Καινοτομία

Αίμα ανάλυση τεχνητή νοημοσύνη: Βελτίωση στη διάγνωση

Αίμα ανάλυση τεχνητή νοημοσύνη: Βελτίωση στη διάγνωση

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αξιολόγηση των δειγμάτων αίματος θα μπορούσε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της φροντίδας και να μειώσει το χρόνο

Αίμα ανάλυση τεχνητή νοημοσύνη: Ένα νέο μικροσκόπιο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση των δειγμάτων αίματος θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο στις αρχές του 2021.  Η ισραηλινή εκκίνηση Scopio Labs ανακοίνωσε ότι το μικροσκόπιο X100 με τεχνολογία AI έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το μικροσκόπιο του Scopio στοχεύει στη μείωση του ανθρώπινου σφάλματος, καθώς οι περισσότεροι παθολόγοι χρησιμοποιούν χειροκίνητα εργαλεία για να κάνουν σε βάθος διάγνωση κατά την ανάλυση δειγμάτων αίματος.

Το X100 χρησιμοποιεί καινοτόμα εργαλεία όρασης υπολογιστή για τη λήψη ψηφιακών σαρώσεων, μαζί με προηγμένες τεχνικές απεικόνισης. Η εφαρμογή Full Field Perifheral Blood Smear (Full Field PBS) του μικροσκοπίου περιλαμβάνει ένα προσαρμοσμένο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων για την προ-ταξινόμηση των λευκών αιμοσφαιρίων σε 16 τάξεις, αξιολογήσεις μορφολογίας ερυθρών αιμοσφαιρίων, τοποθεσία και μέτρηση αιμοπεταλίων.

Επιτρέπει επίσης στον παθολόγο να κάνει μεγέθυνση και σμίκρυνση για να δει χιλιάδες κελιά σε μια ψηφιακή διαφάνεια, σε επίπεδο ανάλυσης 100Χ. Ο Scopio αναφέρει ότι μια τέτοια υψηλή ανάλυση δεν ήταν δυνατή μέχρι τώρα.

“Κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί εργαστηρίων, οι αιματολόγοι και οι αιματοπαθολόγοι κατά την αξιολόγηση δειγμάτων αίματος που περιέχουν μεγάλο αριθμό μορφολογικά μοναδικών κυττάρων εγκαίρως, σχεδιάσαμε τη λύση μας ειδικά για εργαστήρια αιματολογίας όπου μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της φροντίδας, τη συνέπεια των αποτελεσμάτων και να μειώσουμε τον έλεγχο είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Scopio Labs, Itai Hayut.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε άδεια από το FDA μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πολυκεντρικής μελέτης, καθώς φέρνουμε την καινοτόμο λύση μας σε εργαστήρια γύρω από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουμε στη βελτίωση του αποτελέσματος της διάγνωσης και της φροντίδας»

Το Scopio Labs ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό τη χρήση προηγμένης απεικόνισης και τεχνητής νοημοσύνης για την εξεύρεση νέων λύσεων στη διαγνωστική αιματολογίας, ανακαλύπτοντας ενεργές πληροφορίες από τεράστιες ποσότητες δεδομένων στο μέσο δείγμα αίματος και την αναρρόφηση μυελού των οστών.

«Το πεδίο της μικροσκοπίας είναι έτοιμο για μετασχηματισμό και είμαι ενθουσιώδης για τις προοπτικές της καινοτόμου εφαρμογής των Scopio Labs», δήλωσε ο Michael D. Feldman, MD, PhD, Αντιπρόεδρος Κλινικών Υπηρεσιών, Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας Ιατρικής Σχολής. «Με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες που συνδυάζουν την απεικόνιση και την τεχνητή νοημοσύνη να εισάγονται στο εργαστήριο, μπορούμε να παρέχουμε στους κλινικούς ιατρούς εργαλεία που ενισχύουν τις δυνατότητές τους».

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων που βασίζεται σε AI για τον κτηνιατρικό τομέα, το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε κτηνιατρικές κλινικές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μικροσκόπιο X100 και το Full Field PBS διατίθενται στην Ευρώπη με πιστοποίηση σήματος CE που χορηγήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Αναμένεται πλήρης εμπορική διαθεσιμότητα στις αρχές του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εικονική πραγματικότητα και εκπαίδευση στη μετα-Covid εποχή

Νέα διάσταση στις χειρουργικές επεμβάσεις με την τεχνητή νοημοσύνη

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.