Τεχνολογία

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η εξέλιξη οδηγεί στην αυτοματοποίηση και τη ρομποτική εκτέλεση

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η εξέλιξη οδηγεί στην αυτοματοποίηση και τη ρομποτική εκτέλεση

Η εργαστηριακή πληροφορική και η ρομποτική μπορεί να λάβουν πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πειραματισμού υψηλής απόδοσης έως τις πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες και τους ενσωματωμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση πειραμάτων

Ιατρική τεχνολογία εργαστήρια: Η IDTechEx έχει εντοπίσει τρεις πυλώνες τεχνολογίας πυρήνα που απαιτούνται για την εμφάνιση αυτοκινούμενων εργαστηρίων, όπως η εργαστηριακή πληροφορική, η πληροφορική υλικών και η ρομποτική. Αυτοματοποιημένα σύγχρονα εργαστήρια, όπου ένα εργαστήριο επιλέγει αυτόματα τι πειράματα θα κάνει, τα εκτελεί ρομποτικά, παρακολουθεί την αντίδραση με ενσωματωμένους αισθητήρες, αποκτά και αναλύει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια αποφασίζει τι πείραμα θα κάνει, μπορεί να απέχει πολύ από το να επιτευχθεί, ωστόσο η IDTechEx έχει επισημάνει πώς υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό η IDTechEx κυκλοφόρησε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την πληροφορική υλικών, αναφέροντας τις βασικές τεχνολογίες, τους παίκτες, τις εφαρμογές και τις προοπτικές της αγοράς.

Εργαστηριακή πληροφορική

Ο ρόλος της εργαστηριακής πληροφορικής και της ρομποτικής μπορεί να λάβει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πειραματισμού υψηλής απόδοσης έως τις πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες και τους ενσωματωμένους αισθητήρες για την παρακολούθηση πειραμάτων. Αυτές οι εξελίξεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αναπαραγωγιμότητα, την ικανότητα εσωτερικής κοινοποίησης, την ασφάλεια και το ρυθμό δημιουργίας πειραματικών δεδομένων. Υλικά πληροφορικής (ή χημικοπληροφορική ή βιοπληροφορική ανάλογα με την περίπτωση) διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε κάθε στάδιο του πειραματικού κύκλου. Από τον έλεγχο των υποψηφίων και τις οπισθοσυνθετικές προβλέψεις έως τις σχέσεις δομής-ιδιοκτησίας και την περαιτέρω ανάλυση, ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει σε μια εργαστηριακή διαδικασία κλειστού βρόχου είναι προφανής. Εργασία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης είναι μερικά από τα βασικά ινστιτούτα σε αυτόν τον τομέα, με το Kebotix και το DeepMatter Group να είναι βασικοί παίκτες που εμπορευματοποιούν αυτές τις εξελίξεις.

Τρέχουσες εξελίξεις

Τα τρέχοντα παραδείγματα προόδου που έγιναν σε αυτοματοποιημένα εργαστήρια περιλαμβάνουν μια πρώιμη μελέτη που αποδείχθηκε από το ερευνητικό εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Lockheed Martin. Συνδυάζοντας σύνθεση CVD υψηλής απόδοσης SWCNT με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης (AI), δημιούργησαν ένα Αυτόνομο Ερευνητικό Σύστημα (ARES), αποδεικνύοντας ότι το σύστημα θα μπορούσε να μάθει να βελτιστοποιεί την ανάπτυξη των νανοσωλήνων ελέγχοντας διάφορες πειραματικές παραμέτρους.

Επιπλέον, το 2020 το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και το Πανεπιστήμιο του Buffalo έδειξαν μια απόδειξη της έννοιας στην οποία μια κατάλληλη κβαντική κουκκίδα θα μπορούσε να αναγνωριστεί και να παραχθεί σε λιγότερο από 15 λεπτά για οποιοδήποτε χρώμα. Ομοίως, η εργασία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης διερεύνησε τη χημεία συντονισμού μέσω της ανακάλυψης νέων υπερμοριακών συμπλοκών με ένα αυτόνομο χημικό ρομπότ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

Το πρώτο μεταπτυχιακό στην ψηφιακή υγεία από το πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

Κλινικές δοκιμές ψηφιακή εποχή: Τα εμπόδια και η ανάγκη για μεταρρύθμιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Την Πέμπτη η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.

Μετά τη NASA ετοιμάζει και η ESA αποστολή στον αφιλόξενο πλανήτη της Αφροδίτης

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη κυριαρχείται από ένα ακραίο φαινόμενο θερμοκηπίου που βράζει την επιφάνεια στους 450 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να λιώσει μαλακά μέταλλα όπως ο μόλυβδος. Τα σύννεφα που καλύπτουν εντελώς όλο τον πλανήτη ρίχνουν βροχή θειικού οξέος, ενώ η πίεση στην επιφάνεια είναι σχεδόν 100 φορές υψηλότερη από ό,τι στη Γη.

Έρχονται πτήσεις με Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Η SpaceX είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το δίκτυο παροχής δορυφορικού Internet Starlink για να προσφέρει γρήγορες συνδέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει το Starlink και σε πάροχο Internet για τους επιβάτες εμπορικών πτήσεων.

Juno: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του παγωμένου Γανυμήδη

Juno: Το διαστημικό σκάφος Juno της Nasa πραγματοποίησε την πλησιέστερη των τελευταίων δύο δεκαετιών πτήση στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Δία, το Γανυμήδη, προσφέροντάς μας τις πρώτες ματιές στην παγωμένη σφαίρα.

Αποκαλύφθηκαν νέες ευπάθειες στην ασφάλεια Wi-Fi

Ασφάλεια Wi-Fi: Νέα έρευνα εντόπισε διάφορα ελαττώματα στην ασφάλεια των συνδέσεων Wi-Fi. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι εισβολείς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτές τις αδυναμίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα.