Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συχνότητα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνουμε σεξ

Σεξ συχνότητα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνουμε σεξ

Σεξ συχνότητα: Είναι στη φύση μας ως άνθρωποι να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ως σημείο αναφοράς για το αν κάνουμε σωστά σεξ ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση είναι πάντα «εξαρτάται».

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική συχνότητα είναι τόσο συχνές επειδή είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθούν. είναι πιο εύκολο να μετράτε πόσες φορές κάνετε σεξ σε μια δεδομένη εβδομάδα, μήνα ή έτος από ό, τι είναι να υπολογίσετε πόσο συχνά μπορεί να αισθάνεστε σαν να κάνετε σεξ. Αυτό μας διευκολύνει να χρησιμοποιούμε τη συχνότητα ως δείκτη για την υγεία των σεξουαλικών σχέσεων, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό. Η συχνότητα δεν είναι η ίδια για όλους και δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή χωρίς να λάβετε υπόψη το πλαίσιο.

Όσον αφορά το σεξ, δεν υπάρχει πράγματι «κανονικό». Μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αυτές τις τρεις ερωτήσεις για να μάθετε εάν η σεξουαλική σας συχνότητα μπορεί να σας πει κάτι σχετικά με την πραγματική ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής.

  1. Ποιο είναι το φυσιολογικό σας;

Οι σχέσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου για πολλούς λόγους, αλλά τα περισσότερα ζευγάρια τείνουν να μπαίνουν σε κάποιο ρυθμό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς στη σχέση σας. Κάνετε σεξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά; Έχει αλλάξει κάτι για να οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή; Απλώς αναγνωρίστε ποιος είναι ο ρυθμός της σχέσης σας, ώστε να μπορείτε να πείτε πότε ξεφεύγει από την τροχιά και, το σημαντικότερο, να ξέρετε να το μεταφέρετε στον σύντροφό σας για να επιστρέψετε στο προσκήνιο.

  1. Τι άλλο συμβαίνει;

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική συχνότητα. Οι μεταβατικές περίοδοι είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη σεξουαλική μας ζωή: η μετάβαση στην πατρότητα, η μετάβαση σε μια νέα πόλη, η μετάβαση στη συγκατοίκηση κ.λπ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μετάβαση στην πατρότητα δεν είναι τόσο δύσκολη για τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά επηρεάζει τη συχνότητα, επειδή οι σύντροφοι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σεξουαλική οικειότητα για να είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στους παραδοσιακούς ορισμούς του σεξ.

  1. Είστε ικανοποιημένοι;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Έτσι, ακόμα και αν έχετε χαμηλότερη σεξουαλική συχνότητα, είναι χρήσιμο να εξετάσετε πόσο ικανοποιητική είναι κάθε μία από αυτές τις σεξουαλικές επαφές. Εάν παίρνετε μεγάλη ικανοποίηση από κάθε σεξουαλική επαφή, μπορεί να μη χρειάζεστε την ίδια συχνότητα με κάποιον που έχει λιγότερη ικανοποίηση αλλά μεγαλύτερη συχνότητα.

Τώρα, παρόλο που έχω περάσει όλο αυτό το χρόνο για να δείξω γιατί η συχνότητα δεν έχει σημασία, δημοσιεύτηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη χρυσή τυπική συχνότητα εντός της οποίας συμβαίνει η ευτυχία. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όταν τα ζευγάρια κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, η σεξουαλική ευεξία δεν αυξάνεται. Ωστόσο, ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα παρουσίασαν μείωση της ευημερίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».