμό και λειτουργεί κυρίως με θερμική απενεργοποίηση.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία φέρνει αυτοματοποιημένα εργαστήρια

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο μοντέλο για τον σχεδιασμό φαρμάκων covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι καθιστά την Νεκρά Θάλασσα θεραπευτικό προορισμό για την ψωρίαση

Νεκρά Θάλασσα Ψωρίαση: Είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι τα άτομα με δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, μπορούν να επωφεληθούν από τα μπάνια στη Νεκρά Θάλασσα στο ανατολικό Ισραήλ, όπου το νερό είναι 10 φορές πιο αλμυρό από τον ωκεανό.

Οι τακτικές προπονήσεις ενισχύουν τις γνωστικές διεργασίες

Αθλητισμός Οφέλη Εγκέφαλος: Η συμβολή της άσκησης στην υγεία είναι σημαντική. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει ολιστικά το σώμα μας και την ψυχή, προωθώντας τις φυσικές μας λειτουργίες και τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί πώς και ποιο είδος άσκησης ενισχύει την εγκεφαλική υγεία.

Σαρδέλα : Η κατανάλωση της αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

Τα οφέλη για την υγεία της σαρδέλας και των λιπαρών ψαριών, γενικά, είναι ευρέως γνωστά. Τα υψηλά επίπεδα ακόρεστων λιπών τους βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και στην πρόληψη της εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.

Πώς η έλευση του παιδιού δεν θα επηρεάσει την ερωτική σας ζωή

Οι μπαμπάδες που ασχολούνται ενεργά με τη φροντίδα του παιδιού στο σπίτι έχουν καλύτερη σχέση με τη σύντροφό τους και μεγαλύτερη ικανοποίηση από την ερωτική τους επαφή, υποστηρίζει νέα έρευνα

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση : Έτσι θεραπεύεται η κατάθλιψη

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση :  Η επαναλαμβανόμενη διακρανιακή μαγνητική διέγερση, εγκρίθηκε από το FDA το 2008 ως ασφαλής και αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη ανθεκτική στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.