Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συχνότητα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνουμε σεξ

Σεξ συχνότητα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνουμε σεξ

Σεξ συχνότητα: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική συχνότητα είναι τόσο συχνές επειδή είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν. είναι πιο εύκολο να μετράτε πόσες φορές κάνετε σεξ σε μια δεδομένη εβδομάδα, μήνα ή έτος από ό, τι είναι να υπολογίσετε πόσο συχνά μπορεί να αισθάνεστε σαν να κάνετε σεξ. Αυτό μας διευκολύνει να χρησιμοποιούμε τη συχνότητα ως δείκτη για την υγεία των σεξουαλικών σχέσεων, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό. Η συχνότητα δεν είναι η ίδια για όλους και δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή χωρίς να λάβετε υπόψη το πλαίσιο.

Όσον αφορά το σεξ, δεν υπάρχει πράγματι «κανονικό». Μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις για να μάθετε εάν η σεξουαλική σας συχνότητα μπορεί να σας πει κάτι σχετικά με την πραγματική ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής.

  1. Ποιο είναι το φυσιολογικό σας;

Οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου για πολλούς λόγους, αλλά τα περισσότερα ζευγάρια τείνουν να μπαίνουν σε κάποιο ρυθμό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς στη σχέση σας. Κάνετε σεξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά; Έχει αλλάξει κάτι για να οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή; Απλώς αναγνωρίστε ποιος είναι ο ρυθμός της σχέσης σας, ώστε να μπορείτε να πείτε πότε ξεφεύγει από την τροχιά και, το σημαντικότερο, να ξέρετε να το μεταφέρετε στον σύντροφό σας για να επιστρέψετε στο προσκήνιο.

  1. Τι άλλο συμβαίνει;

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική συχνότητα. Οι μεταβατικές περίοδοι είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη σεξουαλική μας ζωή: η μετάβαση στην πατρότητα, η μετάβαση σε μια νέα πόλη, η μετάβαση στη συγκατοίκηση κ.λπ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μετάβαση στην πατρότητα δεν είναι τόσο δύσκολη για τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά επηρεάζει τη συχνότητα, επειδή οι σύντροφοι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σεξουαλική οικειότητα για να είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στους παραδοσιακούς ορισμούς του σεξ.

  1. Είστε ικανοποιημένοι;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Έτσι, ακόμα και αν έχετε χαμηλότερη σεξουαλική συχνότητα, είναι χρήσιμο να εξετάσετε πόσο ικανοποιητική είναι κάθε μία από αυτές τις σεξουαλικές επαφές. Εάν παίρνετε μεγάλη ικανοποίηση από κάθε σεξουαλική επαφή, μπορεί να μη χρειάζεστε την ίδια συχνότητα με κάποιον που έχει λιγότερη ικανοποίηση αλλά μεγαλύτερη συχνότητα.

Τώρα, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το χρόνο για να δείξω γιατί η συχνότητα δεν έχει σημασία, δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη χρυσή τυπική συχνότητα εντός της οποίας συμβαίνει η ευτυχία. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όταν τα ζευγάρια κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, η σεξουαλική ευεξία δεν αυξάνεται. Ωστόσο, ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα παρουσίασαν μείωση της ευημερίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Σχέση αμφιφυλοφιλία: Μπορείτε άραγε να συνυπάρξετε με έναν αμφιφυλόφιλο; Ποιες ισορροπίες καλείστε να εξασφαλίσετε και ποιες οι προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσετε για το πολυπόθητο happy ending;

Μπορώ να είμαι σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της θεραπείας για καρκίνο;

Σεξ καρκίνος: Η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και η έντονη, δεν θα επιδεινώσει τον καρκίνο ούτε θα τον κάνει να επανεμφανιστεί αν έχετε θεραπευτεί. Αντιθέτως θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία ακόμα και την ανάρρωσή σας.

Σεξ με το πρωινό ξύπνημα-Ποια είναι τα οφέλη

Σεξ πρωί: Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και ειδικό σεξουαλικής ευεξίας και οικειότητας Christie Cobb, MD, η «ορμόνη της ευτυχίας» ντοπαμίνη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πρωινό σεξ. «Με κανονικούς κύκλους ύπνου, η ντοπαμίνη είναι υψηλότερη το πρωί, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη διέγερση», λέει η Δρ Cobb.