Τεχνολογία

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η εξέλιξη οδηγεί στην αυτοματοποίηση και τη ρομποτική εκτέλεση

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η εξέλιξη οδηγεί στην αυτοματοποίηση και τη ρομποτική εκτέλεση

Η εργαστηριακή πληροφορική και η ρομποτική μπορεί να λάβουν πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πειραματισμού υψηλής απόδοσης έως τις πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες και τους ενσωματωμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση πειραμάτων

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η IDTechEx έχει εντοπίσει τρεις πυλώνες τεχνολογίας πυρήνα που απαιτούνται για την εμφάνιση αυτοκινούμενων εργαστηρίων, όπως η εργαστηριακή πληροφορική, η πληροφορική υλικών και η ρομποτική. Αυτοματοποιημένα σύγχρονα εργαστήρια, όπου ένα εργαστήριο επιλέγει αυτόματα τι πειράματα θα κάνει, τα εκτελεί ρομποτικά, παρακολουθεί την αντίδραση με ενσωματωμένους αισθητήρες, αποκτά και αναλύει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια αποφασίζει τι πείραμα θα κάνει, μπορεί να απέχει πολύ από το να επιτευχθεί, ωστόσο η IDTechEx έχει επισημάνει πώς υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό η IDTechEx κυκλοφόρησε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την πληροφορική υλικών, αναφέροντας τις βασικές τεχνολογίες, τους παίκτες, τις εφαρμογές και τις προοπτικές της αγοράς.

Εργαστηριακή πληροφορική

Ο ρόλος της εργαστηριακής πληροφορικής και της ρομποτικής μπορεί να λάβει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πειραματισμού υψηλής απόδοσης έως τις πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες και τους ενσωματωμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση πειραμάτων. Αυτές οι εξελίξεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αναπαραγωγιμότητα, την ικανότητα εσωτερικής κοινοποίησης, την ασφάλεια και το ρυθμό δημιουργίας πειραματικών δεδομένων. Υλικά πληροφορικής (ή χημικοπληροφορική ή βιοπληροφορική ανάλογα με την περίπτωση) διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε κάθε στάδιο του πειραματικού κύκλου. Από τον έλεγχο των υποψηφίων και τις οπισθοσυνθετικές προβλέψεις έως τις σχέσεις δομής-ιδιοκτησίας και την περαιτέρω ανάλυση, ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει σε μια εργαστηριακή διαδικασία κλειστού βρόχου είναι προφανής. Εργασία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης είναι μερικά από τα βασικά ινστιτούτα σε αυτόν τον τομέα, με το Kebotix και το DeepMatter Group να είναι βασικοί παίκτες που εμπορευματοποιούν αυτές τις εξελίξεις.

Τρέχουσες εξελίξεις

Τα τρέχοντα παραδείγματα προόδου που έγιναν σε αυτοματοποιημένα εργαστήρια περιλαμβάνουν μια πρώιμη μελέτη που αποδείχθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Lockheed Martin. Συνδυάζοντας σύνθεση CVD υψηλής απόδοσης SWCNT με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης (AI), δημιούργησαν ένα Αυτόνομο Ερευνητικό Σύστημα (ARES), αποδεικνύοντας ότι το σύστημα θα μπορούσε να μάθει να βελτιστοποιεί την ανάπτυξη των νανοσωλήνων ελέγχοντας διάφορες πειραματικές παραμέτρους.

Επιπλέον, το 2020 το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και το Πανεπιστήμιο του Buffalo έδειξαν μια απόδειξη της έννοιας στην οποία μια κατάλληλη κβαντική κουκκίδα θα μπορούσε να αναγνωριστεί και να παραχθεί σε λιγότερο από 15 λεπτά για οποιοδήποτε χρώμα. Ομοίως, η εργασία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης διερεύνησε τη χημεία συντονισμού μέσω της ανακάλυψης νέων υπερμοριακών συμπλοκών με ένα αυτόνομο χημικό ρομπότ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

Το πρώτο μεταπτυχιακό στην ψηφιακή υγεία από το πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

Κλινικές δοκιμές ψηφιακή εποχή: Τα εμπόδια και η ανάγκη για μεταρρύθμιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.