Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

Το κέικ είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων. Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και οι συνταγές για τις διάφορες εκδοχές του είναι πολλές.

Όποια και αν είναι όμως τα υλικά της συνταγής, ορισμένα tips είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα και που πρέπει να τηρήσουμε κατά τη διαδικασία παρασκευής του.

Τα tips ακολουθούν εδώ και χρόνια οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας και είναι ο λόγος που τα κέικ τους είναι πάντα τόσο λαχταριστά και αφράτα.

Ποια είναι αυτά; Δείτε τα, εφαρμόστε τα και θα δείτε αμέσως διαφορά. Τις μέρες που έχουμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία για εξάσκηση!

Ζυγίστε προσεκτικά τα υλικά σας - Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια. Σιγά - σιγά θα εξοικειωθείτε και θα μπορείτε να δείτε εάν το μείγμα σας έχει την υφή που χρειάζεται και με το μάτι.

Βγάλτε από το ψυγείο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον 3 ώρες πριν - Είναι σημαντικό το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αποφύγετε το πολύ χτύπημα - Στις περισσότερες συνταγές, το πρώτο βήμα για την παρασκευή του κέικ είναι το χτύπημα της ζάχαρης με το βούτυρο. Χτυπήστε τα δύο υλικά πολύ καλά για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Από εκεί και έπειτα, όταν θα αρχίσετε να προσθέτετε τα στερεά στοιχεία, το κέικ δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Χτυπήστε τα τόσο, ώστε να αναμειχθούν.

Εάν ανάμεσα στα υλικά του κέικ σας είναι η βανίλια, προτιμήστε την υγρή βανίλια από τη σκόνη που βρίσκεται στις γνωστές ασπροκόκκινες κάψουλες.

Κοσκινίστε καλά το αλεύρι και το baking powder πριν τα χρησιμοποιήσετε - Το κοσκίνισμα συμβάλλει στο αφράτο αποτέλεσμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο - Πριν βάλετε το κέικ σας για ψήσιμο, είναι σημαντικό ο φούρνος να είναι προθερμασμένος.

Pin It

Cook name